items€ 0,00

 

 Uw product is toegevoegd.

Afrekenen

 
 

items€ 0,00

 

Ga direct naar hoofd-inhoud »

Zilver Kopen

U kunt op een betrouwbare en eenvoudige manier zilver kopen via HollandGold.nl tegen zeer concurrerende prijzen. Hollandgold is leverancier van LBMA-gecertificeerde baren met Good Delivery status die wereldwijd verhandelbaar zijn. U kunt ook bij ons terecht voor de aankoop van diverse internationaal erkende zilveren beleggingsmunten.

Artikelen 1 tot 30 van 42 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 30 van 42 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Van hoog naar laag sorteren

Zilver is een metalen chemisch element van het chemische symbool Ag (Latijn: Argentum). Het is een zachte, wit/grijs glanzende overgangsmetaal en heeft de hoogste elektrische geleidbaarheid van de elementen en de hoogste thermische geleidbaarheid van metaal. 

Zilver is iets harder dan goud met een schitterend wit/grijze glans die in hoge mate gepolijst kan worden. Door de hoge elektrische geleidbaarheid, zelfs hoger dan koper, is het uitstekend materiaal om hiervoor te gebruiken. De hoge kosten zijn echter de oorzaak dat er op grotere schaal voor elektrische doeleinden toch veelal voor koper wordt gekozen. Het gebruik van zilver is van industrieel gebruik tot decoratie, technologie, fotografie, geneeskunde en gebruik als beleggingsproduct. Door de unieke eigenschappen van sterkte, buigzaamheid, reflectie en geleidbaarheid lijkt zilver een onvervangbare kracht in de wereldmarkt.


De tijd dat zilver genoemd wordt als "goud voor de armen" lijkt ver achter ons. Daarnaast zijn de eigenschappen van goud niet te vergelijken met zilver. Hoewel hedendaags zilver ook steeds meer gebruikt wordt als beleggingszilver, wordt zilver meer dan goud gebruikt in het productieproces. Ook zijn de koersschommelingen niet vergelijkbaar met goud, al is de trend ook niet helemaal los te koppelen. Een deel van de indicatoren en koersbepalende factoren zijn gelijk tussen goud en zilver, maar verschillende fundamentele factoren zorgen juist ook voor een ander koersverloop. Dat maakt dat verschillende beleggers ook kiezen om zowel zilver als goud in de beleggingsportefeuille te houden. Particulieren kiezen door het gunstige belastingklimaat in Nederland voor zilver bewust voor zilveren munten in plaats van zilverbaren. Aangezien de meeste beleggingsmunten vallen onder de margeregeling, terwijl over de zilverbaren 21% BTW geheven wordt. Hierdoor en ook door de premium die betaald wordt voor de productie van verschillende zilveren beleggingsmunten, zoals de zilveren Canadese Maple Leaf, Silver Eagle en Oosterijkse Philharmonikers worden de meeste courante zilveren munten door verschillende inkooppartijen boven de zilverkoers ingekocht.