Actuele koersen (kg): Goud €60.795 Zilver €674
    
Terug
Overige vragen
Gerelateerde vragen
Wordt de goudprijs gemanipuleerd? Waarom hebben landen een goudvoorraad? Wat betekent het LBMA keurmerk? Welke zilveren munt kan je het best kopen? Waarom stijgt of daalt de goudprijs? Hoe heeft de goudprijs zich over langere termijn ontwikkeld? Welke zilverbaar kan ik het beste kiezen? Hoeveel goud wordt er gebruikt in de industrie? Welke gouden munt kan je het best kopen? Hoeveel goud is er in de wereld? Wat is de dagelijkse fixing voor goud? Wat is het verschil tussen platina en palladium? Wat is het verschil tussen gouden munten en goudbaren? Wat is een ETF? Kun je goud vervalsen met wolfraam (tungsten)? Waar liggen de bovengrondse goudvoorraden? Welke beleggingsmunten zijn er? Welk Nederlands muntgeld wordt gebruikt voor beleggingen? Waar staat Nederland in de top 10 van goudlanden? Hoeveel goud wordt er gebruikt voor goudbaren en gouden munten? Betaal ik btw over platina en palladium? Waar kan ik goud kopen? Welke soorten goudmijnen zijn er? Hoeveel goud bevat een gouden beleggingsmunt? Komt goud ooit weer terug als geld? Wat is het Central Bank Gold Agreement? Is goud vrijgesteld van btw? Hoeveel goud komt jaarlijks uit recycling? Wat zijn beleggingsmunten (bullion coins)? Waaruit bestaat de vraag en aanbod van goud? (The Golden Tree) Mag de overheid goud opeisen (confisqueren)? Waarom moet ik goud kopen? Wanneer verliet Nederland de goudstandaard? Hoeveel goud wordt er gebruikt voor juwelen? Hoe schadelijk zijn goudmijnen voor het milieu? Wat zijn LBMA goudbaren? Is goud schaars? Hoe werkt de btw margeregeling op zilveren munten? Hoe weet ik of het goud echt is? Kies ik gouden munten of goudbaren? Zijn er nog andere toepassingen voor goud? Waarom zijn gouden munten en baren duurder dan de goudprijs? Wat betekent de spotprijs? Hoe groot is de goudmarkt? Wat is het verschil tussen zilveren munten en zilverbaren? Hoe wordt goud gerecycled? Wat is de levensduur van een goudmijn? Betaal ik btw over zilver? Hoeveel zilver bevat een zilveren beleggingsmunt? Welke grootte goudbaar of munt kies ik Hebben zilverbaren een certificaat? Hoe kan ik investeren in goud? Welke landen hebben de grootste goudvoorraad? Hoe wordt het gewicht van goud uitgedrukt? Hoeveel goud zit er nog in de grond? Kies ik platina en palladium munten of baren? Wat betekent karaat? Wat houdt het goudakkoord in? Hebben goudbaren een certificaat? Kan zilver verkleuren? Welke landen hebben de grootste productie van goud? Waarom bezitten centrale banken zoveel goud? Hoeveel goud komt er jaarlijks uit goudmijnen? Wat is goud? Hoe lang duurt het om een goudmijn op te starten? Goedkoopste aanbieder goud Waarom is goud zo waardevol?
Waar wordt goud gevonden in de wereld?

Hoewel goud over de hele wereld voorkomt, verschillen de concentraties per gebied sterk. In Europa ligt bijna geen goud dat economisch rendabel is om te winnen. Veel goud wordt gevonden in Noord-Amerika, Australië, Rusland, China, Indonesië en in diverse Zuid-Amerikaanse landen. Op het Afrikaanse continent heeft Zuid-Afrika met afstand het meeste goud geproduceerd.

De goudmijnen daar beginnen langzaam uitgeput te raken, terwijl de productie in andere Afrikaanse landen als Ghana en Burkina Faso wordt opgeschroefd. Op dit moment heeft China de grootste goudproductie, in 2022 haalden de mijnen in dit land zo’n 330 ton goud uit de grond. Historisch gezien is het meeste goud in Zuid-Afrika gemijnd, vandaar de populariteit van de gouden Krugerrand.

Holland_Gold_goud_productie

Holland_Gold_goud_productie_2

Is het gelukt? Laat het ons weten!
Is uw vraag niet beantwoord?
Vul dan het contactformulier in met uw vraag.
Of neem telefonisch contact met ons op: 
+31(0)88 468 8400