Willem Middelkoop over goud, Bitcoin en de 'Big Reset'

 

Sparen is niet meer veilig en de stijgende aandelenkoersen zijn in toenemende mate het gevolg van inflatie. Dat zei Willem Middelkoop onlangs in een uitzending van RTL-Z. Hij ziet in de almaar stijgende aandelenkoersen het begin van mogelijk hyperinflatie, zeker als overheden en centrale banken doorgaan met stimuleren. Daardoor ontstaat een vlucht uit valuta richting aandelen en andere tastbare bezittingen.

Door de coronapandemie zijn er grote bewegingen in de economie en het financiële systeem in gang gezet, bewegingen die gevolgen zullen hebben voor de koopkracht van het geld. In normale tijden is de aandelenmarkt een graadmeter voor de economie, maar nu zijn we volgens Middelkoop in een fase terechtgekomen waarbij de koersen meer een weerspiegeling zijn van de extreme geldgroei.

'The Great Reset'

Volgens Middelkoop stevenen we af op een reset van het monetaire en financiële systeem. Ook internationale organisaties als het IMF en het World Economic Forum geven al signalen in die richting. De laatste bijeenkomst van het World Economic Forum stond van de 'Great Reset', terwijl het IMF vorig jaar sprak over een 'New Bretton Woods'. Middelkoop zei daar het volgende over:

"We krijgen allemaal signalen van de grootste insiders dat er hele grote veranderingen komen. En als je dan naar hun websites gaat en kijkt wat die veranderingen zijn, dan staat dat er niet. Maar geloof me, autoriteiten gaan deze crisis gebruiken om te zeggen: 'Zonder corona was het pensioenprobleem niet ontstaan. Zonder corona was het dollarprobleem niet ontstaan'. Je hoort het al aan de woorden van Klaus Schwab van het World Economic Forum: 'There is a small and closing window of opportunity'. Ze gaan corona er de schuld geven van dat alles nu anders moet."

Sparen of beleggen?

Middelkoop verwacht de komende jaren grote veranderingen, zoals nationalisatie van banken en pensioenfondsen in Europa en de introductie van een digitale euro door de ECB. Ook zal er een einde komen aan de rol van de dollar als wereldreservemunt, waardoor een nieuwe monetaire orde ontstaat. Volgens Middelkoop moeten spaarders daarom op hun hoede zijn. Door de enorme geldcreatie en een daling van de rente naar nul procent kun je niet meer rustig je geld op de bank laten staan.

Middelkoop adviseert een kwart van het vermogen in aandelen te beleggen, omdat die als een soort veilige haven worden gezien. Daarnaast raadt hij 25% in fysiek goud en zilver aan als bescherming tegen een echte crisis. Ook zou hij een kwart in vastgoed investeren, al zijn er door de geschiedenis heen periodes waarin vastgoed een minder aantrekkelijke belegging was. Tenslotte zouden mensen volgens hem een kwart van hun vermogen in cash kunnen aanhouden, waarvan een gedeelte in Bitcoin.

Willem Middelkoop over 2021: Goud, Bitcoin en de Big Reset

Disclaimer: Holland Gold geeft geen beleggingsadvies en dit artikel moet dan ook niet als zodanig worden beschouwd. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines