Nieuws

Producten 1 tot 10 van 526 in totaal

Toon:

Volgens Mario Draghi zijn er in Europa 'milde signalen' van overwaardering in de financiële markten en in vastgoed. Dat zei de president van de centrale bank vrijdag bij het International Monetary and Financial Committee in Washington. Hij waarschuwde dat de financiële stabiliteit onder druk staat, omdat het vooruitzicht voor de wereldeconomie is verslechterd.

Meer Lezen
22 okt. 2019 11:59:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De huizenmarkt in Amsterdam begint steeds meer kenmerken van een bubbel aan te nemen. Dat concludeert de Zwitserse zakenbank UBS in haar nieuwste rapport over de vastgoedmarkt. In de nieuwste editie van de Global Real Estate Bubble Index staat Amsterdam voor het eerst in de top vijf van steden met de meest overgewaardeerde huizenmarkt. Daarmee laat onze hoofdstad andere wereldsteden als Parijs, Londen, New York en Tokyo achter zich.

Meer Lezen
18 okt. 2019 13:43:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De Federal Reserve heeft de afgelopen maand ruim $200 miljard aan schuldpapier aan haar balans toegevoegd. Dat blijkt uit een analyse van de nieuwste cijfers van de centrale bank. Daarmee heeft de Fed zes maanden aan 'tapering' ongedaan gemaakt, want het balanstotaal is met $3,96 biljoen weer terug op het niveau van maart.

Meer Lezen
18 okt. 2019 12:02:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Centrale banken hebben de afgelopen jaren verschillende stimuleringsprogramma's doorgevoerd om de economie te stimuleren en de rente te verlagen. Maar wat hebben ze door de jaren heen allemaal op hun balans gezet? Oxford Economics maakte een overzicht van alle aankopen van centrale banken en rangschikte deze naar categorie. Zoals verwacht kochten centrale banken overwegend staatsobligaties, maar ook andere bezittingen.

Meer Lezen
15 okt. 2019 14:19:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De goudvoorraden van ETF's bereikten in september een nieuw record van 2.808 ton. Dat maakte de World Gold Council eerder deze week bekend. Beleggers zoeken hun toevlucht in goud na de aankondiging van nieuwe monetaire stimulering door centrale banken. Ook zorgen geopolitieke risico's en de aanhoudend lage rente voor een grotere vraag naar goud. In september voegde zogeheten exchange traded funds 75,2 ton aan hun reserves toe, waarvan het grootste deel in september voor rekening kwam van Noord-Amerikaanse fondsen.

Meer Lezen
11 okt. 2019 11:46:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De Federal Reserve heeft besloten het noodloket voor banken nog langer open te houden. In een verklaring op de website van de centrale bank lezen we dat de looptijd van het steunprogramma is verlengd tot 4 november. Vorige maand besloot het Amerikaanse stelsel van centrale banken de liquiditeitssteun voor de bankensector al te verlengen tot 10 oktober. Naast een zogeheten overnight faciliteit kunnen banken de rest van de maand ook aanspraak blijven maken op 14-daagse leningen. Deze zullen in omvang variëren van $35 tot $45 miljard.

Meer Lezen
11 okt. 2019 07:29:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

China heeft sinds het begin van de handelsoorlog met de Verenigde Staten al meer dan 100 ton goud gekocht. Volgens de laatste cijfers heeft de centrale bank in september 190.000 troy ounce aan haar reserves toegevoegd, omgerekend 5,9 metrische ton. Met deze aankoop steeg de totale goudvoorraad naar 1.948,36 ton, goed voor een marktwaarde van $93 miljard. Het edelmetaal vertegenwoordigt daarmee 2,9% van de totale reserves van de centrale bank.

Meer Lezen
9 okt. 2019 12:28:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Verschillende centraal bankiers hebben zich zeer kritisch uitgesproken over het monetaire beleid van de ECB. In een gezamenlijke verklaring waarschuwen zes voormalig centraal bankiers, waaronder ook Nout Wellink van de Nederlandsche Bank, voor de negatieve effecten van het ruime monetaire beleid.

Meer Lezen
4 okt. 2019 13:54:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De prijs van palladium bereikte begin deze week een nieuw record van $1.700 per troy ounce. Het edelmetaal blijft daarmee de verwachting van de meeste beleggers en analisten overtreffen. Een structureel tekort aan palladium en de dreiging van stakingen in Zuid-Afrika hebben de prijs dit jaar al meer dan 33% doen stijgen. En dat terwijl de palladiumprijs vorig jaar ook al flink was gestegen. Het edelmetaal is door de rally van de afgelopen twee jaar zelfs duurder geworden dan goud en platina.

Meer Lezen
4 okt. 2019 11:13:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Beleggers hebben de afgelopen weken goud weggehaald uit Hong Kong en overgebracht naar opslaglocaties in Singapore en Zwitserland. Volgens de Financial Times maken beleggers zich zorgen over de aanhoudende politieke crisis in de stadstaat. China wil haar grip op Hong Kong versterken, maar de lokale bevolking verzet zich daar hevig tegen. Zij gaan al wekenlang de straat op om hun zelfstandige status te verdedigen. Ook werd er bij het vliegveld gedemonstreerd.

Meer Lezen
27 sep. 2019 12:32:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Producten 1 tot 10 van 526 in totaal

Toon: