Actuele koersen (kg):
Goud €59.729
Zilver €729
    
Terug
Overige vragen
Gerelateerde vragen
Hoe groot is de goudmarkt? Waarom moet ik goud kopen? Welke soorten goudmijnen zijn er? Wat is het verschil tussen platina en palladium? Wat is goud? Welke zilverbaar kan ik het beste kiezen? Wat is het verschil tussen gouden munten en goudbaren? Wat houdt het goudakkoord in? Welk Nederlands muntgeld wordt gebruikt voor beleggingen? Hebben zilverbaren een certificaat? Wat is het verschil tussen zilveren munten en zilverbaren? Mag de overheid goud opeisen (confisqueren)? Hoe werkt de btw margeregeling op zilveren munten? Betaal ik btw over platina en palladium? Welke beleggingsmunten zijn er? Waarom hebben landen een goudvoorraad? Wordt de goudprijs gemanipuleerd? Wat is de dagelijkse fixing voor goud? Hoeveel goud wordt er gebruikt in de industrie? Hoe heeft de goudprijs zich over langere termijn ontwikkeld? Welke landen hebben de grootste goudvoorraad? Kan zilver verkleuren? Waaruit bestaat de vraag en aanbod van goud? (The Golden Tree) Wat zijn beleggingsmunten (bullion coins)? Hoeveel goud wordt er gebruikt voor juwelen? Welke zilveren munt kan je het best kopen? Hoeveel goud bevat een gouden beleggingsmunt? Welke gouden munt kan je het best kopen? Goedkoopste aanbieder goud Kies ik gouden munten of goudbaren? Hoe kan ik investeren in goud? Hoeveel goud komt jaarlijks uit recycling? Waar kan ik goud kopen? Hebben goudbaren een certificaat? Waarom zijn gouden munten en baren duurder dan de goudprijs? Hoeveel goud zit er nog in de grond? Hoeveel zilver bevat een zilveren beleggingsmunt? Hoe lang duurt het om een goudmijn op te starten? Hoe wordt het gewicht van goud uitgedrukt? Waarom bezitten centrale banken zoveel goud? Betaal ik btw over zilver? Wat is de levensduur van een goudmijn? Hoe schadelijk zijn goudmijnen voor het milieu? Waar wordt goud gevonden in de wereld? Kies ik platina en palladium munten of baren? Waarom stijgt of daalt de goudprijs? Hoe weet ik of het goud echt is? Wat betekent karaat? Zijn er nog andere toepassingen voor goud? Waar staat Nederland in de top 10 van goudlanden? Waarom is goud zo waardevol? Welke grootte goudbaar of munt kies ik Hoeveel goud is er in de wereld? Komt goud ooit weer terug als geld? Wat betekent het LBMA keurmerk? Kun je goud vervalsen met wolfraam (tungsten)? Hoeveel goud komt er jaarlijks uit goudmijnen? Hoeveel goud wordt er gebruikt voor goudbaren en gouden munten? Welke landen hebben de grootste productie van goud? Wat betekent de spotprijs? Is goud vrijgesteld van btw? Waar liggen de bovengrondse goudvoorraden? Wanneer verliet Nederland de goudstandaard? Wat is een ETF? Is goud schaars? Wat is het Central Bank Gold Agreement?
Hoe wordt goud gerecycled?

Sloopgoud van sieraden en oude munten en baren wordt gesmolten in speciale ovens die het metaal verhitten tot boven de smelttemperatuur. Aan het goud wordt een soort glas toegevoegd waar al het vuil aan vast kleeft. Nadat alles gesmolten is en opnieuw in een bakje gegoten is kan het glas met daarin het vuil worden gescheiden van het goud en de andere metalen. Het goud wordt vervolgens opgelost in koningswater, waar het gescheiden wordt van andere edelmetalen.

Een bedrijf als Umicore verwerkt ook goud uit elektronisch afval. Printplaten worden fijn gemalen en daarbij worden ook chemische processen en verhitting gebruikt om de metalen te scheiden.

Is het gelukt? Laat het ons weten!
Is uw vraag niet beantwoord?
Vul dan het contactformulier in met uw vraag.
Of neem telefonisch contact met ons op: 
+31(0)88 468 8400