Nieuws

Producten 1 tot 10 van 395 in totaal

Toon:

De Australische Perth Mint heeft deze week een nieuwe exchange traded fund voor goud aangekondigd. Dit nieuwe ETF krijgt een notering aan de New York Stock Exchange en zal onder het symbool 'AAAU' verhandeld worden.

Meer Lezen
17 aug. 2018 09:19:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud

De prijzen van edelmetalen zullen binnen enkele weken waarschijnlijk een bodem bereiken en daarna langzaam weer aan een opwaartse trend beginnen. Dat schrijft analist Georgette Boele van de ABN Amro in haar nieuwste rapport over edelmetalen. Ze verwacht dat de prijzen van goud, zilver en platina later dit jaar weer wat zullen herstellen, maar ziet geen reden om haar eerdere koersdoelen bij te stellen.

Meer Lezen
15 aug. 2018 13:47:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De Turkse president Erdogan deed vrijdag opnieuw een oproep aan zijn bevolking om goud, dollars en euro's naar de bank te brengen en om te wisselen voor Turkse lira. In een toespraak zei hij dat Turkije verzeild is geraakt in een 'nationale strijd' tegen economische vijanden, zonder duidelijk te maken wie dat precies zijn. Wel verwees hij naar de Amerikaanse munt, door te zeggen dat de dollar het pad van Turkije niet mag blokkeren.

Meer Lezen
10 aug. 2018 14:47:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Het Europees Parlement heeft ingestemd met een versoepeling van de liquiditeitseisen voor banken die goud verhandelen, zo meldt Reuters. In nieuwe regels voor de bankensector die vanaf 2020 in werking zullen treden werd goud onder dezelfde categorie ingedeeld als andere grondstoffen, wat zou betekenen dat smelterijen en banken die het edelmetaal verhandelen daar veel meer reserves voor moeten aanhouden.

Meer Lezen
10 aug. 2018 13:28:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Edelmetaalbedrijf Aunexum Precious Metals Group sluit zich aan bij het convenant Verantwoord Goud. Daarmee is dit het dertiende bedrijf dat meedoet. Samen met de ngo’s, vakbonden, overheid en steunbetuigers zijn er nu 22 deelnemers aan dit convenant.

Meer Lezen
9 aug. 2018 11:49:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De Bank of Japan verraste de financiële markten deze week door geheel onverwachts voor ¥400 miljard ($3,6 miljard) aan staatsobligaties op te kopen. De centrale bank haalde donderdag schuldpapier met looptijden van 5 tot 10 jaar uit de markt om te voorkomen dat de rente op 10-jaars staatsleningen verder zou stijgen. Eerder die dag steeg deze rente nog naar 0,145%, het hoogste niveau in anderhalf jaar tijd.

Meer Lezen
3 aug. 2018 11:33:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De platinaprijs is de laatste maanden verder gedaald en bereikte vorige week in euro's zelfs het laagste niveau in tien jaar tijd. Hoe komt het dat de prijs van dit edelmetaal de laatste jaren veel slechter presteert dan goud en zilver? En hoe interessant is het om bij de huidige koers te beleggen in platina?

Meer Lezen
28 juli 2018 09:37:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Veel beleggers vragen zich af hoe het mogelijk is dat de rente op Amerikaanse staatsobligaties nauwelijks stijgt, ondanks het feit dat de Federal Reserve gestopt is met haar opkoopprogramma, dat ze de rente al zeven keer verhoogd heeft en dat landen als China en Rusland gestopt zijn met het accumuleren van nog meer Amerikaanse staatsleningen. Zelfs de fiscale stimuleringsplannen van de regering Trump lijken nauwelijks impact te hebben op de rente die het land betaalt over haar staatsschuld.

Meer Lezen
27 juli 2018 14:19:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Venezuela heeft dit jaar al voor $779 miljoen aan goud naar Turkije geëxporteerd, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de Turkse overheid. Het zou gaan om iets meer dan 20 ton aan ongezuiverd goud, afkomstig van goudmijnen in Venezuela. Deze verplaatsing is opmerkelijk, omdat het Zuid-Amerikaanse land in voorgaande jaren geen edelmetaal naar Turkije exporteerde.

Meer Lezen
20 juli 2018 08:35:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Een Zuid-Koreaans bergingsteam heeft een Russisch scheepswrak met aan boord 200 ton aan goudbaren en gouden munten gevonden. Het zou gaan om de Dmitrii Donskoi, een gevechtsschip dat tijdens de Russisch-Japanse oorlog van (1904-1905) nabij het Zuid-Koreaanse eiland Ulleungdo tot zinken werd gebracht.

Meer Lezen
19 juli 2018 12:06:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Producten 1 tot 10 van 395 in totaal

Toon: