Nieuws

Producten 1 tot 10 van 763 in totaal

Toon:

Het pensioenfonds van chemieconcern DSM heeft de afgelopen maanden voor een paar honderd miljoen euro aan goud gekocht, zo schrijft het Financieel Dagblad. Volgens het vakblad PensioenPro houdt het fonds nu 5% van haar vermogen aan in fysiek goud, dat in Zwitserland ligt opgeslagen bij een financiële instelling. Het edelmetaal zorgt volgens het pensioenfonds voor meer diversificatie. Ook kan het bijdragen aan een beter rendement, omdat het risico van de totale beleggingsportefeuille afneemt.

Meer Lezen
13 mei 2021 07:52:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Wilt u goud kopen met Bitcoin of andere virtuele munten? Ook dat is nu mogelijk bij Hollandgold. We merken dat de populariteit van virtuele munten toeneemt en daarom bieden we onze klanten graag de mogelijkheid om daarmee te betalen. Wilt u een bestelling plaatsen en met virtuele munten betalen? Neem dan tijdens kantooruren telefonisch contact met ons op.

Meer Lezen
5 mei 2021 13:42:00 door Frank Knopers Economisch Nieuws

De ABN Amro brengt vanaf 1 juli extra kosten in rekening voor het opnemen van contant geld. Wie meer dan €10.000 aan contanten per jaar wil opnemen moet voor het bedrag boven die grens €5 per transactie betalen, plus een half procent van het opgenomen bedrag. Voor het storten gaat de bank vanaf €10.000 een tarief van €5 per transactie plus 1% van het gestorte bedrag hanteren. Op dit moment is dat nog een half procent van het gestorte bedrag. Door deze kosten te verhogen probeert de bank het gebruik van contant geld actief te ontmoedigen.

Meer Lezen
5 mei 2021 11:34:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De prijs van palladium bereikte onlangs een nieuw record van meer dan $3.000 per troy ounce. De prijs van het edelmetaal is dit jaar tot recordhoogte gestegen, vanwege toenemende vraag vanuit de industrie en een krap aanbod. Palladium is een belangrijke grondstof in katalysatoren van auto's, die de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen terugdringen. Door strenge milieueisen en een aantrekkende economie gebruiken autofabrikanten meer van dit edelmetaal, terwijl het aanbod beperkt is. Beleggers vrezen dat er door een overstroming in twee grote mijnen van het Russische bedrijf Nornickel minder palladium op de markt komt.

Meer Lezen
5 mei 2021 07:05:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De ECB heeft de laatste maanden weer meer staatsobligaties opgekocht, zo blijkt uit cijfers van de centrale bank. In april voegde de centrale bank €80 miljard aan staatsobligaties aan haar balans toe, het hoogste niveau sinds juli vorig jaar. Een maand eerder haalde ze voor €73,5 miljard aan obligaties uit de markt, terwijl het totaal in februari op €60 miljard uitkwam. De centrale bank besloot het opkoopprogramma in februari verder op te schroeven. Naar eigen zeggen om de financieringscondities voor bedrijven en huishoudens te verbeteren.

Meer Lezen
4 mei 2021 10:45:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Een daling van de goudkoers versterkte in het eerste kwartaal de vraag naar beleggingsgoud en sieraden. Wel verkochten beleggers posities in goud-ETF's, want de voorraden van deze fondsen daalden. Centrale banken kochten in het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw goud, maar in een lager tempo dan de afgelopen drie jaar. Dat schrijft de World Gold Council in haar nieuwe kwartaalrapport over de goudmarkt. In dit artikel vatten we de belangrijkste cijfers uit het rapport voor u samen.

Meer Lezen
30 apr. 2021 14:41:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Op het forum van Reddit gaan de laatste dagen geruchten rond over een nieuwe silversqueeze. In een nieuwe post op Reddit verwijst men naar een artikel over zilver dat eerder deze maand verscheen op Sprott Money. Het artikel is gewijd aan de grote koersdaling van zilver die tien jaar geleden om deze tijd plaatsvond. De koers maakte toen op één dag een enorme koersval, waarvan de exacte reden nog altijd niet duidelijk is.

Meer Lezen
30 apr. 2021 07:54:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in zilver

Spaarders die meer dan een ton op de bankrekening hebben staan leveren jaarlijks bijna 4% aan koopkracht in. De spaarrente compenseert al lang niet meer voor de vermogensbelasting, laat staan voor de officiële inflatie. Voeg daar negatieve rente aan toe en je bent een dief van je eigen portemonnee als je veel geld spaart. In tien jaar tijd verdampt een derde van je koopkracht, terwijl je over een periode van twintig jaar zelfs meer dan de helft verliest. En dat is niet altijd zo geweest, want in de jaren '90 was de spaarrente nog voldoende om je vermogen te laten groeien. Wat zijn de alternatieven voor sparen?

Meer Lezen
29 apr. 2021 11:16:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De prijs van Bitcoin ging vorige week hard onderuit en verloor vanaf het hoogtepunt ongeveer 20% van haar waarde. Dat lijkt een forse daling, maar dergelijke koersdalingen zijn niet zeldzaam voor de virtuele munt. De afgelopen tien jaar waren er al zestien correcties van meer dan 30%. Daarmee is Bitcoin veel volatieler dan goud en aandelen, want die laten zelden een koersdaling van dergelijke omvang zien. Daarmee lijkt de virtuele munt eerder een speculatieve belegging dan een veilig alternatief voor uw spaargeld. Hoe kunt u daar het meest van profiteren?

Meer Lezen
28 apr. 2021 11:23:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De koers van Bitcoin is deze week verder gedaald en stond vrijdag zelfs onder de $50.000. Daarmee dook de virtuele munt voor het eerst sinds september vorig jaar onder het 100-daags gemiddelde. Vorige week bereikte Bitcoin nog een record van meer dan $64.500, maar zorgen over strengere regulering in de VS drukten de koers afgelopen zondag al omlaag. Sindsdien staan de waarderingen van alle virtuele munten onder druk. Donderdag gingen de koersen nog verder omlaag, nadat de Amerikaanse regering een forse verhoging van de vermogensbelasting voorstelde.

Meer Lezen
23 apr. 2021 14:16:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Producten 1 tot 10 van 763 in totaal

Toon: