• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €54,239 | Zilver: €663

1:00

Michael Pilarczyk over een positieve mindset in economisch barre tijden

Datum 24 okt. 2022   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws
Michael Pilarczyk over een positieve mindset in economisch barre tijden

 

Het is belangrijk om altijd positief te blijven denken en de kansen te blijven zien, ook in onzekere tijden. Dat zegt Michael Pilarczyk, ondernemer auteur van onder meer het boek 'Master Your Mindset', in gesprek met Paul Buitink van Holland Gold. Volgens hem is de manier waarop we denken en naar de wereld en onszelf kijken veel belangrijker dan onze afkomst. Onze mindset bepaalt namelijk hoe we met de tegenslagen en kansen omgaan die op ons pad komen.

Juist nu is het belangrijk een positieve mindset te ontwikkelen, nu de economische vooruitzichten in rap tempo verslechteren zijn en mensen het vertrouwen in de overheid en in de waarde van het geld verliezen. Een zorgelijke ontwikkeling, omdat vertrouwen volgens Pilarczyk aan de basis staat van succesvolle relaties. Niet alleen in de persoonlijke sfeer, maar ook in onze relatie tot de overheid en het geldsysteem.

Zorg voor een financiële buffer

Nu we aan de vooravond staan van een nieuwe financiële crisis is het volgens Pilarczyk van groot belang een financiële buffer voor zes tot twaalf maanden aan te houden om mogelijke tegenslagen op te vangen. Daardoor ben je minder kwetsbaar en kun je ook bij tegenslagen de juiste beslissingen blijven nemen. Die buffer moet je opbouwen in goede tijden, als je de mogelijkheid hebt om wat geld opzij te zetten.

Net zo belangrijk als het aanhouden van een buffer is ervoor zorgen dat je er altijd bij kunt. Als je alleen maar geld op de bank hebt staan en je kunt niet meer pinnen, dan heb je geen toegang. En dat is de afgelopen jaren al vaker gebeurd, denk bijvoorbeeld aan Griekenland, Cyprus en Libanon. Banken sloten de deuren en legden beperkingen op aan de opname van geld, waardoor mensen niet bij hun spaargeld konden. Daarom is het belangrijk om naast geld op de bank ook wat cash en edelmetalen in huis te hebben.

Klik hier voor het volledige gesprek