Actuele koersen (kg):
Goud €59.688
Zilver €727
    
Terug
Overige vragen
Gerelateerde vragen
Welk Nederlands muntgeld wordt gebruikt voor beleggingen? Wat is het verschil tussen gouden munten en goudbaren? Hoe wordt goud gerecycled? Wat is het verschil tussen zilveren munten en zilverbaren? Waar kan ik goud kopen? Wat betekent de spotprijs? Wat betekent het LBMA keurmerk? Wat is de levensduur van een goudmijn? Waarom hebben landen een goudvoorraad? Hoe wordt het gewicht van goud uitgedrukt? Wat is goud? Wat is de dagelijkse fixing voor goud? Zijn er nog andere toepassingen voor goud? Waarom moet ik goud kopen? Waarom is goud zo waardevol? Hebben zilverbaren een certificaat? Is goud schaars? Welke beleggingsmunten zijn er? Betaal ik btw over platina en palladium? Hoe heeft de goudprijs zich over langere termijn ontwikkeld? Is goud vrijgesteld van btw? Hoeveel goud bevat een gouden beleggingsmunt? Wat houdt het goudakkoord in? Wanneer verliet Nederland de goudstandaard? Waar liggen de bovengrondse goudvoorraden? Waar wordt goud gevonden in de wereld? Kies ik platina en palladium munten of baren? Hoeveel goud is er in de wereld? Kun je goud vervalsen met wolfraam (tungsten)? Welke gouden munt kan je het best kopen? Wat zijn beleggingsmunten (bullion coins)? Waarom bezitten centrale banken zoveel goud? Hoeveel goud wordt er gebruikt voor juwelen? Komt goud ooit weer terug als geld? Kan zilver verkleuren? Hoeveel goud zit er nog in de grond? Wat is het Central Bank Gold Agreement? Waar staat Nederland in de top 10 van goudlanden? Waarom zijn gouden munten en baren duurder dan de goudprijs? Hoe kan ik investeren in goud? Hoeveel goud komt jaarlijks uit recycling? Hoeveel zilver bevat een zilveren beleggingsmunt? Waarom stijgt of daalt de goudprijs? Welke zilverbaar kan ik het beste kiezen? Kies ik gouden munten of goudbaren? Goedkoopste aanbieder goud Welke grootte goudbaar of munt kies ik Wat is het verschil tussen platina en palladium? Hebben goudbaren een certificaat? Hoe lang duurt het om een goudmijn op te starten? Wordt de goudprijs gemanipuleerd? Hoe schadelijk zijn goudmijnen voor het milieu? Hoeveel goud wordt er gebruikt voor goudbaren en gouden munten? Waaruit bestaat de vraag en aanbod van goud? (The Golden Tree) Wat betekent karaat? Hoe werkt de btw margeregeling op zilveren munten? Welke soorten goudmijnen zijn er? Hoeveel goud wordt er gebruikt in de industrie? Welke landen hebben de grootste goudvoorraad? Hoe weet ik of het goud echt is? Mag de overheid goud opeisen (confisqueren)? Hoeveel goud komt er jaarlijks uit goudmijnen? Betaal ik btw over zilver? Welke landen hebben de grootste productie van goud? Welke zilveren munt kan je het best kopen? Wat is een ETF?
Hoe groot is de goudmarkt?

De marktwaarde van al het goud in de wereld is ongeveer $2 biljoen. Jaarlijks wordt er wereldwijd ongeveer 4.000 ton fysiek goud verhandeld in de vorm van juwelen, beleggingsgoud en industrieel goud, maar dat is niet het enige goud dat verhandeld wordt.

Op de LBMA worden veel grotere hoeveelheden goud rechtstreeks verhandeld, de zogeheten over the counter (OTC) markt. Volgens de World Gold Council was in 2021 het dagelijkse handelsvolume op deze markt $58,2 miljard. Op de Comex - waar termijncontracten goud verhandeld worden – was het dagelijkse handelsvolume in 2021 ongeveer $41,93 miljard. Deze volumes zijn veel groter dan het volume dat de World Gold Council rapporteert. Dat komt omdat veel goud slechts op papier verhandeld wordt en er veel meer claims op goud circuleren dan wat er daadwerkelijk aan fysiek aan goud aanwezig is.

Hoe_groot_is_de_goudmarkt

 

Is het gelukt? Laat het ons weten!
Is uw vraag niet beantwoord?
Vul dan het contactformulier in met uw vraag.
Of neem telefonisch contact met ons op: 
+31(0)88 468 8400