Actuele koersen (kg):
Goud €59.836
Zilver €732
    
Terug
Overige vragen
Gerelateerde vragen
Waar wordt goud gevonden in de wereld? Hoe schadelijk zijn goudmijnen voor het milieu? Welke soorten goudmijnen zijn er? Wat is het verschil tussen zilveren munten en zilverbaren? Wordt de goudprijs gemanipuleerd? Wat is het verschil tussen platina en palladium? Hoe lang duurt het om een goudmijn op te starten? Is goud schaars? Wat betekent het LBMA keurmerk? Wat is de dagelijkse fixing voor goud? Hoe weet ik of het goud echt is? Hoeveel goud bevat een gouden beleggingsmunt? Hoeveel goud zit er nog in de grond? Waarom bezitten centrale banken zoveel goud? Wat is een ETF? Hoe wordt het gewicht van goud uitgedrukt? Hoeveel goud is er in de wereld? Waar staat Nederland in de top 10 van goudlanden? Hoeveel goud wordt er gebruikt voor goudbaren en gouden munten? Kies ik gouden munten of goudbaren? Goedkoopste aanbieder goud Hoe werkt de btw margeregeling op zilveren munten? Hoe groot is de goudmarkt? Wat betekent de spotprijs? Wat is de levensduur van een goudmijn? Komt goud ooit weer terug als geld? Kies ik platina en palladium munten of baren? Betaal ik btw over platina en palladium? Zijn er nog andere toepassingen voor goud? Wat is goud? Waarom is goud zo waardevol? Hoeveel goud wordt er gebruikt in de industrie? Hoeveel zilver bevat een zilveren beleggingsmunt? Waarom moet ik goud kopen? Welke zilveren munt kan je het best kopen? Wat zijn beleggingsmunten (bullion coins)? Wat is het Central Bank Gold Agreement? Hoe kan ik investeren in goud? Waar liggen de bovengrondse goudvoorraden? Welke landen hebben de grootste goudvoorraad? Welke zilverbaar kan ik het beste kiezen? Wanneer verliet Nederland de goudstandaard? Wat houdt het goudakkoord in? Mag de overheid goud opeisen (confisqueren)? Welke grootte goudbaar of munt kies ik Welke beleggingsmunten zijn er? Hebben zilverbaren een certificaat? Hoeveel goud wordt er gebruikt voor juwelen? Betaal ik btw over zilver? Hebben goudbaren een certificaat? Welke landen hebben de grootste productie van goud? Kun je goud vervalsen met wolfraam (tungsten)? Waarom hebben landen een goudvoorraad? Waar kan ik goud kopen? Hoeveel goud komt jaarlijks uit recycling? Welk Nederlands muntgeld wordt gebruikt voor beleggingen? Hoe wordt goud gerecycled? Hoe heeft de goudprijs zich over langere termijn ontwikkeld? Waarom zijn gouden munten en baren duurder dan de goudprijs? Kan zilver verkleuren? Is goud vrijgesteld van btw? Waarom stijgt of daalt de goudprijs? Hoeveel goud komt er jaarlijks uit goudmijnen? Wat betekent karaat? Waaruit bestaat de vraag en aanbod van goud? (The Golden Tree) Welke gouden munt kan je het best kopen?
Wat is het verschil tussen gouden munten en goudbaren?

Het meest verstandige is om edelmetalen te kopen tegen een prijs die zo dicht mogelijk bij de spotprijs ligt. Koopt u goud, dan zijn baren het meest aantrekkelijk geprijsd. Gouden munten zijn in aanschaf wat duurder, maar leveren bij verkoop ook wat meer op dan goudbaren. Bij zilver wordt de keuze vooral bepaald door de BTW. Op zilverbaren betaalt u als particulier namelijk het hoge BTW tarief van 21%. Deze baren zijn alleen interessant als u deze zakelijk kunt aankopen. Goedkoper zijn de zuivere zilveren beleggingsmunten die in het land van herkomst wettig betaalmiddel zijn. Deze munten mogen onder de margeregeling verhandeld worden, wat betekent dat er alleen belasting in rekening wordt gebracht over de winstmarge. Daarmee zijn de munten, ondanks de hogere productiekosten, een goedkoper alternatief. U kunt ook Nederlands zilveren muntgeld kopen, omdat dat BTW vrij verhandeld mag worden. Dit is de goedkoopste manier om fysiek zilver te verkopen.

Onthoudt dat sommige munten door hun beperkte oplage na een aantal jaar verzamelwaarde kunnen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de gouden Chinese panda en de zilveren kilomunten van de Australische Perth Mint.

Is het gelukt? Laat het ons weten!
Is uw vraag niet beantwoord?
Vul dan het contactformulier in met uw vraag.
Of neem telefonisch contact met ons op: 
+31(0)88 468 8400