• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €58.676 | Zilver: €693

1:00

American Eagle 2021/2022 1 troy ounce zilveren munt (Type 2)

De American Silver Eagle is de officiële zilveren beleggingsmunt van de Verenigde Staten met een zuiverheid van 999 zilver. Deze wereldwijde verhandelbare bullion coin wordt sinds 1986 geslagen door de United States Mint. De American Silver Eagle bevat één troy ounce zuiver zilver. De munten zijn verpakt in tubes van 20 stuks. 


€ 40,98

Laat het me weten wanneer het artikel beschikbaar is
Tijdelijk niet leverbaar

Het herontwerp van de American Silver Eagle-munt begin in 2020 en duurde enkele maanden. De originele lijst van mogelijke ontwerpen die door muntengroepen en de US Mint werden overwogen, bevatte zo’n 35 verschillende ontwerpen. Uiteindelijk werd gekozen voor een nieuwe afbeelding van de Amerikaanse zeearend in zijn natuurlijke element ter vervanging van de heraldische adelaar van John Mercantis. Emily Damstra is de ontwerper van het nieuwe omgekeerde beeld voor de collectie. Het verbeterde beeld van de Walking Liberty op de voorzijde omvat de herintroductie van het artistieke merkteken van Adolph A. Weinman op het veld, waardoor het moderne ontwerp dichter bij het oorspronkelijke beeld uit 1916 komt.

De voorzijde van de American Silver Eagle Type 2 Coin 2021 is voorzien van het Walking Liberty-ontwerp van Adolph A. Weinman. Dit ontwerp werd voor het eerst ontwikkeld in 1916 en werd oorspronkelijk gebruikt op de halve dollar van de Amerikaanse munt. De afbeelding toont Liberty in reliëf in het linkerprofiel terwijl ze naar de zon aan de horizon loopt. Onder de “TR” in de inscriptie van “In God We Trust” vindt u Weinman’s handtekening, bestaande uit zijn “AW”-initialen.

Op het omgekeerde veld van de 2021 1 troy ounce Silver Eagle Type 2 munt staat een nieuwe afbeelding van de Amerikaanse zeearend. Nu te zien in een meer levensecht ontwerp, duikt de Amerikaanse zeearend naar beneden in het zicht met zijn vleugels gebogen achter zijn rug en een grote eikentak in zijn klauwen. Emily Damstra heeft ervoor gekozen om een ​​eikentak met de adelaar toe te voegen, aangezien de eik de nationale boom van de Verenigde Staten is en een bekend symbool van kracht is.

Meer informatie
Jaar van uitgifte2021
Opslag BuitenlandNee