Beleggers kochten in augustus iets minder goud en zilver bij de Australische Perth Mint, zo blijkt uit de cijfers die het munthuis aan het begin van iedere maand publiceert. De verkoop van gouden munten en goudbaren daalde van 51.088 troy ounce in juli naar 33.390 troy ounce in de maand september. Het is niet vreemd dat de verkoop wat daalde, want sinds september vorig jaar verkocht het munthuis niet zoveel beleggingsgoud als in juli 2015.

De verkoop van zilver daalde van 746.700 troy ounce in de maand juli naar 707.656 troy ounce in augustus. Dat is weliswaar een daling van 5%, maar in vergelijking met de rest van dit jaar was het verkoopcijfer van augustus bovengemiddeld. Sinds november vorig jaar verkocht de Perth Mint niet zoveel zilveren munten aan beleggers als in de maanden juli en augustus.

Verkoop goud Perth Mint over de afgelopen jaren

Cumulatieve verkoop goud

Verkoop zilveren munten bij de Perth Mint

Cumulatieve verkoop zilveren munten

Over de Perth Mint

De Perth Mint is het grootste munthuis van Australië en tevens een belangrijke smelterij voor de Zuidoost-Aziatische regio. Australie heeft een grote goudmijnsector en deze goudmijnen laten hun goud vrijwel allemaal smelten door de Perth Mint. Veel van dat goud wordt uiteindelijk geëxporteerd naar Aziatische landen.

De verkoopcijfers uit dit bericht hebben alleen betrekking op de kleinere munten en baren die de Perth Mint aan particulieren verkoopt. Denk bijvoorbeeld aan de zilveren kilomunten en de gouden Nugget en Kangaroo munten. De verkoopcijfers geven een goede indicatie van de wereldwijde vraag naar goud onder particulieren, want de producten van dit munthuis worden over de hele wereld verkocht. U kunt deze gouden en zilveren munten ook kopen bij Hollandgold.