Nieuws

Producten 1 tot 10 van 696 in totaal

Toon:

De vraag naar zilver zal dit jaar naar verwachting met 27% toenemen tot 236,8 miljoen troy ounce, het hoogste niveau sinds 2015. Beleggers kopen dit jaar niet alleen meer zilverbaren en zilveren munten, ook nam de populariteit van zilver-ETF's een grote vlucht. Sinds het begin van dit jaar zijn de voorraden van deze beleggingsinstrumenten met 326 miljoen troy ounce toegenomen tot een totaal van meer dan 1 miljard troy ounce. Nog nooit eerder hadden ETF's zoveel zilver onder beheer, zo concludeert het Silver Institute.

Meer Lezen
20 nov. 2020 17:44:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in zilver

Er dreigt dit jaar een groot tekort aan platina door een combinatie van toenemende vraag en een dalend aanbod. Dat schrijft de World Platinum Investment Council in een nieuw rapport over het derde kwartaal. De vraag naar platina voor zowel industriële toepassingen als voor beleggingsdoeleinden trok aan, terwijl de productie van de mijnbouwsector achterbleef. Het tekort over het derde kwartaal kwam daardoor uit op 709.000 troy ounce, terwijl de organisatie voor heel 2020 een tekort van 1,2 miljoen troy ounce verwacht. Ondanks een herstel van de mijnbouwproductie verwacht men ook volgend jaar nog een tekort.

Meer Lezen
20 nov. 2020 14:25:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Door de coronacrisis zijn centrale banken positiever gaan kijken naar goud. Ook verwachten meer centrale banken hun goudvoorraad verder uit te breiden. Dat blijkt uit een nieuwe enquête onder 26 centrale banken wereldwijd, uitgevoerd door nieuwssite Central Banking en vermogensbeheerder Invesco. Een kwart van de centrale banken ziet goud nu als een meer aantrekkelijke reserve, alhoewel sommige centrale banken door de hoge goudkoers wat terughoudend zijn geworden om te kopen.

Meer Lezen
13 nov. 2020 15:18:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Het nieuws over een vaccin tegen het coronavirus zette de financiële markten begin deze week op de kop. Aandelenkoersen stegen tot recordhoogte, terwijl beleggers edelmetalen in de verkoop deden. De goudkoers zakte naar $1.852 per troy ounce, het laagste niveau in bijna twee maanden. Ook zilver en platina gingen in de uitverkoop. Beleggers stappen uit veilige havens, omdat ze denken dat er met een vaccin snel een einde zal komen aan de lockdown maatregelen.

Meer Lezen
11 nov. 2020 08:05:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Eind oktober organiseerde RTL-Z een seminar over goud, waarin Willem Middelkoop van het Commodity Discovery Fund en Martijn Rozemuller van VanEck ETF's u bijpraten over de laatste ontwikkelingen in de goudmarkt. Waarom stijgt de goudprijs en wat zijn de redenen waarom mensen nu goud kopen? Wat kunnen we de komende jaren verwachten van de edelmetalen? En wat is de beste manier om in goud te beleggen? Ook dat zijn vragen die aan bod komen in dit online seminar.

Meer Lezen
6 nov. 2020 11:02:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Centraal bankiers en ministers van financiën van de grootste economieën komen op 13 november bijeen om schuldverlichting voor de armste landen te bespreken. Het gaat om een extra bijeenkomst, voorafgaand aan het reguliere topoverleg binnen de G-20 dat op 21 en 22 november zal plaatsvinden in Saoedi-Arabië. Deze extra bijeenkomst kan een nieuwe fase inluiden in de kwijtschelding van schulden van de allerarmste landen. In oktober bereikten de grootste economieën al overeenstemming over de noodzaak tot schuldverlichting, omdat veel zwakkere economieën door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen.

Meer Lezen
3 nov. 2020 15:44:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De Amerikaanse staatsschuld is onder president Trump explosief gestegen. Was de staatsschuld bij zijn aantreden nog ongeveer $20 biljoen, op het moment van schrijven is dat meer dan $27 biljoen. Een groot deel van deze stijging kunnen we toeschrijven aan de coronacrisis, want het tekort voor dit jaar bedraagt naar schatting al meer dan $3 biljoen. En daarmee zijn we er nog niet, want met een tweede golf aan coronamaatregelen is er waarschijnlijk nog meer fiscale stimulering nodig.

Meer Lezen
3 nov. 2020 14:26:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Centrale banken hebben voor het eerst sinds 2010 weer goud verkocht, zo schrijft de World Gold Council in haar laatste kwartaalrapport over de goudmarkt. Een aantal centrale banken besloot goud te verkopen, omdat ze door de coronapandemie hun reserves moeten aanspreken. Turkije en Oezbekistan, twee landen die de afgelopen jaren nog regelmatig goud kochten, deden in het derde kwartaal juist goud in de verkoop. Turkije verkocht netto 22,3 ton, terwijl Oezbekistan 34,9 ton van de hand deed. Daarmee overtreffen ze goudaankopen van andere centrale banken.

Meer Lezen
30 okt. 2020 15:41:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Door de coronacrisis zullen we in een diepe economische crisis terechtkomen. Daarmee komen tal van ontwikkelingen in een stroomversnelling, zoals de mogelijke introductie van een basisinkomen en digitaal centralebankgeld. Dat zegt Willem Middelkoop in een nieuwe aflevering van De Bitcoin Show. Hij verwacht dat overheden en centrale banken het coronavirus als een soort kapstok zullen gebruiken om tal van nieuwe maatregelen door te voeren. Daarmee ontstaat volgens Middelkoop een vorm van staatskapitalisme, waarin individuele vrijheden onder druk komen te staan.

Meer Lezen
30 okt. 2020 15:39:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Deze week kwam er belangrijk nieuws uit de wereld van Bitcoin. PayPal is namelijk definitief overstag gegaan door betalingen in virtuele munten te faciliteren. Binnen enkele weken kunnen Amerikaanse PayPal gebruikers Bitcoin, Litecoin, Ethereum en Bcash kopen en gebruiken als een betalingsmiddel op het PayPal netwerk. Het is een doorbraak voor de verdere adoptie van Bitcoin, want PayPal heeft meer dan 365 miljoen gebruikers. Het nieuws is opmerkelijk, aangezien PayPal jarenlang Bitcoin heeft veronachtzaamd en een ronduit anti-cryptobeleid heeft gevoerd.

Meer Lezen
23 okt. 2020 08:59:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Producten 1 tot 10 van 696 in totaal

Toon: