• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €54,239 | Zilver: €663

1:00

Gold: The Story of Man's 6000 Year Obsession

Datum 24 dec. 2020   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver
Gold: The Story of Man's 6000 Year Obsession

Goud heeft door de eeuwen heen haar koopkracht weten te behouden en spaarders beschermd tegen geldontwaarding en hyperinflatie. En hoewel we het edelmetaal niet meer gebruiken als betaalmiddel bewijst het nog altijd haar waarde. Zo is de goudkoers sinds het loslaten van de koppeling tussen goud en geld in 1971 met gemiddeld 8,5% per jaar gestegen. Dat is meer dan de inflatie over de afgelopen vijftig jaar.

In deze tweedelige documentaire van Realvision neemt Grant Williams je mee in de geschiedenis van goud. Waarom begon men het edelmetaal te gebruiken als betaalmiddel? En waarom zijn we daar in de vorige eeuw mee gestopt? In het eerste deel gaan we naar de Zwitserland, waar een van de grootste private goudkluizen ter wereld verstopt is in de bergen. Ook zien we fascinerende beelden van Argor Heraeus, een smelterij die goud van over de hele wereld omsmelt tot nieuwe zuivere goudbaren. Dit komt in de laatste tien minuten van het eerste deel aan bod.

Klik hier voor deel 1

Gold: The Story of Man's 6000 Year Obsession - Deel 1

In het tweede deel van de documentaire komen opnieuw tal van grote namen uit de goudwereld aan bod. Zij vertellen over de goudmarkt, het verschil tussen goud op papier en het fysieke edelmetaal en manipulatie van de goudprijs. Ook blikken ze vooruit in de toekomst. Komt er een monetaire reset? En welke rol zal goud daarin gaan spelen?

Klik hier voor deel 2

Gold: The Story of Man's 6000 Year Obsession - Deel 2

De volgende experts zijn in deze documentaire aan het woord: Rick Rule, Jim Rickards, Ronald-Peter Stoeferle, David Fergusson, Daniel J. Oliver, Egon von Greyerz, Simon Mikhailovich, Luke Gromen, Ned Naylor-Leyland, Brent Cook, Ross Beaty, Bernhard Schnellmann en Ross Norman.

Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines