• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €59.050 | Zilver: €708

1:00

Van Houwelingen: "Nederland moet uit euro en EU"

Datum 23 aug. 2022   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws
Van Houwelingen:

 

De euro had op democratische wijze via een referendum ingevoerd moeten worden. Dat zegt Pepijn van Houwelingen, woordvoerder financiën van het Forum voor Democratie, in gesprek met Paul Buitink van Holland Gold. In deze derde en laatste aflevering van de serie Euroforie van BLCKBOX zegt van Houwelingen dat Nederland teveel politieke en monetaire soevereiniteit heeft afgestaan aan Europa, waardoor de economische problemen voor Nederland alleen maar groter zijn geworden.

Volgens het Tweede Kamerlid gaat het de verkeerde kant uit nu de ECB met haar monetaire beleid impliciet de Italiaanse staatsschuld ondersteunt. Dat gaat ten koste van de Nederlandse economie, omdat wij daardoor een hogere rente betalen op onze staatsschuld. Ook hebben we door het rentebeleid van de centrale bank een zwakkere euro gekregen, waardoor we meer inflatie importeren.

De oplossing voor deze problemen is volgens van Houwelingen om uit de euro en uit de Europese Unie te stappen. Niet alleen kunnen we dan weer ons eigen monetaire beleid voeren, ook krijgen we dan meer autonomie over onze pensioenen, spaartegoeden, ons energiebeleid en tal van andere onderwerpen. Maar hoe realistisch is het om uit de EU te stappen en terug te keren naar de gulden?

Bekijk hier het volledige gesprek