Actuele koersen (kg): Goud €60.988 Zilver €675
    
Terug
Overige vragen
Gerelateerde vragen
Hoe weet ik of het goud echt is? Kan zilver verkleuren? Wat zijn LBMA goudbaren? Kun je goud vervalsen met wolfraam (tungsten)? Hoeveel zilver bevat een zilveren beleggingsmunt? Hoeveel goud zit er nog in de grond? Waarom moet ik goud kopen? Wat is de levensduur van een goudmijn? Welke gouden munt kan je het best kopen? Wat betekent de spotprijs? Hoeveel goud is er in de wereld? Waar kan ik goud kopen? Betaal ik btw over zilver? Waar staat Nederland in de top 10 van goudlanden? Welke zilveren munt kan je het best kopen? Goedkoopste aanbieder goud Welk Nederlands muntgeld wordt gebruikt voor beleggingen? Wat houdt het goudakkoord in? Waarom stijgt of daalt de goudprijs? Wat zijn beleggingsmunten (bullion coins)? Welke zilverbaar kan ik het beste kiezen? Welke landen hebben de grootste productie van goud? Hebben goudbaren een certificaat? Komt goud ooit weer terug als geld? Hoeveel goud wordt er gebruikt voor juwelen? Hoeveel goud komt jaarlijks uit recycling? Hoeveel goud bevat een gouden beleggingsmunt? Waarom bezitten centrale banken zoveel goud? Wat is een ETF? Wat is het verschil tussen zilveren munten en zilverbaren? Wanneer verliet Nederland de goudstandaard? Hoe wordt het gewicht van goud uitgedrukt? Kies ik platina en palladium munten of baren? Wat betekent karaat? Hoe werkt de btw margeregeling op zilveren munten? Wat betekent het LBMA keurmerk? Kies ik gouden munten of goudbaren? Welke soorten goudmijnen zijn er? Hoeveel goud wordt er gebruikt in de industrie? Welke landen hebben de grootste goudvoorraad? Wat is het verschil tussen gouden munten en goudbaren? Wat is de dagelijkse fixing voor goud? Wat is goud? Is goud vrijgesteld van btw? Hoe heeft de goudprijs zich over langere termijn ontwikkeld? Hebben zilverbaren een certificaat? Waarom is goud zo waardevol? Hoe schadelijk zijn goudmijnen voor het milieu? Hoe groot is de goudmarkt? Waarom hebben landen een goudvoorraad? Wordt de goudprijs gemanipuleerd? Hoeveel goud wordt er gebruikt voor goudbaren en gouden munten? Zijn er nog andere toepassingen voor goud? Mag de overheid goud opeisen (confisqueren)? Hoe lang duurt het om een goudmijn op te starten? Hoeveel goud komt er jaarlijks uit goudmijnen? Hoe kan ik investeren in goud? Welke grootte goudbaar of munt kies ik Wat is het Central Bank Gold Agreement? Waaruit bestaat de vraag en aanbod van goud? (The Golden Tree) Waar liggen de bovengrondse goudvoorraden? Waar wordt goud gevonden in de wereld? Hoe wordt goud gerecycled? Wat is het verschil tussen platina en palladium? Welke beleggingsmunten zijn er? Betaal ik btw over platina en palladium? Is goud schaars?
Waarom zijn gouden munten en baren duurder dan de goudprijs?

Gouden munten en baren zijn normaal gesproken duurder dan de actuele goudprijs omdat er verschillende factoren zijn die van invloed zijn op de prijs van deze producten. Hieronder vindt u een aantal redenen waarom gouden munten en baren duurder zijn dan de goudprijs/spotprijs:

  1. Fabricagekosten: Om gouden munten en baren te produceren zijn er verschillende kosten van toepassing zoals het smelten, gieten, raffineren en polijsten van het goud. Deze kosten worden opgeteld bij de goudprijs, waardoor de prijs van de gouden munten en baren stijgt.

  2. Verkoopkosten: Naast de fabricagekosten zijn er ook verkoopkosten zoals: marketing, verpakking en distributie. Deze kosten worden eveneens opgeteld bij de goudprijs.

  3. Schaarste en vraag: Gouden munten en baren zijn soms schaarser dan de actuele goudprijs, wat betekent dat er meer vraag is naar deze producten dan er beschikbaar is. Dit kan leiden tot een hogere prijs dan de goudprijs.

  4. Kwaliteit en certificering: Gouden munten en baren van hogere kwaliteit of met speciale certificeringen zijn duurder om te maken. 

Kortom, de hogere prijs van gouden munten en baren ten opzichte van de goudprijs wordt bepaald door verschillende factoren, zoals fabricagekosten, verkoopkosten, schaarste, vraag, kwaliteit en certificering.

Is het gelukt? Laat het ons weten!
Is uw vraag niet beantwoord?
Vul dan het contactformulier in met uw vraag.
Of neem telefonisch contact met ons op: 
+31(0)88 468 8400