• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €54,239 | Zilver: €663

1:00

Holland Gold

Het is belangrijk om altijd positief te blijven denken en de kansen te blijven zien, ook in onzekere tijden. Dat zegt Michael Pilarczyk, ondernemer auteur van onder meer het boek 'Master Your Mindset', in gesprek met Paul Buitink van Holland Gold. Volgens hem is de manier waarop we denken en naar de wereld en onszelf kijken veel belangrijker dan onze afkomst. Onze mindset bepaalt namelijk hoe we met de tegenslagen en kansen omgaan die op ons pad komen.
Meer Lezen
Datum 24 okt. 2022   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws

De euro is een andere munt geworden dan ons werd beloofd, omdat er meer nadruk kwam te liggen op snelle invoering en uitbreiding van de muntunie dan op het handhaven van begrotingsregels. Bovendien hebben de zuidelijke landen de monetaire koers kunnen bepalen, omdat ze simpelweg in de meerderheid waren. Daardoor zijn we monetair en fiscaal gezien allemaal Italianen geworden, zo stelt columnist en uitgever Syp Wynia in een interview bij Holland Gold.
Meer Lezen
Datum 20 okt. 2022   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws

Op 30 september heeft het Duitse ministerie van financiën plotseling het btw-tarief op zilveren munten verhoogd van 7% naar 19%. Lange tijd was het voor handelaren onduidelijkheid over de authenticiteit van deze brief. Ook was er onduidelijkheid wanneer de niewe regeling zou ingaan, de wijziging was immers niet gepubliceerd in de Duitse prijscourant . Bij handelaren ontstond paniek omdat er grote aantallen munten onderweg zijn vanuit de munthuizen en nog verkocht zijn tegen de oude prijzen ofwel rekening houdend met het lage btw-tarief. Indien de munten worden ingeklaard tegen het hoge btw-tarief leidt dit tot grote verliezen voor de handelaar.
Meer Lezen
Datum 11 okt. 2022   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws

Geregeld laait de discussie weer op of het goud wat de Nederlandse Bank bezit ook wel fysiek bestaat. Meer dan de helft van de goudvoorraad van De Nederlandse Bank ligt op geslagen bij de American Federal Reserve in New York. Daarnaast ligt er voor 20% bij de Canadese Centrale Bank voor bijna 20% in Londen. Er ligt maar 11% van de goudvoorraad in Nederland bij De Nederlandse Bank in Amsterdam, aldus minister van financiën Jeroen Dijsselbloem.

CDA-kamerlid Eddy van Hijum heeft hier…

Meer Lezen
Datum 30 apr. 2015

Na een lange periode van daling is de goudkoers gestegen naar het hoogste niveau in drie weken. De vraag naar goud als vluchthaven is toegenomen door onrust in het Midden-Oosten en spanningen in Oekraïne.

Meer Lezen
Datum 8 aug. 2014

De goudprijs daalde afgelopen vrijdag na opening in London waarmee de grootste stijgende trend van de afgelopen vier weken, onder invloed van spanningen in Oekraïne en het Midden Oosten, werd doorbroken.

Meer Lezen
Datum 25 jul. 2014

Mark Britow, CEO van Zuid-Afrikaanse Randgold Resources, zegt een laatste grote ontdekking na te jagen voordat hij met pensioen gaat. De 55-jarige bestuurder heeft Randgold zien groeien van een junior mijnontdekkingsbedrijf tot een internationale goudproducent van o.a. de Krugerrand met activa in Mali, de Democratische Republiek Congo en Senegal. Zijn volgende grote vondst zou in de Ivoorkust liggen.

Meer Lezen
Datum 4 jul. 2014

Twee detectorzoekers hebben dit voorjaar in Drente de grootste muntschat ooit uit de 6de eeuw in Nederland ontdekt. Het Drents Museum heeft ervoor gezorgd dan het museum in Assen de goudschat heeft verworven. De nieuwe aanwinst wordt gezien als een geweldige aanvulling voor de archeologische collectie. 

Meer Lezen
Datum 20 jun. 2014

Donderdag 5 juni was het de nacht van de economie. Twee belangrijke Amerikaanse economen, Paul Kurgman en Carmen Reinhart hebben hun visie gegeven op de Europese economie en het herstelbeleid.

Meer Lezen
Datum 16 jun. 2014

<P>Goud zit momenteel in een stijgende lijn. De goudkoers behaalde een tweewekelijkse piek en toont de eerste wekelijkse opeenvolgende stijging sinds april. De vraag naar goud als veilige haven neemt toe door de zorg dat het herstel van de V.S. uitblijft en het escalerende geweld in Irak.</p>

<P>Goud is dit jaar 5,8 procent gestegen o.a. door spanningen tussen Ukraine en Rusland. “Goud stijgt als aandelenmarken dalen, het vergroot de aantrekkingskracht van edelmetalen als alternatieve investering en als veilige haven terwijl de spanningen in Irak toenemen,” aldus Lachlan Shaw, analist bij Commonwealth Bank of Australia.</p>

Meer Lezen
Datum 13 jun. 2014

De Europese Centrale Bank en andere centrale banken hebben de vierde Central Bank Gold Agreement (CBGA) aangekondigd, waarin het belang van edelmetaal als onderdeel van een globaal monetair reserve systeem wordt onderstreept.

De Europese Centrale Bank (ECB) is een nieuwe Central Bank Gold Agreement (CBGA) overeengekomen. Deze overeenkomst, die vierde in rij, markeert een voortdurende inzet van enkele van de grootste goudvoorraadhouders om helderheid en transparantie in de goudmarkt te behouden voor alle participanten. Het bevestigt  bovendien het belang van goud als asset in de wereldwijde monetaire reserves.

Meer Lezen
Datum 23 mei. 2014

De Royal Canadian Mint behaalt over 2013 een historisch hoge omzet van 3,4 miljard dollar en 48 miljoen winst voor belasting. Dit is het hoogste omzetcijfer in de geschiedenis de Royal Canadian Mint.

Op de verkoop van goud en zilver werden nieuwe records gevestigd. De verkoop van gouden Maple Leafs nam toe met 47,7% tot 1,14 miljoen ounces. Ook de verkoop van zilveren Maple Leafs zat flink in de lift met 55,8% tot 28,2 miljoen ounces ten opzicht van vorig jaar.

Meer Lezen
Datum 16 mei. 2014

Randgold Resources heeft een nieuw record gevestigd door 283.763 ounces in het eerste kwartaal uit de goudmijnen naar boven te halen. Dit komt mede door de productie uit de nieuwste mijn Kibali in de Democratische Republiek Congo. De winst uit het mijnen is met 4% gedaald tot $171 miljoen door stijgende kosten en Kibali’s aanlooptijd. 

Meer Lezen
Datum 9 mei. 2014

In 2013 is China goed voor 26% van de wereldwijde private vraag naar goud. De Chinese investeerders en consumenten konden profiteren van lagere goudprijzen en kochten gezamenlijk 259 ton aan sieraden en beleggingsedelmetalen. China is vandaag de dag zowel ’s werelds grootste juweliers- als beleggersmarkt voor fysieke edelmetalen. Deze feiten illustreren dat China is uitgegroeid tot een heuse goudnatie en de belangrijkste invloed uitoefent op de wereldwijde vraag naar goud. 

Meer Lezen
Datum 18 apr. 2014

Turkije importeerde in de afgelopen maand maart 14.741,67 ton zilver. Dat is een stijging van 138,13% van 6190,42 ton in dezelfde maand vorig jaar. Het land importeerde in de eerste drie maanden 43.502,69 ton zilver in vergelijking tot 18.568,22 ton in diezelfde periode vorig jaar.

Meer Lezen
Datum 11 apr. 2014

De Britse bank HSBC verwacht dat de aanhoudende stakingen in Zuid-Afrika waarschijnlijk zullen leiden tot hogere prijzen voor edelmetalen (o.a. goud, zilver, platina, palladium) op korte termijn.

Volgens HSBC, hebben de voortdurende stakingen tegen edelmetaalproducenten in Zuid-Afrika, ertoe geleid dat een van de grootste producenten overweegt om mijnen te sluiten, wat een stijgende prijs voor edelmetalen tot gevolg zou hebben. 

Meer Lezen
Datum 4 apr. 2014

De Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS), de federale belastingdienst van de Verenigde Staten, is tot het oordeel gekomen dat bitcoins in de Verenigde Staten geen valuta zijn maar een bezit.

Langere tijd was onduidelijk voor de Amerikaanse belastingdienst hoe ze om moesten gaan met deze cryptocurrency en hoe ze deze moesten belasten.

Door dit oordeel valt de bitcoin onder dezelfde categorie als goud. Dit oordeel over goud heeft ook ruim meer dan 5 jaar geduurd.

De gevolgen van deze beoordeling van de Amerikaanse belastingdienst is dat als er betaald wordt in bitcoins, de waarde van deze munt opgegeven moet worden bij de belastingdienst. Hierbij wordt dat de waarde opgegeven van het moment dat de bitcoins ontvangen zijn.

Het lijkt erop dat deze regeling met terugwerkende kracht zal gelden.

Meer Lezen
Datum 27 maa. 2014

De firma Regis Resources wil een goudmijn plaatsen vlakbij Orange, USA. Het project genaamd McPhillamys zal, als deze van de grond komt, in ieder geval 150 banen voor de inwoners van Orange bieden en zelfs 500 banen voor expats.

Meer Lezen
Datum 25 maa. 2014

Later deze maand brengt de U.S. Mint een munt uit met een zeer bijzonder ontwerp. In plaats van een platte munt is het oppervlak van deze munt gebogen, zoals de vorm van een kom, zodat een holle en een bolle zijde ontstaat.

Meer Lezen
Datum 24 maa. 2014

In de zuidelijke Indiase deelstaat Kerala van Dubai werd vorige maand een 27-jarige lasser gearresteerd nadat de douane goud ontdekte in de voering van zijn koperen bloempot. De lasser kreeg 30.000 roepies van een importeur om een kilogram goud het land in te smokkelen en de 10% douanebelasting hiermee te ontduiken. Dergelijke verhalen zijn gemeengoed geworden in India, waar de regering vorig jaar de belasting op goud verdrievoudigde. Als gevolg hiervan verdubbelde de illegale import tot ongeveer 200 ton schat de World Gold Council.

Meer Lezen
Datum 19 maa. 2014

Electric Power, het Chinese Energiebedrijf, heeft een belang genomen in Enemalta van 33 procent. Enemalte is het energiebedrijf dat de volledige energievoorziening van Malta voorziet.

Het betreft een waarde van 320 miljoen euro. Bij dit belang zal Electric Power ook investeren in de ombouw van de energiecentrale op Malta. Op dit moment verbrand deze centrale nog olie, maar zal na de verbouwing overgaan op gas. Daarnaast is een onderdeel van de afspraken dat er geinvesteerd wordt in duurzame energie in Europa en Azie.

De Maltese overheid heeft nog steeds een meerderheidsbelang in Enemalta. Het Chinese bedrijf Electric Power in een onderdeel van het Chinese staatsbedrijf China Power Investment Corporation en is een belangrijke energieleverancier in de regio van Shanghai.

Meer Lezen
Datum 14 maa. 2014

De Rabobank heeft in het vastgoed zware verliezen geleden in 2013. De vastgoeddochter van Rabobank, waaronder FGH, heeft in 2013 een verlies geleden van € 817 miljoen. Ook het jaar daarvoor was een verlies zichtbaar van € 107 miljoen. Deze verliezen staan tegenover een vastgoedportefeuile van ongeveer € 26 miljard.

De Rabobank had in 2013 grote voorzieningen moeten nemen op de financieringsportefeuille. Dit was nodig door het vastgoedonderzoek van De Nederlandse Bank in 2013 naar de vastgoedportefeuille van de Rabobank. Daarnaast heeft de Rabobank de grondposities afgewaardeerd en de grondexploitatie geherwaardeerd.

Meer Lezen
Datum 28 feb. 2014

88%: dit is het percentage waarmee de goudvoorraad op de Comex daalde, het afgelopen jaar. In de afgelopen weken bouwden de 'bazen' onder de banken hun goudvoorraad terug op. Hiermee probeerden zij de instorting van de Comex te vermijden. Desondanks, blijft de Comex te maken te hebben met een leegloop. En deze leegloop kan, aldus vele experts, twee dingen betekenen: een einde aan goudhandel via de Comex, of de instorting van ons huidige monetaire systeem.

Meer Lezen
Datum 19 feb. 2014

Goud is, ondanks de recente waardedaling, nog steeds een prominente belegging. Goud wordt normaliter slechts in zeer beperkte mate geconsumeerd en is herbruikbaar. Bijna al het goud (schatting: 172.000 ton) dat ooit gewonnen is, bestaat nog steeds. Veel goud bestaat in munten, goudstaven en sieraden. Goud wordt opgeslagen bij overheden, financiële instituties en (centrale) banken. Hierin verschilt goud sterk ten opzichte van andere grondstoffen, die vaak worden geconsumeerd en daardoor een beperkte levensduur kennen. Vanwege de aanwezige voorraden goud, kent de markt geen gelijke druk als andere grondstofmarken met een beperkte levensduur.

Meer Lezen
Datum 7 feb. 2014

De rust in de Zuid-Afrikaanse mijnen is nog niet terug gekeerd. Sinds afgelopen zomer blijven de rellen tussen mijnwerkersbonden onderling en met bewakers voortzetten. Afgelopen maandag heeft er weer een grote rel plaats gevonden, waarbij dertien mensen gewond zijn geraakt en dit aantal blijft oplopen.

De mijnwerkers staken hun werkzaamheden omdat zij betere arbeidsomstandigheden en een hoger loon eisen. Deze eisen hebben ervoor gezorgd dat er een onenigheid tussen de mijnwerkers en hun…

Meer Lezen
Datum 5 feb. 2014

Versoepeling van de goudimport stuwt goudprijs

NEW YORK (Bullion Street): Met het oog op de aanstaande verkiezingen in India, zal de regering van dit land mogelijk een versoepeling van de importbeperkende maatregelen op goud doorvoeren. Als dit gebeurt, zal dit zeker een gunstig effect hebben op de goudprijzen. Zo stelt Jeff Nichols, econoom edelmetalen en managing director van de American Precious Metals Advisors (APMA). 

Meer Lezen
Datum 31 jan. 2014

Donderdagmorgen zijn er twee werknemers van Umicore in Olen, België, om het leven gekomen tijdens het werken aan een silo. Er is nog geen duidelijkheid over de precieze omstandigheden over het ongeval. Inmiddels is er een onderzoek gestart. Umicore heeft naar buiten gebracht dat er op geen enkel moment gevaar is geweest voor de omgeving. De slachtoffers zijn twee onderhoudsmedewerkers die aan het werk waren in een silo, aldus Raf Hendrickx, Communicatiemanager van Umicore Olen.

Directeur…

Meer Lezen
Datum 23 jan. 2014

De Europese Commissie zal zes banken gaan beboeten door het manipuleren van de Euriborrente, aldus het persbureau Reuters. Onder deze banken van onder andere de Deutsche bank en JP Morgan.

Dat de Europese Commissie een boete oplegt voor een dergelijke manipulatieschandaal is voor het eerst. Al eerder werd bekend dat de Rabobank een boete kreeg van 774 miljoen euro vanwege het manipuleren van de Liborrente. De Liborrente is de Britse variant van de Euriborrente.

Barclays lijkt deze boete…

Meer Lezen
Datum 5 nov. 2013

Ten opzichte van het derde kwartaal van 2012 is de vraag naar goud in het derde kwartaal van 2013 met 21% gedaald tot 868,5 ton. Dit komt vooral door de uitstroom van ETF's. Consumenten vertoonden een tegenovergesteld gedrag. Met name op de Aziatische markt nam de vraag naar gouden juwelen, goudstaven en gouden munten toe. De centrale banken vertoonden een stabiel aankoopbeleid. De productie door goudmijnen nam iets toe, maar het aanbod van goud nam netto met 3% af, tot 1.145,5 ton, doordat er minder goud gerecycled werd.
Meer Lezen
Datum 21 okt. 2013

Mike Maloney heeft de vierde aflevering van zijn documentairereeks Hidden Secrets of Money online gepubliceerd, waarin de staatsschuld en het schuldenplafond van de Verenigde Staten centraal staat. Hoe leent de Amerikaanse overheid geld en waar komt dat geld vandaan? Kan de staatsschuld ooit worden afgelost? Welke rol heeft de Amerikaanse centrale bank en de Federal Reserve in dit plaatje? Op al deze vragen wordt in deze video van een half uur door Mike Maloney van Goldsilver een verhelderend antwoord gegeven.

Mike Maloney: “Hidden Secrets of Money” (deel 4)

Meer Lezen
Datum 18 okt. 2013

Opslag van goud in kluizen was ooit alleen het voorrecht van de aller rijksten. Echter, in de afgelopen jaren heeft een nieuwe lichting van aanbieders kleinere particuliere beleggers toegang tot goud opgeslagen in kluizen. Onderstaande infographic geeft een scherp beeld van de verschillende vormen van opslag.
Meer Lezen
Datum 23 sep. 2013   Categorieën Categorieën: Beleggen in goud

De opkomst van goud is gepaard gegaan met een gestage stijging van de wereldwijde liquiditeit. Deze vraag van goud kopen bezigt vele nieuwsgierige beleggers mede door de verschillende berichten in de media. Hierbij gaat het om twee vragen: 1) Kan de vraag naar goud en de goud voorraden gelijk blijven, en 2) Hoe hoog kan het edelmetaal gaan?
Meer Lezen
Datum 23 sep. 2013   Categorieën Categorieën: Beleggen in goud

Afgelopen maanden hebben we gezien dat de jeugdwerkloosheid in Europa toeneemt; de werkeloosheid onder de jongeren is in Griekenland en Spanje zelfs meer dan 50 procent. Hierbij volgt Portugal waarbij de jeugdwerkeloosheid rond de 40 procent is. Hierbij zijn steeds meer jongeren die hun heil gaan zoeken in China.
Meer Lezen
Datum 23 sep. 2013   Categorieën Categorieën: Beleggen in goud

De schatkist kan met tientallen miljarden gevuld gaan worden over een periode van enkele decennia als in Nederland schaliegas gewonnen gaat worden, aldus minister Henk Kamp (VVD) van economische zaken. Hij zegt dit op een persconferentie bij een toelichting op het onderzoek naar de risico's van schaliegaswinning in Nederland. Het onderzoek geeft aan dat de risico's beheersbaar zijn.

Wel geeft de minister aan dat het schaliegas minder inkomsten oplevert dan conventioneel gas. Dit wordt…

Meer Lezen
Datum 26 aug. 2013

In het rapport van de World Gold Council werd al bekend gemaakt dat de vraag naar fysiek goud verder gestegen was in het tweede kwartaal van dit jaar waarmee het tot het hoogste niveau ooit kwam.

Gisteren kwam het bericht naar buiten dat de goudkluizen van Groot-Brittannië snel leger worden, waarschijnlijk door de sterke vraag vanuit China en India. Dit schreef de Australische bank Macquarie afgelopen maandag in een rapport over de Britse goudexport.

Volgens Macquarie bedroeg de…

Meer Lezen
Datum 20 aug. 2013

In Juli 2013 waren de koopwoningen 5% goedkoper dan in juli vorig jaar. Dit was in de maand daarvoor nog 9,6%. Dit maakt het CBS bekend in samenwerking met het Kadaster.

Hiermee liggen de bestaande koopwoningen op hetzelfde niveau als in begin 2003. Dit laat een prijsdaling zien van 20% ten opzichte van het hoogste moment in 2008.

De woordvoerder van het CBS verklaart dat de daling met name te maken heeft met het aflopen van de korting op de overdrachtsbelasting van vorig jaar. Op 1 juli…

Meer Lezen
Datum 19 aug. 2013

De World Gold Council heeft een nieuw rapport uit over het tweede kwartaal van 2013. Dit rapport laat zien dat de recente dalingen in de goudprijs heeft geleid tot een aanzienlijke stijging van de vraag naar munten en baren.

Meer Lezen
Datum 16 aug. 2013

Hoewel goud deze zomer een bodem bereikte van $1,200 per troy ounce, is de goudprijs sindsdien gestegen tot boven $1,300 per troy ounce, aldus Adrian Day, president van Adrian Day Asset Management. Toch blijft de goudprijs ver beneden het hoogtepunt, ondanks dat de fundamenten voor een hoge goudprijs nog steeds positief zijn. 

Meer Lezen
Datum 13 aug. 2013

Goud is maandagochtend meer dan 1% gestegen naar het hoogste niveau van de afgelopen twee weken. Dit gebeurde onder invloed van tegenvallende cijfers van Verenigde Staten en een toename van goudposities door SPDR Gold Trust voor het eerst in ruim twee maanden tijd. De goudpositie werd vergroot met 0,2% tot 911,13 ton.

Meer Lezen
Datum 12 aug. 2013

Het bergingsbedrijf Odyssey Marine Exploration heeft in de laatste twee jaar bijna 2800 baren edelmetaal opgedoken. Duikers hebben in het wrak van het Britse vrachtschip SS Gairsoppa in totaal 109 ton zilver met een waarde van 36 miljoen dollar naar boven gehaald. Het zivler ligt inmiddels op een veilige locatie in Groot-Brittannië.

Meer Lezen
Datum 23 jul. 2013

Net als in het naburige Iran, zijn de inwoners van Irak hun geld aan het omzetten in goud terwijl het land gebukt gaat onder terrorisme en geweld.

Analisten zeggen dat Irakezen vrezen dat de overheid er niet in zal slagen economische stabiliteit te behouden, aangezien er dagelijks terroristische aanslagen voorkomen. Ook de afwezigheid van een betrouwbaar banksysteem zorgt ervoor dat mensen hun spaargeld omzetten in goud en in eigen bezit houden. Het vertrouwen in zowel de publieke als de private sector is laag.

Meer Lezen
Datum 15 jul. 2013

De kans bestaat dat valutahandelaren bij enkele grote banken al 10 jaar de tarieven van de internationale wisselkoersen manipuleren. Persbureau Bloomberg maakte vandaag een melding hiervan op basis van ingewijden rond de betreffende zaak.
 
Vijf valutahandelaren zouden dit gemeld hebben bij Persbureau Bloomberg. Volgens hen wordt de valuta benchmarks gemanipuleerd bij valutaplatform WM/Reuters. In de 60 seconden waarin de benchmarks wordt vastgesteld zouden handelaren van verschillende grote banken samenwerken en spelen met de orders die in deze 60 seconden worden verwerkt. Op deze manier sturen zij de bewegingen van de internationale wisselkoersen. De Britse toezichthouder op de financiële markten (FCA) wil een onderzoek starten naar de vermeende manipulatie van de wisselkoersen.
Meer Lezen
Datum 12 jun. 2013

Het wetsvoorstel dat Frankrijk voorlegde om een verbod te vaardigen op het zenden van cash betalingen en goud en zilver in kleine postzendingen is goedgekeurd. Deze wet heeft grote impact voor verschillende bedrijven. Met name Tv-advertenties waarin gouden munten worden aangeboden kunnen niet langer meer worden uitgezonden, doordat deze bedrijven hun bestellingen vrijwel altijd via de post versturen. Men zegt dat de regering met deze maatregel de verhandeling van kleine hoeveelheden goud en cash onder particulieren probeert te verminderen.
Meer Lezen
Datum 3 jun. 2013   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws

Azerbeidzjan's SOFAZ (State Oil Fund of Azerbaijan) verklaart dat zij nog dit jaar hun goudreserves zullen aanvullen tot 30 ton.

Volgens SOFAZ directeur Shahmar Movsumov heeft het fonds tot nu toe voor ruim 22-23 ton goud ingekocht en hiervan is ruim 7 ton reeds naar Azerbeidzjan getransporteerd. 

Meer Lezen
Datum 31 mei. 2013

In de aankomende maanden worden de kredietvoorwaarden voor middenbedrijf en kleinbedrijf opnieuw aangescherpt. Mocht u als MKB’er een kredietaanvraag willen doen bij de bank, kunt u zich hier goed op voorbereiden om dit voor elkaar te krijgen.

In het eerste kwartaal van 2013 zijn de kredietvoorwaarden voor midden- en kleinbedrijf al aangepast en het einde van deze aanpassingen is nog niet voorbij.

Afgelopen woensdag heeft de Nederlansche Bank (DNB) een enquête openbaar gegeven waaruit dit blijkt. Meer en deel van de banken zal ook in het tweede kwartaal van 2013 zijn aangepaste kredietvoorwaarden handhaven. Een deel van de banken zal zijn acceptatiecriteria voor kredieten zelfs nog verder aanpassen en verzwaren

Meer Lezen
Datum 23 mei. 2013

Bijna alle Amerikaanse groothandelaars van fysiek goud en zilver zijn volledig uitverkocht. De grootste oorzaak hiervan is de stijgende vraag naar fysiek goud en zilver en de dalende koersprijs. De crash in de goud- en zilverprijs zorgt voor een onderscheidt tussen twee groepen, zij die geloven dat de bubbel nu gebarsten is en zei die geloven dat dit het juiste moment is om in te stappen.

Meer Lezen
Datum 22 apr. 2013

Sinds januari 2013 is de Zuid-Afrikaanse goudproductie weer verder gedaald, dit maal met nog eens 11,3% ten opzichte van januari 2012. De jaarlijkse productie van goud heeft in deze periode een waarde van ongeveer 220 ton. Dit is de laagste productiewaarde sinds 1922.

Meer Lezen
Datum 10 apr. 2013

Sinds oktober 2012 behoort Nederland tot de landen met de hoogste inflatie van de Eurozone. De afgelopen maand is de inflatie in Nederland op het hoogste niveau in de afgelopen 10 jaar. Dat constateerde het CBS maandag. De consumentenprijzen in Nederland stegen met gemiddeld 3,2 procent in februari. Wat betekent dat er in februari voor hetzelfde bedrag 3,2 procent minder gekocht kan worden. De verhogingen van de BTW en de assurantie- en energiebelasting die in het afgelopen jaar zijn doorgevoerd zijn hier de oorzaken van. Deze waardedaling van het geld wordt inflatie genoemd. Gemiddeld is de inflatie 1,8% omhoog gegaan in de andere Eurolanden.

Meer Lezen
Datum 10 apr. 2013

Ghana produceert in 2012 4,2 miljoen ounces aan goud.

Het afgelopen jaar is er in de goudmijnen van Ghana voor 4,2 miljoen ounces goud uit de grond gehaald. In 2011 werd er nog voor 3,6 miljoen ounces goud omhoog gehaald. Deze snelle stijging is snel omhoog gegaan binnen 1 jaar.

Meer Lezen
Datum 10 apr. 2013

Stijgende goudproductie China

China produceerde 403,05 ton goud in 2012, een stijging van 11,7% ten opzichte van 2011. Dit betekend dat China voor de 6e keer op rij de grootste goudproducent ter wereld is.

Meer Lezen
Datum 10 apr. 2013