• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €58.041 | Zilver: €709

1:00

Platina kopen kunt u op een betrouwbare en eenvoudige manier via Hollandgold.nl tegen zeer concurrerende prijzen. Hollandgold is leverancier van LBMA-gecertificeerde platina baren met Good Delivery status die wereldwijd verhandelbaar zijn. U kunt ook bij ons terecht voor de aankoop van diverse internationaal erkende platina beleggingsmunten

Van laag naar hoog sorteren

Platinabaren kopen

Het kopen van platina als belegging in vorm van baren of munten wint sterk aan populariteit door de industriële functies die platina heeft. Platinabaren zijn in bepaalde gevallen een interessantere aankoop dan platina munten, vanwege de lagere premies die worden gehanteerd boven de platinakoers.Dit geld alleen als u platina baren in combinatie met opslag in Zwitserland aankoopt. Op deze wijze wordt er geen BTW over de aankoop van het platina betaald. Wanneer u platina zakelijk aankoopt kan het ook voordeliger zijn dan munten doordat u de BTW kunt terug vorderen. Als u als particulier platina wilt aankopen en het in eigen beheer wilt hebben zijn platina munten voordeliger omdat hier geen BTW over moet worden betaald.

Platinabaren zijn te koop in verschillende gewichten vanaf 100 gram, 500 gram en 1000 gram kunnen worden aangekocht. Alle platina baren die worden geleverd zijn nieuw gegoten of geslagen in fijnplatina met de zuiverheid van tenminste 99,95%. Deze producten zijn LBMA-gecertificeerd, internationaal verhandelbaar.