Actuele koersen (kg):
Goud €59.679
Zilver €728
    
Terug
Overige vragen
Gerelateerde vragen
Goedkoopste aanbieder goud Wordt de goudprijs gemanipuleerd? Wat is de levensduur van een goudmijn? Wat is het verschil tussen platina en palladium? Hoe heeft de goudprijs zich over langere termijn ontwikkeld? Waaruit bestaat de vraag en aanbod van goud? (The Golden Tree) Wat is goud? Wat zijn beleggingsmunten (bullion coins)? Komt goud ooit weer terug als geld? Wat is het verschil tussen zilveren munten en zilverbaren? Welke zilveren munt kan je het best kopen? Is goud vrijgesteld van btw? Waarom bezitten centrale banken zoveel goud? Mag de overheid goud opeisen (confisqueren)? Hoe weet ik of het goud echt is? Waar wordt goud gevonden in de wereld? Waarom zijn gouden munten en baren duurder dan de goudprijs? Hoeveel goud zit er nog in de grond? Wat betekent het LBMA keurmerk? Waar liggen de bovengrondse goudvoorraden? Wanneer verliet Nederland de goudstandaard? Welke zilverbaar kan ik het beste kiezen? Hoeveel goud is er in de wereld? Kun je goud vervalsen met wolfraam (tungsten)? Waarom hebben landen een goudvoorraad? Hoeveel goud wordt er gebruikt voor goudbaren en gouden munten? Hoeveel goud bevat een gouden beleggingsmunt? Hoe werkt de btw margeregeling op zilveren munten? Hoeveel goud wordt er gebruikt in de industrie? Waarom stijgt of daalt de goudprijs? Waar kan ik goud kopen? Welke grootte goudbaar of munt kies ik Hoeveel goud komt jaarlijks uit recycling? Wat betekent de spotprijs? Wat houdt het goudakkoord in? Welk Nederlands muntgeld wordt gebruikt voor beleggingen? Hoe wordt goud gerecycled? Hoe groot is de goudmarkt? Hoe lang duurt het om een goudmijn op te starten? Waar staat Nederland in de top 10 van goudlanden? Welke beleggingsmunten zijn er? Hoe kan ik investeren in goud? Wat is een ETF? Hoeveel goud komt er jaarlijks uit goudmijnen? Welke soorten goudmijnen zijn er? Hoeveel zilver bevat een zilveren beleggingsmunt? Wat is het Central Bank Gold Agreement? Kies ik platina en palladium munten of baren? Kies ik gouden munten of goudbaren? Betaal ik btw over platina en palladium? Hebben zilverbaren een certificaat? Hoe schadelijk zijn goudmijnen voor het milieu? Betaal ik btw over zilver? Hoeveel goud wordt er gebruikt voor juwelen? Waarom moet ik goud kopen? Is goud schaars? Welke gouden munt kan je het best kopen? Welke landen hebben de grootste productie van goud? Welke landen hebben de grootste goudvoorraad? Wat is het verschil tussen gouden munten en goudbaren? Wat betekent karaat? Zijn er nog andere toepassingen voor goud? Wat is de dagelijkse fixing voor goud? Hoe wordt het gewicht van goud uitgedrukt? Hebben goudbaren een certificaat? Kan zilver verkleuren?
Waarom is goud zo waardevol?

Goud is een metaal dat eigenlijk maar weinig economische toepassingen kent. Maar het is wel een metaal met een relatief constant aanbod dat moeilijk te verkrijgen is. Daardoor bezitten mensen graag goud als een soort appeltje voor de dorst.Historische gezien hadden gouden ringen en halskettingen een praktisch doel: Het is een handige manier om je vermogen bij je te hebben, vooral in tijden dat er nog geen bankrekeningen bestonden en dat spaarvermogen in een fysieke vorm bewaard moest worden.

Goud werd door de jaren heen erkend als het meest liquide en meest universele goed om vermogen in op te slaan en kreeg daardoor een hoge waarde toegekend. De unieke eigenschappen van goud en de wens van mensen om het te bezitten als spaarvermogen geeft het edelmetaal waarde.

Wereldwijd wordt al duizenden jaren waarde toegekend aan goud

 

Is het gelukt? Laat het ons weten!
Is uw vraag niet beantwoord?
Vul dan het contactformulier in met uw vraag.
Of neem telefonisch contact met ons op: 
+31(0)88 468 8400