Actuele koersen (kg):
Goud €59.702
Zilver €728
    
Terug
Overige vragen
Gerelateerde vragen
Wat betekent het LBMA keurmerk? Kun je goud vervalsen met wolfraam (tungsten)? Hoeveel goud zit er nog in de grond? Wanneer verliet Nederland de goudstandaard? Hoeveel goud wordt er gebruikt voor goudbaren en gouden munten? Waarom hebben landen een goudvoorraad? Wat houdt het goudakkoord in? Wat is de dagelijkse fixing voor goud? Waarom zijn gouden munten en baren duurder dan de goudprijs? Waar kan ik goud kopen? Waarom moet ik goud kopen? Wat is goud? Zijn er nog andere toepassingen voor goud? Hoe kan ik investeren in goud? Wat is de levensduur van een goudmijn? Wat is het verschil tussen zilveren munten en zilverbaren? Hoeveel goud komt er jaarlijks uit goudmijnen? Wat betekent karaat? Hoe groot is de goudmarkt? Kies ik platina en palladium munten of baren? Betaal ik btw over zilver? Hoeveel zilver bevat een zilveren beleggingsmunt? Hoe wordt het gewicht van goud uitgedrukt? Waar wordt goud gevonden in de wereld? Goedkoopste aanbieder goud Wat betekent de spotprijs? Hoe wordt goud gerecycled? Is goud schaars? Wordt de goudprijs gemanipuleerd? Mag de overheid goud opeisen (confisqueren)? Wat is een ETF? Hoeveel goud komt jaarlijks uit recycling? Wat is het verschil tussen platina en palladium? Wat is het Central Bank Gold Agreement? Welke zilverbaar kan ik het beste kiezen? Waarom is goud zo waardevol? Hoeveel goud wordt er gebruikt in de industrie? Hoe schadelijk zijn goudmijnen voor het milieu? Is goud vrijgesteld van btw? Waar staat Nederland in de top 10 van goudlanden? Hebben zilverbaren een certificaat? Welke zilveren munt kan je het best kopen? Wat is het verschil tussen gouden munten en goudbaren? Welke soorten goudmijnen zijn er? Hoe werkt de btw margeregeling op zilveren munten? Kan zilver verkleuren? Waarom bezitten centrale banken zoveel goud? Welke gouden munt kan je het best kopen? Welke beleggingsmunten zijn er? Welke grootte goudbaar of munt kies ik Betaal ik btw over platina en palladium? Komt goud ooit weer terug als geld? Waar liggen de bovengrondse goudvoorraden? Welke landen hebben de grootste goudvoorraad? Welk Nederlands muntgeld wordt gebruikt voor beleggingen? Hoe weet ik of het goud echt is? Hoe heeft de goudprijs zich over langere termijn ontwikkeld? Hoeveel goud bevat een gouden beleggingsmunt? Wat zijn beleggingsmunten (bullion coins)? Hebben goudbaren een certificaat? Kies ik gouden munten of goudbaren? Welke landen hebben de grootste productie van goud? Hoeveel goud wordt er gebruikt voor juwelen? Hoe lang duurt het om een goudmijn op te starten? Waarom stijgt of daalt de goudprijs? Waaruit bestaat de vraag en aanbod van goud? (The Golden Tree)
Hoeveel goud is er in de wereld?

Wereldwijd is er volgens Thomson Reuters GFMS ongeveer 200.000 tot 210.000 ton goud opgegraven sinds het begin van de mensheid. Wanneer je al dat goud zou samensmelten tot één grote kubus zou die een afmeting hebben van circa 22 x 22 x 22 meter. Hoewel dit de meest gehanteerde schatting is zijn er ook andere schattingen die duizenden of zelfs tienduizenden tonnen afwijken.

De cijfers lopen zo sterk uiteen omdat het goud over de wereld is verspreid in de vorm van sieraden, goudbaren, munten en versieringen. Er zijn cijfers van de goudproductie van goudmijnen, maar deze gaan niet terug tot de oudheid. Het blijft dus giswerk. Door moderne productietechnieken is de productie van goudmijnen de afgelopen honderd jaar sterk toegenomen. Het bijzondere aan goud is dat het niet vergaat en dat vrijwel al het metaal dat ooit uit de grond gehaald is nog steeds circuleert. Door de hoge waarde wordt goud eigenlijk nooit ‘weggegooid’ maar altijd omgesmolten en hergebruikt.

Hoeveel_goud_is_er_in_de_wereld  

Is het gelukt? Laat het ons weten!
Is uw vraag niet beantwoord?
Vul dan het contactformulier in met uw vraag.
Of neem telefonisch contact met ons op: 
+31(0)88 468 8400