De totale bovengrondse goudvoorraad wordt geschat op 209.000. Exacte cijfers zijn er niet, omdat een aanzienlijk deel van het goud al generaties lang bewaard is gebleven in de vorm van juwelen, munten en ornamenten. Ook zijn er geen gedetailleerde cijfers van al het goud dat ooit ergens uit de grond is gehaald.
Van al het bovengrondse goud bestaat ruim 95.000 ton uit sieraden en andere versieringen, iets minder dan de helft van al het goud dat bovengronds aanwezig is. Circa 46.500 ton (22%) is in het bezit van beleggers en spaarders in de vorm van muntstukken, goudstaven en goud in beleggingsproducten als ETF’s. Ruim 17% oftewel 35.700 ton goud is in handen van centrale banken en instituten zoals het IMF en de ECB. Een kleiner deel van ruim 31.100 ton goud is verwerkt in elektronica en andere objecten, ongeveer 15% van het totale bovengrondse aanbod.
In Westerse landen ligt veel goud in de kluizen van centrale banken, terwijl in Aziatische landen veel goud juist in private handen is. Zo ligt er naar schatting meer dan 20.000 ton goud bij Indiase huishoudens, ongeveer evenveel als de totale goudvoorraden van de Amerikaanse centrale bank en alle centrale banken van het Eurosysteem bij elkaar.