Actuele koersen (kg):
Goud €59.756
Zilver €731
    

Occupy Wall Street 2.0

 

Door: Luuk Soons

De jonge beleggers nemen het nu op tegen de oude Wall Street garde! De afgelopen week heeft een obscuur Reddit-forum Wallet Street Bets veel opzien gebaard door een Wall Street hedgefonds, Melvin Capital, bijna bankroet te maken. Het beleggingsfonds kon dankzij een bail-out overeind blijven staan. Melvin Capital had namelijk een flinke short positie aangelegd om het GME-aandeel van het GameStop winkelketen naar steeds nieuwe bodems te sturen.

GameStop dreigde bankroet te gaan. Echter, vanuit een onwaarschijnlijke hoek werd GameStop voor verdere verliezen beschermd. Volgens een analyse van Roaring Kitty was het aandeel een koopje en zag hij veel potentie in de toekomst van GameStop. Het was verder duidelijk dat Melvin Capital op een fraudeleuze manier een naked short positie innam, waarbij er meer GME-aandelen werden geshort dan er in omloop waren. Een koop-mania van het aandeel zou zorgen voor een prijsopgang en een zou een zogenaamde short squeeze veroorzaken. De shorters moeten zich dan indekken door de GME-aandelen terug te kopen, waardoor de koersstijging verder escaleert. Deze analyse werd op de sociale mediakanalen gedeeld waaronder op het forum van Wall Street Bets.

Wall Street Best Bende zet de Wall Street traders in een short squeeze!

Wall Street Bets is een populair forum met nu zo'n 7 miljoen vooral jonge beleggers die vanuit de smartphone met een trading app, zoals die van Robinhood, aandelen verhandelen. Verder hebben deze jongeren sympathie voor GameStop, een bekende winkelketen van videospellen, en een hekel aan de grote Wall Street beleggers. De leden noemen zichzelf voor de grap dan ook ’comrades’ om te benadrukken dat ze als het beleggersgepeupel tegen het institutionele grootkapitaal ten strijde trekken.

Dit hebben ze dan ook gedaan. Al deze leden besloten uiteindelijk de uitdaging aan te gaan door GameStop aandelen te kopen, waardoor Melvin Capital en andere GameStop short traders in een short squeeze terecht zou komen en de koers zou exploderen. Deze strategie werkte. Melvin Capital dreigde door deze koersexplosie bankroet te gaan en de Wall Street short traders verloren miljarden dollars. Waarop de instituties de toezichthouders aan de jas trokken om op te treden tegen deze wild geslagen jongeren.

The Wall Street Empire strikes back

De Nasdaq-beurs dreigde de handel in GameStop aandelen stil te leggen; verder besloot Robinhood en Ameritrade de handel aan banden te leggen en verder stil te leggen. Robinhood legde de handel in GME stil en verkocht onder meer automatisch de posities van haar gebruikers. De GME-koers kelderde weer. Dit zorgde voor veel kwaad bloed en gooide olie op het vuur, waarbij eens te meer wordt aangetoond dat Wall Street de speelregels ten koste van de kleine belegger veranderd. Het zal deze jongeren verder motiveren om zwakke short posities van Wall Street instituties te gaan ondermijnen.

Deze jonge beleggers kregen dan ook verder veel bijval en steun van de goud en bitcoin gemeenschap; en het ziet er naar uit dat ook veel kapitaal zal verhuizen naar de defi-cryptospace waar de markt 24/7 zonder interventie door ratelt in plaats van de aandelenmarkt die uiteindelijk het speelveld is van Wall Street. Tokenized versies van het GME-aandeel werden al snel op de FTX en Bittrex global cryptocurrency exchanges gelanceerd waar ze nu 24/7 kunnen worden verhandeld.

Nieuwe guerrilla aanvallen op komst!

De Robinhood app die zogenaamd aan de kant stond van de kleine belegger om de wereld van financiën te democratiseren heeft kleur bekend. Het bedrijf wordt dan ook aangeklaagd en en masse verlaten door haar trouwe gebruikers. Robinhood heeft haar reputatie voorgoed beschadigd. De echte strijd kan het beste buiten het speelveld en controle van Wall Street worden gespeeld.

Wall Street Bets en haar leger van particuliere beleggers heeft nu haar zinnen gezet op het aanpakken van de zilver short positie die vele zakenbanken en vooral JP Morgan erop na houden. Het leger van kleine beleggers lijkt al aardig begonnen zijn met het lopen van zilver. De zilverkoers steeg op donderdag binnen een korte tijd met zo’n 6,5% en schoot maandag nog verder omhoog. Verder werd er gespeeld met Dogecoin. Deze vervijfvoudigde in korte tijd in waarde. Nu wordt er ook gesproken om de short positie op Bitcoin via futures die veel Wall Street beleggingsfondsen erop na houden aan te pakken door het en masse kopen van Bitcoin. Verder nam Elon Musk het op voor de Wall Street Bets bende en gaf afgelopen zaterdag het signaal door Bitcoin in zijn Twitterprofiel te plaatsen. De bitcoin koers schoot daarop al snel met 20 % omhoog.

Vandaar, nu is het tijd voor zilver het goud van de armen; en Bitcoin; het decentrale internet geld van het volk om Wall Street het leven zuur te maken. Occupy Wall Street 2.0 is begonnen, nu niet met fysieke, maar met financiële middelen.

Bron: Bitcoin Daily

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Ontvang wekelijks de laatste analyses over de goudmarkt, macro-economie en het financiële systeem.