• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €54,239 | Zilver: €663

1:00

Ab Flipse: "Onderschat niet hoeveel macht de overheid heeft"

Datum 7 okt. 2022   Categorieën Categorieën: Beleggen in goud
Ab Flipse:

We moeten niet onderschatten hoeveel macht de overheid heeft om in te grijpen in ons dagelijkse leven en in onze geldzaken. Dat zegt financieel adviseur Ab Flipse in gesprek met Paul Buitink en Joris Beemsterboer van Holland Gold. Tijdens de coronapandemie hebben we gezien dat de overheid bedrijven kan dwingen om de deuren te sluiten en dat ze mensen met een avondklok zelfs kan verplichten in huis te blijven. Hij twijfelt er niet aan dat de overheid ook op financieel gebied dit soort extreme maatregelen kan treffen, zoals met de Noodwet Financieel Verkeer uit 1978.

Conform deze wet heeft de overheid de bevoegdheid om bij 'ernstig ontwrichtende situaties' roerende en onroerende zaken van burgers te nationaliseren. Dat betekent dat de overheid beslag kan leggen op bezittingen zoals banktegoeden, vastgoed en ook edelmetalen. Zelfs bezittingen die Nederlanders in het buitenland aanhouden kunnen onder deze noodwet genationaliseerd worden.

Vermogen buiten het financiële systeem

Flipse waarschuwt dat alle bezittingen die mensen hebben in de vorm van banktegoeden en beleggingen gemakkelijk door de overheid ingevorderd kunnen worden, terwijl dat veel moeilijker is met contant geld of goud. Door de economische crisis en de oorlogssituatie waarin we nu terecht zijn gekomen zouden spaarders en beleggers extra waakzaam moeten zijn en een deel van hun vermogen buiten het financieel systeem of in het buitenland moeten aanhouden. Hij acht een confiscatie van goud of zilver minder waarschijnlijk, omdat er maar een kleine groep mensen is deze bezittingen hebben.

De financieel planner waarschuwt dat veel mensen zich niet bewust zijn van de risico's van het financiële systeem en de overheid en daardoor niet de noodzakelijke voorbereidingen treffen. Om mensen daarbij te helpen heeft Flipse een eigen community opgezet, waar gelijkgestemden elkaar kunnen helpen en tips kunnen delen. Daardoor kunnen mensen dichter bij elkaar komen en zich beter voorbereiden op de fase van chaos die voor ons ligt. Van de huidige regeringsleiders hoeven we volgens Flipse niet al te veel meer te verwachten.

Klik hier om het volledige interview te bekijken