Actuele koersen (kg):
Goud €59.842
Zilver €688
    
Terug

Maple Leaf 1 troy ounce gouden munt - diverse jaartallen

121 op voorraad
meer stuks bestellen van dit product is helaas niet mogelijk.
10 voor € 1.930,67 per stuk
20 voor € 1.927,67 per stuk
50 voor € 1.924,67 per stuk
Prijs alert
Maple Leaf 1 troy ounce gouden munt - diverse jaartallen

De gouden Maple Leaf is de officiële beleggingsmunt van Canada. Uitgegeven door de Royal Canadian Mint sinds 1988 met een uitzonderlijk hoge zuiverheid van 999.9 goud. Deze gouden munt is wereldwijd verhandelbaar en bevat exact één troy ounce puur goud. De Maple Leaf is per stuk te bestellen.

Vanwege de tweetaligheid van Canada is de gouden munt gelabeld in het Engels en Frans, "Fine Gold / Or Pur". De voorzijde toont het esdoornblad, het staatssymbool van Canada. De achterzijde wordt gekenmerkt door een portret van Koningin Elizabeth II omlijst met het opschrift "Elizabeth II, 50 Dollars" en het jaar van uitgifte.

De gouden Maple Leaf is de officiële beleggingsmunt van Canada. Uitgegeven door de Royal Canadian Mint sinds 1988. De Royal Canadian mint heeft drie vestigingen, één in Winnipeg, één in Vancouver en één in Ottawa. De vestigingen in Canada kunnen het hele jaar worden bezocht. Hier kunt u een klein beetje inzicht krijgen van hoe de munten worden gemaakt, ook worden er diverse munten tentoongesteld.

Omdat Canada tweetalig is wordt de gouden munt gelabeld in het Engels en Frans, "Fine Gold / Or Pur". De voorzijde toont het esdoornblad, het staatssymbool van Canada. De achterzijde wordt gekenmerkt door een portret van Koningin Elizabeth II omlijst met het opschrift "Elizabeth II, 50 Dollars" en het jaar van uitgifte.

In Canada is de Maple Leaf een wettig betaalmiddel, de waarde van de munt staat gelijk aan 50 Canadese Dollar. Het betalen met de munt is niet verstandig aangezien hij veel meer waard is dan 50 euro. De Canadese Maple Leaf is nummer één 1 troy ounce munt van de wereld. Hierna volgt de Zuid Afrikaanse Krugerrand.

De Maple Leaf munt is geslagen en bevat één troy ounce (31,103 gram) puur goud. De zuiverheid van de munt is 999.9 fijngoud en is hiermee 24 karaat. Hoger dan 24 karaats kan goud niet zijn. Door de grote vraag naar de Maple Leaf wordt de munt op de goudprijs ingekocht. Deze inkoopprijs is hoger dan de prijs van goudbaren. De inkoopprijs van de goudbaren ligt over het algemeen iets onder de huidige goudprijs. Hierdoor zijn de prijzen van de munt ook hoger per gram dan de prijzen van baren. Wanneer u de munt verkoopt heeft u geen nadeel van de iets hogere prijs. Holland Gold koopt de munten terug voor een prijs die ook hoger ligt dan de prijs die wordt gegeven voor baren.

De munt wordt geleverd in een kunststoffen hoesje. Wanneer er tien tegelijk worden besteld, worden de munten geleverd in een kunststoffen tube.

Meer informatie
Specificaties
Fijn gewicht1 Troy Ounce (31,1 Gram)
AfmetingenØ 30 mm x 2,87 mm
Zuiverheid / Gehalte999,9/1000 - 24 Karaat
Jaar van uitgifteDiverse jaartallen
ConditieEerder in omloop geweest
Land van herkomstCanada
MunthuisThe Royal Canadian Mint
VerpakkingZachtplastic muntcapsule, per 10 munten in een tube
 
Veiligheids kenmerkenJa
Wettig betaalmiddel Ja
Nominale waarde50 Canadese dollars
Belasting (BTW)Vrijgesteld van BTW
Verzekerde zending mogelijkJa, op locatie naar keuze
Ophalen mogelijkJa, in Alkmaar of Rotterdam
Opslag mogelijkJa, in Nederland
Hulp nodig?
Neem contact op
Edelmetaal Adviseur
Edelmetaal Adviseur
Goud biedt bescherming in tijden van inflatie
Goud biedt bescherming in tijden van inflatie
Op lange termijn behoudt goud haar waarde, terwijl valuta stevig aan koopkracht verliest. Een voorbeeld van het waardevaste vermogen van goud is dat u 2.000 jaar geleden een maatpak kon kopen voor één gouden munt en dat nu nog steeds het geval is.
Goud is een verzekering tegen een systeemrisico
Goud is een verzekering tegen een systeemrisico
De goudreserves bij centrale banken fungeren als dekking van een geldsysteem. Volgens DNB is goud een ‘vertrouwensanker’: “Als het hele financieel systeem instort, biedt de goudvoorraad een onderpand om opnieuw te beginnen.“
Goud is een steunpilaar in de beleggingsportefeuille
Goud is een steunpilaar in de beleggingsportefeuille
Goud versterkt de portefeuille door het lange termijn rendement en diversificatie. De traditionele rol als veilige haven betekent dat goud in tijden van crisis een troef is, die tegengesteld beweegt tegenover de rest van de portefeuille.
Prijshistorie product