Nieuws

Producten 1 tot 10 van 609 in totaal

Toon:

Rusland stopt met goud kopen via de binnenlandse goudmarkt, zo schrijft de centrale bank in een verklaring op haar website. Voor toekomstige goudaankopen wacht de centrale bank de ontwikkelingen op de financiële markten af. Vorig jaar kocht Rusland al veel minder goud dan in voorgaande jaren. Met deze maatregel kan Rusland de druk op de internationale goudmarkt verlichten. Het is overigens nog niet gezegd dat het land helemaal stopt met goud kopen, omdat er in het persbericht niets staat over mogelijke aankopen via de internationale goudmarkt.

Meer Lezen
31 maart 2020 11:26:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Vorige week vrijdag informeerden we u al over de stand van zaken in de goudmarkt. Daarin schreven we dat de levertijden van goud en zilver behoorlijk zijn toegenomen door een plotselinge run op edelmetalen. Door onrust op de financiële markten willen veel beleggers momenteel goud en zilver kopen. Bovenop deze ontwikkelingen komt het coronavirus, waardoor een aantal smelterijen en munthuizen tijdelijk hun productie hebben stilgelegd.

Meer Lezen
27 maart 2020 14:11:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Deze week zagen we een opmerkelijke beweging in de goudmarkt. Op dinsdag was de goudprijs op de beurs in New York namelijk $70 per troy ounce hoger dan in Londen, het grootste prijsverschil in veertig jaar. Deze prijzen lopen wel vaker uit elkaar, maar onder normale omstandigheden stappen handelaren in de markt om dit verschil weg te werken. Dat gebeurde nu niet, met als gevolg twee verschillende goudprijzen en krapte in de goudmarkt in New York. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Meer Lezen
27 maart 2020 14:00:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De afgelopen week was het opnieuw uitzonderlijk druk in de markt voor edelmetalen. We krijgen niet alleen veel meer bestellingen binnen dan normaal, ook zitten veel klanten met vragen over het kopen van goud en zilver. Wat is er allemaal aan de hand in de markt? En waarom zijn munten en baren zoveel duurder dan de actuele koersen van goud en zilver? En kunnen mensen nog wel een bestelling plaatsen nu we door onze normale voorraad heen zijn? In dit artikel praten we u aan de hand van veelgestelde vragen bij over de laatste ontwikkelingen in de markt.

Meer Lezen
20 maart 2020 12:05:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De ECB heeft deze week een nieuw een pakket van €750 miljard aan stimulering aangekondigd. In een spoedbijeenkomst op woensdag besloot de centrale bank nog meer obligaties van overheden en bedrijven op te kopen. Ook liet de centrale bank in een toelichting weten dat ze de eisen voor het opkoopprogramma versoepelt. Indien nodig is de centrale bank bereid het opkoopprogramma verder uit te breiden, ook als dat betekent dat ze daarmee zelf opgelegde limieten overschrijdt.

Meer Lezen
19 maart 2020 11:09:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De onrust op de financiële markten zorgt voor enorme bewegingen in aandelen, obligaties, valuta en edelmetalen. Donderdag gingen de aandelenkoersen met ongeveer 10% onderuit, de grootste daling sinds 1987. Het was de derde week op rij waarin de beurzen harde klappen kregen, met als resultaat een nieuwe bear market.

Meer Lezen
14 maart 2020 08:15:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Door ongekende drukte in de markt kunnen we momenteel geen zilveren munten meer bestellen bij diverse munthuizen, zoals de Royal Canadian Mint en de Austrian Mint. We weten op dit moment nog niet hoe lang dit gaan duren. Het is nog steeds mogelijk om een bestelling voor zilveren munten te plaatsen bij Holland Gold, maar houdt dan wel rekening met een levertijd van vier weken of meer. Dit geldt ook voor de zilveren kilomunten.

Meer Lezen
13 maart 2020 11:30:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Beleggers hebben in februari opnieuw veel goud gekocht, zo blijkt uit cijfers van de World Gold Council. In een maand tijd steeg de totale voorraad van goud-ETF's met 84,5 ton naar een nieuw record van 3.033 ton. Zowel in de Verenigde Staten als in Europa kochten beleggers aandelen van goud-ETF's, fondsen die fysiek goud als onderpand aanhouden. Door een toestroom van nieuwe beleggers en de hogere goudkoers beheren deze fondsen momenteel meer vermogen dan in september 2012, toen de goudprijs in dollars nog tien procent nog hoger stond.

Meer Lezen
10 maart 2020 15:46:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Centrale banken kochten in januari minder goud dan het gemiddelde van vorig jaar, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de World Gold Council. In totaal kochten ze de eerste maand van het nieuwe jaar 21,5 ton goud, een daling van 57% ten opzichte van januari vorig jaar. Ook is het ruim de helft minder dan het maandelijkse gemiddelde van 52,3 ton over heel 2019.

Meer Lezen
6 maart 2020 11:51:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Het IMF heeft een noodpakket van $50 miljard beschikbaar gesteld om de impact van het coronavirus op te vangen. Het gaat om grotendeels rentevrije leningen die het fonds onder soepele voorwaarden verstrekt aan opkomende economieën. Het geld is voornamelijk bestemd voor investeringen in gezondheidszorg, maar er is ook geld gereserveerd voor middelgrote en kleine bedrijven. Landen die via dit noodfonds geld lenen van het IMF kunnen dat gebruiken om de binnenlandse economie te ondersteunen.

Meer Lezen
6 maart 2020 10:17:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Producten 1 tot 10 van 609 in totaal

Toon: