In het Verenigd Koninkrijk is onlangs een recordbedrag van £600.000 (omgerekend ruim €820.000) neergeteld voor de domeinnaam gold.co.uk, zo bericht de Telegraph. Voor zover bekend is dat het hoogste bedrag dat ooit betaald is voor een webadres dat eindigt op het Britse 'co.uk'. De domeinnaam werd gekocht door Rob Halliday-Stein van BullionByPost, de grootste aanbieder van fysiek edelmetaal in het Verenigd Koninkrijk.

Volgens Halliday-Stein is het webadres gold.co.uk letterlijk goud waard. De domeinnaam moet zijn geld nog terugverdienen, maar daar neemt de ondernemer ruim de tijd voor. Het is volgens hem een investering voor de komende twintig jaar. "Het zit misschien wat ijdelheid in, maar het is wel een pragmatische vorm van ijdelheid."

Op de domeinnaam gold.co.uk staat een nieuwe website waarmee Halliday-Stein vooral de meest vermogende klanten wil bereiken die goud en zilver in opslag willen hebben. De domeinnaam werd in de begindagen van het internet geregistreerd door een man genaamd Jack Gold, die het blijkbaar leuk vond zijn achternaam vast te leggen op het wereldwijde web.

Gouden domeinnaam

Al in 2008 werd Jack Gold benaderd door Halliday-Stein, die de domeinnaam wilde gebruiken voor een nieuwe webwinkel voor fysiek goud. Er werd een bedrag van £40.000 geboden voor het webadres, maar tot een deal kwam het niet. Toen besloot Halliday-Stein zijn bedrijf op te richten onder de naam BullionByPost, dat uitgroeide tot de grootste aanbieder van fysiek edelmetaal. Dit jaar haalt zijn bedrijf naar verwachting een omzet van meer dan £100 miljoen. De domeinnaam wisselde in de tussentijd meerdere keren van eigenaar en kwam pas deze zomer voor een veel hoger bedrag in handen van Halliday-Stein.

Het is mogelijk dat er ooit hogere bedragen zijn neergeteld voor een Britse domeinnaam, maar dit is het hoogste bedrag dat ooit naar buiten is gebracht. Het vorige record voor een Britse domeinnaam was £540.000, de prijs die in 2008 betaald werd voor Cruises.co.uk.