Actuele koersen (kg):
Goud €60.488
Zilver €728
    
Terug
Overige vragen
Gerelateerde vragen
Hoe groot is de goudmarkt? Hoeveel goud zit er nog in de grond? Hebben zilverbaren een certificaat? Zijn er nog andere toepassingen voor goud? Welke beleggingsmunten zijn er? Wat betekent het LBMA keurmerk? Welke grootte goudbaar of munt kies ik Kies ik platina en palladium munten of baren? Welke zilveren munt kan je het best kopen? Betaal ik btw over platina en palladium? Hoe heeft de goudprijs zich over langere termijn ontwikkeld? Welke soorten goudmijnen zijn er? Wat is de levensduur van een goudmijn? Wat is het verschil tussen gouden munten en goudbaren? Hebben goudbaren een certificaat? Hoe wordt het gewicht van goud uitgedrukt? Hoeveel goud wordt er gebruikt voor juwelen? Wat is goud? Wat zijn beleggingsmunten (bullion coins)? Komt goud ooit weer terug als geld? Hoe lang duurt het om een goudmijn op te starten? Hoeveel goud wordt er gebruikt voor goudbaren en gouden munten? Hoe werkt de btw margeregeling op zilveren munten? Waarom bezitten centrale banken zoveel goud? Waar staat Nederland in de top 10 van goudlanden? Hoeveel goud is er in de wereld? Welke landen hebben de grootste productie van goud? Waarom stijgt of daalt de goudprijs? Waar wordt goud gevonden in de wereld? Welke gouden munt kan je het best kopen? Welke zilverbaar kan ik het beste kiezen? Welke landen hebben de grootste goudvoorraad? Welk Nederlands muntgeld wordt gebruikt voor beleggingen? Waarom hebben landen een goudvoorraad? Hoeveel goud komt er jaarlijks uit goudmijnen? Hoe kan ik investeren in goud? Hoe schadelijk zijn goudmijnen voor het milieu? Waar liggen de bovengrondse goudvoorraden? Betaal ik btw over zilver? Wat betekent de spotprijs? Hoeveel goud bevat een gouden beleggingsmunt? Waarom is goud zo waardevol? Wat is het verschil tussen zilveren munten en zilverbaren? Wat is het Central Bank Gold Agreement? Waarom moet ik goud kopen? Wat is de dagelijkse fixing voor goud? Kies ik gouden munten of goudbaren? Kan zilver verkleuren? Wat is een ETF? Wanneer verliet Nederland de goudstandaard? Hoe wordt goud gerecycled? Is goud vrijgesteld van btw? Hoe weet ik of het goud echt is? Wat houdt het goudakkoord in? Hoeveel goud wordt er gebruikt in de industrie? Waar kan ik goud kopen? Wat betekent karaat? Waaruit bestaat de vraag en aanbod van goud? (The Golden Tree) Is goud schaars? Waarom zijn gouden munten en baren duurder dan de goudprijs? Kun je goud vervalsen met wolfraam (tungsten)? Goedkoopste aanbieder goud Mag de overheid goud opeisen (confisqueren)? Hoeveel zilver bevat een zilveren beleggingsmunt? Wat is het verschil tussen platina en palladium? Wordt de goudprijs gemanipuleerd?
Hoeveel goud komt jaarlijks uit recycling?

Het totale aanbod van goud per jaar bestaat voor ongeveer een kwart tot een derde deel uit sloopgoud, zo blijkt uit cijfers van de World Gold Council. Bij een stijgende goudprijs neemt het aanbod van sloopgoud toe, terwijl deze weer daalt bij een lagere goudprijs. Sloopgoud zijn oude munten, baren en juwelen die opnieuw gesmolten en gezuiverd worden tot nieuw goud.

De aanvoer van sloopgoud is een essentieel onderdeel van het totale aanbod van goud. De eerste grafiek laat het totale aanbod van sloopgoud per jaar zien vanaf 2010. De tweede grafiek laat per kwartaal vanaf 2013 zien; de totale mijnproductie, de totale hoeveelheid gerecycled goud en het percentage gerecycled goud ten opzichte van de mijnproductie.

totale_aanbod_van_sloopgoud_per_jaar

 

de_totale_hoeveelheid_gerecycled_goud_en_het_percentage_gerecycled_goud_ten_opzichte_van_de_mijnproductie

Is het gelukt? Laat het ons weten!
Is uw vraag niet beantwoord?
Vul dan het contactformulier in met uw vraag.
Of neem telefonisch contact met ons op: 
+31(0)88 468 8400