• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €58.520 | Zilver: €722

1:00

Singapore voegt 26 ton aan goudvoorraad toe

Datum 6 dec. 2021   Categorieën Categorieën: Beleggen in goud, Beleggen in zilver
Singapore voegt 26 ton aan goudvoorraad toe

 

Auteur: Frank Knopers

Singapore heeft eerder dit jaar ruim 26 ton goud aan haar reserves toegevoegd. In mei en juni dit jaar kocht de centrale bank van het land in totaal 26 ton goud, zonder dit publiek kenbaar te maken. Pas met de publicatie van nieuwe cijfers van het IMF kwam deze aankoop aan het licht. Het was de eerste aankoop van goud in meer dan twintig jaar.

Een woordvoerder van de centrale bank gaf een toelichting op de aankoop van goud: "De verandering van de goudvoorraad is het resultaat van een voortdurende inspanning van de centrale bank om haar reserves goed te spreiden en crisisbestendig te maken. Deze aankoop is een kleine stap in verhouding tot de totale reserves."

Singapore koopt goud

Met de aankoop van 26,3 ton goud steeg de totale goudvoorraad van deze stadstaat in Zuidoost-Azië met ongeveer 20% naar 153,7 ton. Deze goudreserve vertegenwoordigt tegen de actuele goudprijs een waarde van $9 miljard. Hoeveel de centrale bank betaalde voor deze aankoop is niet bekendgemaakt. De aankoop is opvallend, omdat de goudvoorraad van het land de afgelopen twintig jaar onveranderd bleef.

Singapore voor als stadstaat met 5,6 miljoen inwoners bijzonder veel reserves, namelijk $398 miljard. Daarvan bestaat nog maar een fractie van ongeveer 2,2% uit goud. De rest bestaat uit valutareserves, die het land door de jaren heen verzamelde met een overschot op de handelsbalans. Singapore heeft een relatief hoge staatsschuld van ongeveer 130% ten opzichte van het bbp, maar ze heeft geen schulden aan het buitenland.

 

Dit artikel verscheen eerder op Geotrendlines