• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €59.072 | Zilver: €707

1:00

Deze wolkenkrabbers worden gebruikt als spaarmiddel

Datum 14 jan. 2022   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws
Deze wolkenkrabbers worden gebruikt als spaarmiddel

 

De laatste jaren worden er in New York steeds meer smalle en hoge wolkenkrabbers gebouwd. De exclusieve appartementen in deze woontorens kosten tientallen miljoenen dollars, maar worden amper bewoond. Superrijken van over de hele wereld kopen een plekje in deze exclusieve woontorens, terwijl ze er zelf nauwelijks gebruik van maken. Waarom kopen ze deze peperdure appartementen?

Deze video legt uit dat de luxe woontorens een beleggingscategorie op zichzelf zijn geworden. De luxe appartementen vervullen niet primair een woonfunctie, maar de functie van alternatief spaarmiddel. Miljardairs die hun geld willen omzetten naar tastbare goederen kopen deze appartementen niet om er te wonen, maar om een deel van hun vermogen in op te slaan. Vergelijk het met de aankoop van een Picasso of een ander waardevol kunstobject.

Deze video laat zien dat ook vastgoed de rol van spaarmiddel kan vervullen en dat projectontwikkelaars deze hoge wolkenkrabbers tegenwoordig zelfs speciaal voor dat doeleinde bouwen. Of dat een wenselijke ontwikkeling is, dat is nog maar de vraag. De primaire levensbehoefte van wonen wordt door deze trend namelijk steeds duurder. Voor steeds meer mensen wordt wonen in de stad onbetaalbaar.

Klik op onderstaande afbeelding of op deze link om de video te bekijken.

Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines