Actuele koersen (kg):
Goud €59.679
Zilver €728
    
Terug

American Eagle 2023 1 troy ounce zilveren munt

Tijdelijk niet leverbaar
American Eagle 2023 1 troy ounce zilveren munt

De American Silver Eagle is de officiële zilveren beleggingsmunt van de Verenigde Staten met een zuiverheid van 999 zilver. Deze wereldwijde verhandelbare bullion coin wordt sinds 1986 geslagen door de United States Mint. De American Silver Eagle bevat één troy ounce zuiver zilver. De munten zijn verpakt in tubes van 20 stuks. 

Het herontwerp van de American Silver Eagle-munt begin in 2020 en duurde enkele maanden. De originele lijst van mogelijke ontwerpen die door muntengroepen en de US Mint werden overwogen, bevatte zo’n 35 verschillende ontwerpen. Uiteindelijk werd gekozen voor een nieuwe afbeelding van de Amerikaanse zeearend in zijn natuurlijke element ter vervanging van de heraldische adelaar van John Mercantis. Emily Damstra is de ontwerper van het nieuwe omgekeerde beeld voor de collectie. Het verbeterde beeld van de Walking Liberty op de voorzijde omvat de herintroductie van het artistieke merkteken van Adolph A. Weinman op het veld, waardoor het moderne ontwerp dichter bij het oorspronkelijke beeld uit 1916 komt.

De voorzijde van de American Silver Eagle Type 2 Coin 2021 is voorzien van het Walking Liberty-ontwerp van Adolph A. Weinman. Dit ontwerp werd voor het eerst ontwikkeld in 1916 en werd oorspronkelijk gebruikt op de halve dollar van de Amerikaanse munt. De afbeelding toont Liberty in reliëf in het linkerprofiel terwijl ze naar de zon aan de horizon loopt. Onder de “TR” in de inscriptie van “In God We Trust” vindt u Weinman’s handtekening, bestaande uit zijn “AW”-initialen.

Op het omgekeerde veld van de 2021 1 troy ounce Silver Eagle Type 2 munt staat een nieuwe afbeelding van de Amerikaanse zeearend. Nu te zien in een meer levensecht ontwerp, duikt de Amerikaanse zeearend naar beneden in het zicht met zijn vleugels gebogen achter zijn rug en een grote eikentak in zijn klauwen. Emily Damstra heeft ervoor gekozen om een ​​eikentak met de adelaar toe te voegen, aangezien de eik de nationale boom van de Verenigde Staten is en een bekend symbool van kracht is.

Meer informatie
Specificaties
Fijn gewicht1 Troy Ounce (31,1 Gram)
AfmetingenØ 40,6 mm x 2,98 mm
Zuiverheid / Gehalte999/1000 - 99,9% Zilver
Jaar van uitgifte2023
ConditieNieuw
Land van herkomstVerenigde Staten van Amerika
MunthuisThe United States Mint
VerpakkingPlastic tube 20 stuks, munten per 500 in een monsterbox
 
Veiligheids kenmerkenJa
Wettig betaalmiddel Ja
Nominale waarde1 Amerikaanse dollar
Belasting (BTW)Margeregeling
Verzekerde zending mogelijkJa, op locatie naar keuze
Ophalen mogelijkJa, in Alkmaar of Rotterdam
Opslag mogelijkJa, in Nederland
Hulp nodig?
Neem contact op
Edelmetaal Adviseur
Edelmetaal Adviseur
Oók zilver biedt bescherming in tijden van inflatie
Oók zilver biedt bescherming in tijden van inflatie

Mensen beschouwen zilver als het goud van de arme man, wat absoluut de verkeerde manier is om ernaar te kijken. Goud heeft het meeste een monetair karakter, maar zilver beweegt in tijden dat een financieel systeem onder druk staat, minstens net als goud. 

Zilver is een grondstof voor industriële toepassingen
Zilver is een grondstof voor industriële toepassingen
Het groeiende tekort aan zilver biedt kansen. Zilver is schaars. De vraag naar zilver komt voor grofweg 50% vanuit de industrie, met name voor toepassingen in zonnepanelen en elektrische auto’s. Door de energietransitie stijgt deze vraag hard.
Zilver is een steunpilaar in de beleggingsportefeuille
Zilver is een steunpilaar in de beleggingsportefeuille

Zilver is een grondstof en monetair metaal. Goud en zilver verhouden zich in een lange geschiedenis in zekere mate tot elkaar; dit wordt de goud-zilver ratio genoemd. Zilver is in 25 jaar niet zó goedkoop geweest in vergelijking met goud.

Prijshistorie product