Nieuws

Producten 1 tot 10 van 593 in totaal

Toon:

Rusland exporteerde vorig jaar 115 ton goud, voornamelijk naar het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Volgens berekeningen van Reuters was dat zeven keer zoveel als het jaar daarvoor. De centrale bank kocht het afgelopen jaar veel minder goud, waardoor er meer goud beschikbaar was voor export. Ook biedt de Russische centrale bank sinds mei vorig jaar onder de internationale goudprijs voor nieuwe aankopen. Daardoor is het voor goudmijnen en banken aantrekkelijker om goud te exporteren.

Meer Lezen
18 feb. 2020 10:36:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De macro-economische en geopolitieke situatie blijft ook dit jaar gunstig voor edelmetalen. Dat schrijft het Silver Institute in een vooruitblik op de zilvermarkt in 2020. De organisatie verwacht dat zowel de industriële vraag naar zilver als de belangstelling voor zilver onder beleggers zal aansterken. Ook zullen veel fabrikanten die het afgelopen jaar hun voorraad hebben afgebouwd deze weer aanvullen. Vooral in de elektronicasector en de auto-industrie zal de vraag naar zilver dit jaar toenemen, zo verwacht het Silver Institute.

Meer Lezen
14 feb. 2020 12:43:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in zilver

De waardedaling van de euro stuwt de goudkoers in deze valuta naar recordhoogte. Vrijdagmiddag steeg de koers tot meer dan €46.800 per kilo en €1.457 per troy ounce. Goud zit al langer in een stijgende trend, maar krijgt een extra impuls door het wisselkoerseffect. De goudkoers in dollars schommelt op het moment van schrijven rond de $1.575 per troy ounce. Dat is lager dan het niveau van begin dit jaar, toen een confrontatie tussen de VS en Iran de goudkoers naar $1.610 deed stijgen.

Meer Lezen
14 feb. 2020 10:48:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De prijs van palladium maakte eind januari een pas op de plaats, maar heeft deze maand opnieuw de weg naar boven gevonden. Op het moment van schrijven staat de koers op $2.285 per troy ounce, een stijging van meer dan 20% sinds het begin van dit jaar. Vorig jaar schoot de prijs al met meer dan 50% omhoog, gedreven door een structureel tekort in de markt.

Meer Lezen
6 feb. 2020 15:27:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Centrale banken kochten vorig jaar 650 ton goud, bijna evenveel als het record van een jaar eerder. Ondanks de hoge goudkoers blijven verschillende landen hun goudreserves uitbreiden ter diversificatie van hun reserves. Volgens Juan Carlos Artigas van de onderzoeksafdeling van de World Gold Council zal deze trend ook dit jaar aanhouden. In een interview met Kitco geeft hij toelichting op de laatste cijfers over de goudmarkt.

Meer Lezen
4 feb. 2020 14:10:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Een van de belangrijkste reden waarom Bitcoin bijna niet meer in te halen is door een ander nieuw hip crypto project heeft te maken met het feit dat Bitcoin al elf jaar een netwerkeffect heeft opgebouwd. In feite niet één, maar in totaal zo’n zeven verschillende elkaar versterkende netwerkeffecten. Dit maakt Bitcoin niet alleen extreem veilig, maar ook monetair voorspelbaar en transparant. De monetaire eigenschappen van Bitcoin die behoren tot hard geld (goud) zijn organisch gegroeid. Het zijn eigenschappen die niet zomaar kunstmatig worden gekopieerd naar een nieuw project.

Meer Lezen
3 feb. 2020 14:44:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Welke landen hebben de afgelopen dertig jaar het meeste goud gemijnd? Deze video laat zien hoe China en Rusland de top vijf binnen stormen als grootste producenten van het edelmetaal. Tot 2007 was Zuid-Afrika de grootste goudproducent ter wereld, daarna werd het stokje overgedragen aan China. Dat land heeft tot op de dag van vandaag de grootste goudmijnproductie ter wereld, op afstand gevolgd door Australië, Rusland, de VS en Canada.

Meer Lezen
28 jan. 2020 15:31:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud

De ECB veroorzaakt met haar ruime monetaire beleid mogelijk nieuwe financiële bubbels, die uiteindelijk een nieuwe crisis kunnen veroorzaken. Dat zei ECB-bestuurslid Yves Mersch maandag tijdens een toespraak in zijn thuisland Luxemburg. Hij waarschuwt dat de kredietwaardigheid van de centrale bank in het geding kan komen door de aanhoudend lage rente. Zeker nu het monetaire beleid langzaam naar het fiscale domein verschuift.

Meer Lezen
28 jan. 2020 13:01:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Als belegger kun je beter een goed gespreide beleggingsportefeuille hebben dan geld op de bank laten staan. Dat zegt vermogensbeheerder Ray Dalio van Bridgewater Associates in een interview met CNBC. Hij adviseert klanten een goed gespreide portefeuille op te bouwen, omdat staatsobligaties en spaargeld niets opleveren.

Meer Lezen
24 jan. 2020 09:17:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Rusland heeft het afgelopen jaar 158,6 ton goud gekocht, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de centrale bank. In december kocht de centrale bank 9,33 ton goud, evenveel als in de maanden oktober en november. Het land blijft haar goudreserve dus verder uitbreiden, maar doet dat in een beduidend lager tempo dan in voorgaande jaren. In 2018 kocht de centrale bank nog een recordhoeveelheid van 273 ton. Met de aankoop van afgelopen maand stijgt de goudvoorraad naar ruim 2.270 ton, goed voor een marktwaarde van $106 miljard.

Meer Lezen
21 jan. 2020 12:53:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Producten 1 tot 10 van 593 in totaal

Toon: