• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €59.083 | Zilver: €708

1:00

Maple Leaf diverse jaartallen 1 troy ounce gouden munt

De gouden Maple Leaf is de officiële beleggingsmunt van Canada. Uitgegeven door de Royal Canadian Mint sinds 1988 met een uitzonderlijk hoge zuiverheid van 999.9 goud. Deze gouden munt is wereldwijd verhandelbaar en bevat exact één troy ounce puur goud. De Maple Leaf is per stuk te bestellen.


€ 1.920,38

Betaalmogelijkheden

5 op voorraad,meer stuks bestellen van dit product is helaas niet mogelijk.

Vanwege de tweetaligheid van Canada is de gouden munt gelabeld in het Engels en Frans, "Fine Gold / Or Pur". De voorzijde toont het esdoornblad, het staatssymbool van Canada. De achterzijde wordt gekenmerkt door een portret van Koningin Elizabeth II omlijst met het opschrift "Elizabeth II, 50 Dollars" en het jaar van uitgifte.

De gouden Maple Leaf is de officiële beleggingsmunt van Canada. Uitgegeven door de Royal Canadian Mint sinds 1988. De Royal Canadian mint heeft drie vestigingen, één in Winnipeg, één in Vancouver en één in Ottawa. De vestigingen in Canada kunnen het hele jaar worden bezocht. Hier kunt u een klein beetje inzicht krijgen van hoe de munten worden gemaakt, ook worden er diverse munten tentoongesteld.

Omdat Canada tweetalig is wordt de gouden munt gelabeld in het Engels en Frans, "Fine Gold / Or Pur". De voorzijde toont het esdoornblad, het staatssymbool van Canada. De achterzijde wordt gekenmerkt door een portret van Koningin Elizabeth II omlijst met het opschrift "Elizabeth II, 50 Dollars" en het jaar van uitgifte.

In Canada is de Maple Leaf een wettig betaalmiddel, de waarde van de munt staat gelijk aan 50 Canadese Dollar. Het betalen met de munt is niet verstandig aangezien hij veel meer waard is dan 50 euro. De Canadese Maple Leaf is nummer één 1 troy ounce munt van de wereld. Hierna volgt de Zuid Afrikaanse Krugerrand.

De Maple Leaf munt is geslagen en bevat één troy ounce (31,103 gram) puur goud. De zuiverheid van de munt is 999.9 fijngoud en is hiermee 24 karaat. Hoger dan 24 karaats kan goud niet zijn. Door de grote vraag naar de Maple Leaf wordt de munt op de goudprijs ingekocht. Deze inkoopprijs is hoger dan de prijs van goudbaren. De inkoopprijs van de goudbaren ligt over het algemeen iets onder de huidige goudprijs. Hierdoor zijn de prijzen van de munt ook hoger per gram dan de prijzen van baren. Wanneer u de munt verkoopt heeft u geen nadeel van de iets hogere prijs. Holland Gold koopt de munten terug voor een prijs die ook hoger ligt dan de prijs die wordt gegeven voor baren.

De munt wordt geleverd in een kunststoffen hoesje. Wanneer er tien tegelijk worden besteld, worden de munten geleverd in een kunststoffen tube.

Meer informatie
ProductMaple Leaf
Gewicht1 Troy Ounce / 31,10 gram
AfmetingenØ 30.0 mm x 2.87 mm
Zuiverheid / Gehalte999,9/1000 - 24 karaat
Jaar van uitgifteDiverse jaartallen
KwaliteitEerder in omloop geweest
Land van uitgifteCanada
MunthuisRoyal Canadian Mint
Verzekerde leveringJa, op locatie naar keuze
Opslag mogelijkJa, Nederland
Ophalen mogelijkJa, Alkmaar / Rotterdam
EdelmetaalGoud
Nominale waarde50 Canadese dollars
MuntzijdeEsdoornblad samen met het gewicht en de zuiverheid
HoofdzijdeAfbeelding Koningin Elisabeth II