Gen Z en millennials, bekend om hun bereidheid om risico's te nemen met investeringen in activa zoals cryptocurrency, NFT's en technologiegerelateerde aandelen, tonen een groeiende interesse in traditioneel stabiele beleggingsopties: goud en zilver.
Jonge beleggers gebruiken, meer dan eerdere generaties, online bronnen om zichzelf te onderwijzen over strategieën voor vermogensgroei. Online informatie over goud en zilver als mogelijke manieren om een portfolio te diversifiëren, heeft de interesse van millennials en Gen Z aangewakkerd. De opkomst van digitale beleggingsplatforms heeft ook het aankoopproces van goud en zilver vergemakkelijkt, waardoor deze activa toegankelijker zijn voor mensen met minder kapitaal.
Angst om iets te missen (FOMO) is een andere factor die de investeringsbeslissingen onder jongeren beïnvloedt. Wanneer ze zien dat hun leeftijdsgenoten nieuwe investeringsopties aannemen, volgen ze vaak hetzelfde pad.
Goud en Zilver: Stabiele Keuzes in Onzekere Tijden
In onzekere tijden bieden goud en zilver een bewezen stabiliteitsrecord, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor Gen Z en millennials. "Goud en zilver worden gezien als stabiele investeringen die kunnen dienen als een hedge tegen inflatie en marktvolatiliteit," zegt Edith Reads, een senior redacteur bij TradingPlatforms.
Het is echter cruciaal voor jonge beleggers om te begrijpen dat zelfs investeringen die als stabiel worden beschouwd, zoals edelmetalen, risico's met zich meebrengen. De waarde van goud en zilver kan fluctueren door verschillende factoren, waaronder wereldwijde economische omstandigheden, geopolitieke spanningen en vraag- en aanboddynamiek.
Portefeuille Diversificatie: Een Groeiend Inzicht onder Jonge Beleggers
Naarmate jonge beleggers hun portefeuilles blijven opbouwen, worden ze zich bewust van de voordelen van diversificatie. Door investeringen over verschillende activa te verspreiden, kunnen ze potentiële verliezen beperken en mogelijk de winst maximaliseren. Goud en zilver kunnen goede diversificatietools zijn in een goed afgeronde beleggingsportefeuille.
Wij bij Holland Gold zien ook een toenemende vraag vanuit Gen Z en millennials naar investeringen zoals goud en zilver. Paul Buitink zegt dan ook dat jongeren, ondanks hun voorkeuren voor digitale betaalmiddelen en beleggingen, steeds meer waardering hebben voor ouderwetse, tastbare zaken. Dit komt vooral door het risico op hacks en confiscatie als het gaat om digitale beleggingen.
Kijk ook eens een keer op ons YouTube kanaal
Namens Holland Gold interviewen Paul Buitink en Joris Beemsterboer verschillende economen en experts op macro-economisch gebied. Het doel van de podcast is om de kijker een beter beeld en houvast te bieden in een steeds sneller veranderend macro-economisch en monetair landschap. Klik hier om te abonneren.
Bron: Yahoo Finance
Auteur: Cameron Diiorio