• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €58.041 | Zilver: €709

1:00

Nieuw design voor 2021 Silver Eagle en Gold Eagle munten

Datum 9 maa. 2021   Categorieën Categorieën: Beleggen in goud, Beleggen in zilver
Nieuw design voor 2021 Silver Eagle en Gold Eagle munten

 

De US Mint komt later dit jaar met een nieuw design voor de Silver Eagle en Gold Eagle munten. Ter gelegenheid van het 35-jarige bestaan van deze beleggingsmunten is de achterzijde van de munt geheel vernieuwd. Het oude ontwerp met de adelaar en het schild, in 1986 ontworpen door John Mercanti, maakt plaats voor een nieuw ontwerp met een adelaar die een landing maakt op een tak.

De voorkant van de Silver Eagle houdt het vertrouwde ontwerp van Walking Liberty, dat in 1916 verscheen op de silver half dollar. De nieuwe zilveren Eagle munt bevat 1 troy ounce puur zilver. De nominale waarde blijft $1.

Nieuwe 2021 Silver Eagle design (Bron: US Mint)

Nieuwe gouden Eagle

Ook de gouden Eagle munten krijgen dit jaar een nieuw ontwerp. Op de voorkant blijft de Walking Liberty staan, dat gebaseerd is op het ontwerp van de gouden $20 munten van Augustin Saint-Gaudens uit 1907. Op de achterzijde van deze gouden munt komt een close-up van de adelaar, waarop alle details van de kop goed te zien zijn.

De nieuwe gouden Eagle munt van 1 troy ounce heeft net als het bestaande ontwerp een nominale waarde van $50. Van deze gouden munt zullen ook fractionele munten verschijnen, zoals 1/2, 1/4 en 1/10 troy ounce. De gouden Eagle heeft een zuiverheid van 22 karaat, omgerekend 91,6%. De toevoeging van koper en zilver maakt de munt harder. Ook geeft het de munt een andere tint goud dan 24 karaats gouden munten.

Nieuw ontwerp voor de gouden Eagle (Bron: US Mint)

Wanneer komen deze nieuwe munten?

De nieuwe gouden en zilveren Eagle munten komen naar verwachting pas in de tweede helft van dit jaar op de markt. Tot die tijd zal de US Mint ook munten met het traditionele ontwerp en het nieuwe jaartal uitbrengen. De nieuwe munten verschijnen als eerste in zogeheten 'proof' uitvoering. Deze munten hebben een hogere afwerkingsgraad en zijn daardoor ook wat duurder. Daarna volgt de productie van de zogeheten 'bullion' munten, die in bulk geslagen worden. Zodra we meer informatie over hebben zullen we u daarvan op de hoogte brengen.