Actuele koersen (kg):
Goud €59.775
Zilver €731
    
Terug
Overige vragen
Gerelateerde vragen
Wat houdt het goudakkoord in? Betaal ik btw over zilver? Wat is het verschil tussen platina en palladium? Komt goud ooit weer terug als geld? Hoeveel goud zit er nog in de grond? Wat betekent het LBMA keurmerk? Waarom stijgt of daalt de goudprijs? Hoe schadelijk zijn goudmijnen voor het milieu? Wordt de goudprijs gemanipuleerd? Welke grootte goudbaar of munt kies ik Hoe weet ik of het goud echt is? Waar wordt goud gevonden in de wereld? Wat betekent karaat? Waarom moet ik goud kopen? Kan zilver verkleuren? Wat is goud? Waaruit bestaat de vraag en aanbod van goud? (The Golden Tree) Hebben zilverbaren een certificaat? Welke gouden munt kan je het best kopen? Is goud schaars? Welke landen hebben de grootste goudvoorraad? Welk Nederlands muntgeld wordt gebruikt voor beleggingen? Welke soorten goudmijnen zijn er? Wat is de dagelijkse fixing voor goud? Waarom is goud zo waardevol? Kies ik gouden munten of goudbaren? Hoe kan ik investeren in goud? Wat is het Central Bank Gold Agreement? Hoe werkt de btw margeregeling op zilveren munten? Hoeveel goud wordt er gebruikt voor juwelen? Wanneer verliet Nederland de goudstandaard? Hoeveel goud wordt er gebruikt in de industrie? Hoeveel goud wordt er gebruikt voor goudbaren en gouden munten? Hoeveel goud is er in de wereld? Welke zilveren munt kan je het best kopen? Waar kan ik goud kopen? Hoeveel zilver bevat een zilveren beleggingsmunt? Betaal ik btw over platina en palladium? Mag de overheid goud opeisen (confisqueren)? Zijn er nog andere toepassingen voor goud? Welke beleggingsmunten zijn er? Kun je goud vervalsen met wolfraam (tungsten)? Welke landen hebben de grootste productie van goud? Wat betekent de spotprijs? Hoe groot is de goudmarkt? Waar liggen de bovengrondse goudvoorraden? Wat is het verschil tussen gouden munten en goudbaren? Hoe heeft de goudprijs zich over langere termijn ontwikkeld? Goedkoopste aanbieder goud Waarom hebben landen een goudvoorraad? Wat is het verschil tussen zilveren munten en zilverbaren? Hoeveel goud komt jaarlijks uit recycling? Hoe wordt goud gerecycled? Waarom zijn gouden munten en baren duurder dan de goudprijs? Hoeveel goud komt er jaarlijks uit goudmijnen? Hebben goudbaren een certificaat? Waarom bezitten centrale banken zoveel goud? Hoeveel goud bevat een gouden beleggingsmunt? Waar staat Nederland in de top 10 van goudlanden? Is goud vrijgesteld van btw? Wat is een ETF? Hoe lang duurt het om een goudmijn op te starten? Welke zilverbaar kan ik het beste kiezen? Hoe wordt het gewicht van goud uitgedrukt? Wat zijn beleggingsmunten (bullion coins)? Wat is de levensduur van een goudmijn?
Kies ik platina en palladium munten of baren?

U kunt bij Holland Gold platina barenplatina munten en palladium munten kopen. De meeste munten vallen onder de btw-margeregeling terwijl over de platinabaren in Nederland 21% btw geheven wordt. De munten zijn in de regel dus voordeliger. 

Het meest voordelig voor zowel particulieren als zakelijke klanten is platina baren aan te kopen in combinatie met opslag buiten de EU, zoals in Zwitserland of Singapore. Doordat deze baren in een douanedepot liggen wordt er geen belasting over geheven. Deze baren zijn dus btw-vrij! 

Lees meer in de Startersgids – Wat koop ik

Is het gelukt? Laat het ons weten!
Is uw vraag niet beantwoord?
Vul dan het contactformulier in met uw vraag.
Of neem telefonisch contact met ons op: 
+31(0)88 468 8400