• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €58.041 | Zilver: €709

1:00

Holland Gold

Een recent werkdocument van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) analyseert meer dan 100 inflatieschokken uit 56 landen sinds de jaren '70, en concludeert dat het beteugelen van inflatie mogelijk complexer en langduriger is dan over het algemeen wordt verwacht. Het onderzoek van het IMF toont aan dat in slechts 60% van de onderzochte gevallen van inflatie, deze binnen vijf jaar kon worden bedwongen, waarbij het gemiddeld meer dan drie jaar duurde om dit succesvol te doen. Vooral in de gevallen waar de inflatie niet werd opgelost, was er sprake van te snelle beleidsversoepelingen, wat initieel leidde tot een daling van de inflatie, maar later tot stagnatie of zelfs versnelling.
Meer Lezen
Datum 21 sep. 2023   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws

De Amerikaanse Federal Reserve heeft moeite om de economie stabiel te houden en wordt daarbij gehinderd door een bekende uitdaging: de oplopende olieprijzen. In het verleden hebben hoge energiekosten Amerika al vaker in een recessie gebracht, zoals in de jaren '70, begin jaren '80 en jaren '90. Dit gebeurde doordat de kosten toenamen en de consumentenuitgaven afnamen. Sinds juni van dit jaar zijn de olieprijzen met bijna 30% gestegen, voornamelijk door productiebeperkingen in Saudi-Arabië en Rusland.
Meer Lezen
Datum 20 sep. 2023   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws

In deze aflevering gaat Paul Buitink in gesprek met Ad Verbrugge (De Nieuwe Wereld) en Flavio Pasquino (blckbx) over hun mediakanalen en de toekomst van alternatieve media.
Meer Lezen
Datum 14 sep. 2023   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws

Al meer dan drie decennia wordt de wereld steeds meer met elkaar verbonden door globalisering. Echter, het groeiende anti-globaliseringssentiment heeft een spaak in het wiel gestoken van deze onderlinge afhankelijkheid. Bedrijven die al lang profiteren, herzien nu voorzichtig hun internationale toeleveringsketens. De vraag rijst: Wat zijn de voor- en nadelen van globalisering en wat kunnen we verwachten van de opkomende trend van deglobalisering?
Meer Lezen
Datum 13 sep. 2023   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws

Ontdek hoe wereldwijde centrale banken, geleid door China en Polen, hun goudreserves blijven aanvullen ondanks marktvolatiliteit. Inzichtelijke analyse van trends, belangrijke spelers en toekomstige vooruitzichten tot juli 2023.
Meer Lezen
Datum 6 sep. 2023   Categorieën Categorieën: Beleggen in goud

Verken de complexe relatie tussen goud en zilver om te begrijpen waarom zilver vaak minder goed presteert dan goud. Duik diep in de factoren zoals de goud/zilver-verhouding, marktdynamiek en zilvertekorten die de prijzen van deze edelmetalen beïnvloeden.
Meer Lezen
Datum 1 sep. 2023   Categorieën Categorieën: Beleggen in zilver

Ontdek hoe de machtsdynamiek in de wereldwijde goudmarkt verschuift van West naar Oost. Lees over de groeiende invloed van Turkije en China en wat dit betekent voor de toekomst van de goudprijs.
Meer Lezen
Datum 31 aug. 2023   Categorieën Categorieën: Beleggen in goud

Ontdek waarom analisten van BCA Research optimistisch zijn over de toekomst van goud, ondanks uitdagingen zoals het beleid van de Amerikaanse Federal Reserve en stijgende Amerikaanse schuld. Lees nu voor cruciale investeringsinzichten.
Meer Lezen
Datum 25 aug. 2023   Categorieën Categorieën: Beleggen in goud

Ontdek de belangrijkste financiële gebeurtenissen van augustus: van centrale bank discussies in Jackson Hole en China's vastgoeduitdagingen tot de BRICS-top en mondiale economische trends. Blijf op de hoogte van de cruciale marktbewegingen.
Meer Lezen
Datum 18 aug. 2023   Categorieën Categorieën: Beleggen in goud

Wat is de invloed van de Federal Reserve's recente monetaire beslissingen op de goudprijs? Ontdek de kernpunten van de laatste beleidsvergadering en wat dit betekent voor de economische toekomst en inflatievooruitzichten.
Meer Lezen
Datum 16 aug. 2023   Categorieën Categorieën: Beleggen in goud

Ontdek hoe centrale banken wereldwijd hun goudreserves versterken in 2023. Analyses van goudaankopen in Turkije, Tsjechië, Polen en China onderstrepen de groeiende trend van de-dollarisatie en de impact op de mondiale economie.
Meer Lezen
Datum 11 aug. 2023   Categorieën Categorieën: Beleggen in goud

Lees over China's voortdurende stijging van goudreserves en de impact ervan op de wereldmarkt en economie. Ontdek hoe centrale bankaankopen de prijzen ondersteunen en waarom goud cruciaal blijft voor mondiale financiële markten.
Meer Lezen
Datum 8 aug. 2023   Categorieën Categorieën: Beleggen in goud

De stijging van de goudprijs met 5,4% in de eerste helft van dit jaar werd ondersteund door aankopen van centrale banken en het afdekken van risico's bij bepaalde gebeurtenissen, zoals de mini-bankencrisis in maart. Ook hebben de Amerikaanse dollar en de obligatierendementen de goudmarkt in de eerste helft van 2023 minder negatief beïnvloed dan vorig jaar, ondanks enkele sterke bewegingen in de afgelopen maanden. Dat schrijft de World Gold Council in een terugblik op de goudmarkt in de eerste helft van dit jaar.
Meer Lezen
Datum 28 jul. 2023   Categorieën Categorieën: Beleggen in goud

In een recent interview deelde Professor Bas Jacobs, een vooraanstaand econoom aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, zijn inzichten over de toekomst van de Eurozone. Hij besprak de huidige uitdagingen, mogelijke oplossingen en de rol van de Europese Centrale Bank (ECB).
Meer Lezen
Datum 21 jul. 2023   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws

Gen Z en millennials, bekend om hun bereidheid om risico's te nemen met investeringen in activa zoals cryptocurrency, NFT's en technologiegerelateerde aandelen, tonen een groeiende interesse in traditioneel stabiele beleggingsopties: goud en zilver.
Meer Lezen
Datum 21 jul. 2023   Categorieën Categorieën: Beleggen in goud

Zilver doet waar het het beste in is, het presteert beter dan goud in een nieuwe opwaartse beweging nadat de Amerikaanse regering zwakkere dan verwachte inflatiedruk heeft gemeld. Deskundigen waarschuwen echter dat de zilvermarkt een aanzienlijke verandering in investeerdersvraag en industriële interesse nodig heeft om te ontsnappen aan de druk rond de $23 per ounce.
Meer Lezen
Datum 13 jul. 2023   Categorieën Categorieën: Beleggen in goud

Turkije ziet een ongekende binnenlandse vraag naar goud die een enorme impact heeft op de officiële reserves van het land. Ondanks de algemene markttendens blijft de Turkse centrale bank aanzienlijke hoeveelheden van het edelmetaal verkopen. Laten we deze intrigerende trend in de goudmarkt ontrafelen, ondersteund door de laatste gegevens van de World Gold Council.
Meer Lezen
Datum 6 jul. 2023   Categorieën Categorieën: Beleggen in goud

Volgens de Federal Reserve hebben alle 23 grootste Amerikaanse banken zich goed gepositioneerd om een ernstige recessie te doorstaan en kunnen ze blijven krediet verlenen aan huishoudens en bedrijven. Dit positieve nieuws kwam naar voren uit de jaarlijkse stresstest van de Fed, waarin de banken werden getest op hun kapitaalniveau, verliezen, inkomsten en uitgaven onder een hypothetisch scenario van een recessie en financiële marktschok. Ondanks de geprojecteerde verliezen van $541 miljard voldoen alle 23 banken aan de minimale kapitaaleisen. Michael Barr, de vicevoorzitter van de Federal Reserve voor toezicht, benadrukte echter het belang van nederigheid en voortdurende inspanningen om de veerkracht van banken te waarborgen in verschillende economische scenario's en marktomstandigheden.
Meer Lezen
Datum 29 jun. 2023   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws

Zowel de Federal Reserve als de ECB lieten zich vorige week van hun harde kant zien, waarbij de ECB de rente verhoogde en de Fed niet. Toch lieten de markten zich door de feiten overtuigen en niet door de retoriek. De dollar ging flink in de verkoop. De munt daalde ten opzichte van alle grote valuta ter wereld, met uitzondering van de Japanse yen. Deze laatste heeft veel last van het gedrag van de Bank of Japan, die net doet of het nog 2020 is. Het Britse pond zette de vorige week de beste prestatie neer. De koers steeg met bijna 3% ten opzichte van de dollar, waardoor het pond bovenaan de weekranglijsten terechtkwam. De Latijns-Amerikaanse valuta blijven tot nu toe dit jaar uitblinken: de Colombiaanse peso, de Mexicaanse peso én de Braziliaanse real zijn met dubbele cijfers gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar.
Meer Lezen
Datum 28 jun. 2023   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws

In deze video gaan Sander Boon en Paul Buitink in gesprek over de misstappen die centrale banken zijn begaan en de gevolgen hiervan op de inflatie en koopkracht van de consument. Ook gaan ze dieper in op de laatste ontwikkelingen van de BRICS, het ontstaan van verschillende machtsblokken en de gevolgen hiervan. Zo is Sander van mening dat het Westen geopolitiek en industrieel in verval raakt. Tot slot analyseren ze de "bommetjes" die zich bevinden in het financiële systeem, de rol die schaduwbanken hierin spelen en de meest recente goudaankopen van centrale banken wereldwijd.
Meer Lezen
Datum 22 jun. 2023   Categorieën Categorieën: Beleggen in goud

Zowel de Federal Reserve als de ECB lieten zich vorige week van hun harde kant zien, waarbij de ECB de rente verhoogde en de Fed niet.
Meer Lezen
Datum 20 jun. 2023   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws

In deze presentatie legt financieel journalist Arno Wellens uit hoe je aandelen en obligaties kunt waarderen en wat voor gevolgen hoge rentes hierop hebben. Aan de hand van deze uitleg gaat hij dieper in op het faillissement van Silicon Valley Bank en andere Amerikaanse banken.
Meer Lezen
Datum 14 jun. 2023   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws

Vrijdag 20 oktober 2023 organiseert Holland Gold een evenement over Geld, Groen en Geopolitiek in de ExpoTheaterzaal van Pathé Ede. Er zijn maximaal 1000 kaarten beschikbaar. Het evenement bestaat uit drie onderdelen: twee paneldiscussies en één debat. De eerste discussie gaat over Geld: het panel zal de houdbaarheid van de euro bespreken en ingaan op alternatieven. De tweede discussie behandelt de Geopolitieke situatie in de wereld. We sluiten de dag af met een debat over Groen, het klimaatbeleid.
Meer Lezen
Datum 26 mei. 2023   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

In deze aflevering gaat Paul Buitink in gesprek met Derk Jan Eppink, Tweede Kamerlid voor JA21, die met onafhankelijk kamerlid Pieter Omtzigt een debat over de houdbaarheid van de euro heeft aangevraagd. Dit debat wordt 9 maart 2023 gehouden.
Meer Lezen
Datum 12 maa. 2023   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws

In deze aflevering gaan Mathijs Bouman en Paul Buitink in debat over de invoering en de houdbaarheid van de euro. Mathijs is van mening dat wij de gulden niet te goedkoop hebben ingewisseld voor de euro terwijl Paul op basis van het onderzoek van André ten Dam en andere economen hier wel van overtuigd is.
Meer Lezen
Datum 10 feb. 2023   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws

Paul Buitink en Joris Beemsterboer gaan in gesprek met Alexander Sassen van Elsloo. Alexander is een Nederlandse econoom die onder andere bekend is van zijn columns voor de financiële Telegraaf en Geenstijl. Buiten dit is hij een leraar aan een hogeschool en heeft hij zijn eigen ESG adviesbureau. In deze video gaat Alexander dieper in op de houdbaarheid van de euro en hoe het mogelijk een Paard van Troje is.
Meer Lezen
Datum 3 feb. 2023   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws

Paul Buitink praat met onafhankelijke denker en macro-econoom Kees de Kort bij over de oorlog in Oekraïne, het gebruik van propaganda en het gebrek aan brede informatievoorziening in Nederland. Kees denkt dat Rusland er sterker voor staat dan Westerse media doen geloven en licht toe op basis van welke bronnen hij dit meent. Beiden benadrukken ze het belang van vredesbesprekingen.
Meer Lezen
Datum 30 dec. 2022   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws

Het is belangrijk om altijd positief te blijven denken en de kansen te blijven zien, ook in onzekere tijden. Dat zegt Michael Pilarczyk, ondernemer auteur van onder meer het boek 'Master Your Mindset', in gesprek met Paul Buitink van Holland Gold. Volgens hem is de manier waarop we denken en naar de wereld en onszelf kijken veel belangrijker dan onze afkomst. Onze mindset bepaalt namelijk hoe we met de tegenslagen en kansen omgaan die op ons pad komen.
Meer Lezen
Datum 24 okt. 2022   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws

De euro is een andere munt geworden dan ons werd beloofd, omdat er meer nadruk kwam te liggen op snelle invoering en uitbreiding van de muntunie dan op het handhaven van begrotingsregels. Bovendien hebben de zuidelijke landen de monetaire koers kunnen bepalen, omdat ze simpelweg in de meerderheid waren. Daardoor zijn we monetair en fiscaal gezien allemaal Italianen geworden, zo stelt columnist en uitgever Syp Wynia in een interview bij Holland Gold.
Meer Lezen
Datum 20 okt. 2022   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws

Op 30 september heeft het Duitse ministerie van financiën plotseling het btw-tarief op zilveren munten verhoogd van 7% naar 19%. Lange tijd was het voor handelaren onduidelijkheid over de authenticiteit van deze brief. Ook was er onduidelijkheid wanneer de niewe regeling zou ingaan, de wijziging was immers niet gepubliceerd in de Duitse prijscourant . Bij handelaren ontstond paniek omdat er grote aantallen munten onderweg zijn vanuit de munthuizen en nog verkocht zijn tegen de oude prijzen ofwel rekening houdend met het lage btw-tarief. Indien de munten worden ingeklaard tegen het hoge btw-tarief leidt dit tot grote verliezen voor de handelaar.
Meer Lezen
Datum 11 okt. 2022   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws

Geregeld laait de discussie weer op of het goud wat de Nederlandse Bank bezit ook wel fysiek bestaat. Meer dan de helft van de goudvoorraad van De Nederlandse Bank ligt op geslagen bij de American Federal Reserve in New York. Daarnaast ligt er voor 20% bij de Canadese Centrale Bank voor bijna 20% in Londen. Er ligt maar 11% van de goudvoorraad in Nederland bij De Nederlandse Bank in Amsterdam, aldus minister van financiën Jeroen Dijsselbloem.

CDA-kamerlid Eddy van Hijum heeft hier…

Meer Lezen
Datum 30 apr. 2015

Na een lange periode van daling is de goudkoers gestegen naar het hoogste niveau in drie weken. De vraag naar goud als vluchthaven is toegenomen door onrust in het Midden-Oosten en spanningen in Oekraïne.

Meer Lezen
Datum 8 aug. 2014

De goudprijs daalde afgelopen vrijdag na opening in London waarmee de grootste stijgende trend van de afgelopen vier weken, onder invloed van spanningen in Oekraïne en het Midden Oosten, werd doorbroken.

Meer Lezen
Datum 25 jul. 2014

Mark Britow, CEO van Zuid-Afrikaanse Randgold Resources, zegt een laatste grote ontdekking na te jagen voordat hij met pensioen gaat. De 55-jarige bestuurder heeft Randgold zien groeien van een junior mijnontdekkingsbedrijf tot een internationale goudproducent van o.a. de Krugerrand met activa in Mali, de Democratische Republiek Congo en Senegal. Zijn volgende grote vondst zou in de Ivoorkust liggen.

Meer Lezen
Datum 4 jul. 2014

Twee detectorzoekers hebben dit voorjaar in Drente de grootste muntschat ooit uit de 6de eeuw in Nederland ontdekt. Het Drents Museum heeft ervoor gezorgd dan het museum in Assen de goudschat heeft verworven. De nieuwe aanwinst wordt gezien als een geweldige aanvulling voor de archeologische collectie. 

Meer Lezen
Datum 20 jun. 2014

Donderdag 5 juni was het de nacht van de economie. Twee belangrijke Amerikaanse economen, Paul Kurgman en Carmen Reinhart hebben hun visie gegeven op de Europese economie en het herstelbeleid.

Meer Lezen
Datum 16 jun. 2014

<P>Goud zit momenteel in een stijgende lijn. De goudkoers behaalde een tweewekelijkse piek en toont de eerste wekelijkse opeenvolgende stijging sinds april. De vraag naar goud als veilige haven neemt toe door de zorg dat het herstel van de V.S. uitblijft en het escalerende geweld in Irak.</p>

<P>Goud is dit jaar 5,8 procent gestegen o.a. door spanningen tussen Ukraine en Rusland. “Goud stijgt als aandelenmarken dalen, het vergroot de aantrekkingskracht van edelmetalen als alternatieve investering en als veilige haven terwijl de spanningen in Irak toenemen,” aldus Lachlan Shaw, analist bij Commonwealth Bank of Australia.</p>

Meer Lezen
Datum 13 jun. 2014

De Europese Centrale Bank en andere centrale banken hebben de vierde Central Bank Gold Agreement (CBGA) aangekondigd, waarin het belang van edelmetaal als onderdeel van een globaal monetair reserve systeem wordt onderstreept.

De Europese Centrale Bank (ECB) is een nieuwe Central Bank Gold Agreement (CBGA) overeengekomen. Deze overeenkomst, die vierde in rij, markeert een voortdurende inzet van enkele van de grootste goudvoorraadhouders om helderheid en transparantie in de goudmarkt te behouden voor alle participanten. Het bevestigt  bovendien het belang van goud als asset in de wereldwijde monetaire reserves.

Meer Lezen
Datum 23 mei. 2014

De Royal Canadian Mint behaalt over 2013 een historisch hoge omzet van 3,4 miljard dollar en 48 miljoen winst voor belasting. Dit is het hoogste omzetcijfer in de geschiedenis de Royal Canadian Mint.

Op de verkoop van goud en zilver werden nieuwe records gevestigd. De verkoop van gouden Maple Leafs nam toe met 47,7% tot 1,14 miljoen ounces. Ook de verkoop van zilveren Maple Leafs zat flink in de lift met 55,8% tot 28,2 miljoen ounces ten opzicht van vorig jaar.

Meer Lezen
Datum 16 mei. 2014

Randgold Resources heeft een nieuw record gevestigd door 283.763 ounces in het eerste kwartaal uit de goudmijnen naar boven te halen. Dit komt mede door de productie uit de nieuwste mijn Kibali in de Democratische Republiek Congo. De winst uit het mijnen is met 4% gedaald tot $171 miljoen door stijgende kosten en Kibali’s aanlooptijd. 

Meer Lezen
Datum 9 mei. 2014

In 2013 is China goed voor 26% van de wereldwijde private vraag naar goud. De Chinese investeerders en consumenten konden profiteren van lagere goudprijzen en kochten gezamenlijk 259 ton aan sieraden en beleggingsedelmetalen. China is vandaag de dag zowel ’s werelds grootste juweliers- als beleggersmarkt voor fysieke edelmetalen. Deze feiten illustreren dat China is uitgegroeid tot een heuse goudnatie en de belangrijkste invloed uitoefent op de wereldwijde vraag naar goud. 

Meer Lezen
Datum 18 apr. 2014

Turkije importeerde in de afgelopen maand maart 14.741,67 ton zilver. Dat is een stijging van 138,13% van 6190,42 ton in dezelfde maand vorig jaar. Het land importeerde in de eerste drie maanden 43.502,69 ton zilver in vergelijking tot 18.568,22 ton in diezelfde periode vorig jaar.

Meer Lezen
Datum 11 apr. 2014

De Britse bank HSBC verwacht dat de aanhoudende stakingen in Zuid-Afrika waarschijnlijk zullen leiden tot hogere prijzen voor edelmetalen (o.a. goud, zilver, platina, palladium) op korte termijn.

Volgens HSBC, hebben de voortdurende stakingen tegen edelmetaalproducenten in Zuid-Afrika, ertoe geleid dat een van de grootste producenten overweegt om mijnen te sluiten, wat een stijgende prijs voor edelmetalen tot gevolg zou hebben. 

Meer Lezen
Datum 4 apr. 2014

De Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS), de federale belastingdienst van de Verenigde Staten, is tot het oordeel gekomen dat bitcoins in de Verenigde Staten geen valuta zijn maar een bezit.

Langere tijd was onduidelijk voor de Amerikaanse belastingdienst hoe ze om moesten gaan met deze cryptocurrency en hoe ze deze moesten belasten.

Door dit oordeel valt de bitcoin onder dezelfde categorie als goud. Dit oordeel over goud heeft ook ruim meer dan 5 jaar geduurd.

De gevolgen van deze beoordeling van de Amerikaanse belastingdienst is dat als er betaald wordt in bitcoins, de waarde van deze munt opgegeven moet worden bij de belastingdienst. Hierbij wordt dat de waarde opgegeven van het moment dat de bitcoins ontvangen zijn.

Het lijkt erop dat deze regeling met terugwerkende kracht zal gelden.

Meer Lezen
Datum 27 maa. 2014

De firma Regis Resources wil een goudmijn plaatsen vlakbij Orange, USA. Het project genaamd McPhillamys zal, als deze van de grond komt, in ieder geval 150 banen voor de inwoners van Orange bieden en zelfs 500 banen voor expats.

Meer Lezen
Datum 25 maa. 2014

Later deze maand brengt de U.S. Mint een munt uit met een zeer bijzonder ontwerp. In plaats van een platte munt is het oppervlak van deze munt gebogen, zoals de vorm van een kom, zodat een holle en een bolle zijde ontstaat.

Meer Lezen
Datum 24 maa. 2014

In de zuidelijke Indiase deelstaat Kerala van Dubai werd vorige maand een 27-jarige lasser gearresteerd nadat de douane goud ontdekte in de voering van zijn koperen bloempot. De lasser kreeg 30.000 roepies van een importeur om een kilogram goud het land in te smokkelen en de 10% douanebelasting hiermee te ontduiken. Dergelijke verhalen zijn gemeengoed geworden in India, waar de regering vorig jaar de belasting op goud verdrievoudigde. Als gevolg hiervan verdubbelde de illegale import tot ongeveer 200 ton schat de World Gold Council.

Meer Lezen
Datum 19 maa. 2014

Electric Power, het Chinese Energiebedrijf, heeft een belang genomen in Enemalta van 33 procent. Enemalte is het energiebedrijf dat de volledige energievoorziening van Malta voorziet.

Het betreft een waarde van 320 miljoen euro. Bij dit belang zal Electric Power ook investeren in de ombouw van de energiecentrale op Malta. Op dit moment verbrand deze centrale nog olie, maar zal na de verbouwing overgaan op gas. Daarnaast is een onderdeel van de afspraken dat er geinvesteerd wordt in duurzame energie in Europa en Azie.

De Maltese overheid heeft nog steeds een meerderheidsbelang in Enemalta. Het Chinese bedrijf Electric Power in een onderdeel van het Chinese staatsbedrijf China Power Investment Corporation en is een belangrijke energieleverancier in de regio van Shanghai.

Meer Lezen
Datum 14 maa. 2014

De Rabobank heeft in het vastgoed zware verliezen geleden in 2013. De vastgoeddochter van Rabobank, waaronder FGH, heeft in 2013 een verlies geleden van € 817 miljoen. Ook het jaar daarvoor was een verlies zichtbaar van € 107 miljoen. Deze verliezen staan tegenover een vastgoedportefeuile van ongeveer € 26 miljard.

De Rabobank had in 2013 grote voorzieningen moeten nemen op de financieringsportefeuille. Dit was nodig door het vastgoedonderzoek van De Nederlandse Bank in 2013 naar de vastgoedportefeuille van de Rabobank. Daarnaast heeft de Rabobank de grondposities afgewaardeerd en de grondexploitatie geherwaardeerd.

Meer Lezen
Datum 28 feb. 2014

88%: dit is het percentage waarmee de goudvoorraad op de Comex daalde, het afgelopen jaar. In de afgelopen weken bouwden de 'bazen' onder de banken hun goudvoorraad terug op. Hiermee probeerden zij de instorting van de Comex te vermijden. Desondanks, blijft de Comex te maken te hebben met een leegloop. En deze leegloop kan, aldus vele experts, twee dingen betekenen: een einde aan goudhandel via de Comex, of de instorting van ons huidige monetaire systeem.

Meer Lezen
Datum 19 feb. 2014