Actuele koersen (kg):
Goud €59.820
Zilver €732
    
Terug
Overige vragen
Gerelateerde vragen
Hoe wordt het gewicht van goud uitgedrukt? Hoe groot is de goudmarkt? Mag de overheid goud opeisen (confisqueren)? Welke zilverbaar kan ik het beste kiezen? Waar staat Nederland in de top 10 van goudlanden? Hoeveel zilver bevat een zilveren beleggingsmunt? Zijn er nog andere toepassingen voor goud? Wat is het verschil tussen gouden munten en goudbaren? Welke gouden munt kan je het best kopen? Hoeveel goud wordt er gebruikt voor goudbaren en gouden munten? Wat is goud? Is goud schaars? Welk Nederlands muntgeld wordt gebruikt voor beleggingen? Hoe heeft de goudprijs zich over langere termijn ontwikkeld? Kan zilver verkleuren? Welke zilveren munt kan je het best kopen? Waar liggen de bovengrondse goudvoorraden? Waarom moet ik goud kopen? Komt goud ooit weer terug als geld? Welke landen hebben de grootste goudvoorraad? Kun je goud vervalsen met wolfraam (tungsten)? Hoe wordt goud gerecycled? Wat betekent karaat? Wanneer verliet Nederland de goudstandaard? Waarom is goud zo waardevol? Hoe schadelijk zijn goudmijnen voor het milieu? Hebben zilverbaren een certificaat? Wat betekent het LBMA keurmerk? Hoe werkt de btw margeregeling op zilveren munten? Welke landen hebben de grootste productie van goud? Waar wordt goud gevonden in de wereld? Waarom bezitten centrale banken zoveel goud? Betaal ik btw over platina en palladium? Waaruit bestaat de vraag en aanbod van goud? (The Golden Tree) Hoeveel goud komt jaarlijks uit recycling? Hoeveel goud is er in de wereld? Hebben goudbaren een certificaat? Wat zijn beleggingsmunten (bullion coins)? Wat is de dagelijkse fixing voor goud? Welke soorten goudmijnen zijn er? Welke grootte goudbaar of munt kies ik Hoeveel goud wordt er gebruikt voor juwelen? Welke beleggingsmunten zijn er? Goedkoopste aanbieder goud Hoeveel goud zit er nog in de grond? Wat is het verschil tussen platina en palladium? Wat betekent de spotprijs? Hoeveel goud wordt er gebruikt in de industrie? Is goud vrijgesteld van btw? Wat houdt het goudakkoord in? Wat is het Central Bank Gold Agreement? Waar kan ik goud kopen? Hoeveel goud bevat een gouden beleggingsmunt? Hoe lang duurt het om een goudmijn op te starten? Kies ik platina en palladium munten of baren? Wat is de levensduur van een goudmijn? Waarom hebben landen een goudvoorraad? Hoe kan ik investeren in goud? Waarom stijgt of daalt de goudprijs? Hoeveel goud komt er jaarlijks uit goudmijnen? Wat is een ETF? Wat is het verschil tussen zilveren munten en zilverbaren? Kies ik gouden munten of goudbaren? Hoe weet ik of het goud echt is? Betaal ik btw over zilver? Wordt de goudprijs gemanipuleerd?
Waarom zijn gouden munten en baren duurder dan de goudprijs?

Gouden munten en baren zijn normaal gesproken duurder dan de actuele goudprijs omdat er verschillende factoren zijn die van invloed zijn op de prijs van deze producten. Hieronder vindt u een aantal redenen waarom gouden munten en baren duurder zijn dan de goudprijs/spotprijs:

  1. Fabricagekosten: Om gouden munten en baren te produceren zijn er verschillende kosten van toepassing zoals het smelten, gieten, raffineren en polijsten van het goud. Deze kosten worden opgeteld bij de goudprijs, waardoor de prijs van de gouden munten en baren stijgt.

  2. Verkoopkosten: Naast de fabricagekosten zijn er ook verkoopkosten zoals: marketing, verpakking en distributie. Deze kosten worden eveneens opgeteld bij de goudprijs.

  3. Schaarste en vraag: Gouden munten en baren zijn soms schaarser dan de actuele goudprijs, wat betekent dat er meer vraag is naar deze producten dan er beschikbaar is. Dit kan leiden tot een hogere prijs dan de goudprijs.

  4. Kwaliteit en certificering: Gouden munten en baren van hogere kwaliteit of met speciale certificeringen zijn duurder om te maken. 

Kortom, de hogere prijs van gouden munten en baren ten opzichte van de goudprijs wordt bepaald door verschillende factoren, zoals fabricagekosten, verkoopkosten, schaarste, vraag, kwaliteit en certificering.

Is het gelukt? Laat het ons weten!
Is uw vraag niet beantwoord?
Vul dan het contactformulier in met uw vraag.
Of neem telefonisch contact met ons op: 
+31(0)88 468 8400