• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €56.171 | Zilver: €674

1:00

China verhoogt goudreserves: impact op wereldeconomie en goudprijzen

Datum 8 aug. 2023   Categorieën Categorieën: Beleggen in goud
China verhoogt goudreserves: impact op wereldeconomie en goudprijzen

 

China heeft zijn goudreserves in juli voor de negende opeenvolgende maand verhoogd, waarbij de centrale bank aankopen blijft doen om de prijzen van het kostbare metaal te ondersteunen. De goudvoorraad van de People's Bank of China nam toe met 740.000 troy ounces, wat gelijk staat aan ongeveer 23 ton. Hierdoor is de totale voorraad nu 2.137 ton. 

Belang voor het prijsvooruitzicht van goud

Deze aankopen zijn van groot belang voor het prijsvooruitzicht van goud voor dit jaar, volgens de World Gold Council, die verwacht dat centrale banken hun reserves zullen blijven vergroten. De vraag naar alternatieven voor de dollar nam toe na de Amerikaanse sancties tegen de Russische reserves vanwege de Oekraïense invasie. China heeft de leiding genomen in centrale bankaankopen en blijft diversifiëren in zijn reserves, wat heeft geholpen om de goudprijzen stabiel te houden ondanks stijgende rentetarieven wereldwijd.

Sterke groei van valutareserves

Naast de stijging van de goudreserves heeft China ook zijn totale buitenlandse valutareserves zien toenemen tot $3,204 biljoen in juli, een jaarlijkse stijging van 3,2%. Deze sterke groei toont aan dat China nog steeds een belangrijke speler is op het wereldtoneel en zijn financiële positie blijft versterken.

Impact op de wereldeconomie en mondiale financiële markten

De voortdurende stijging van de goudreserves van China en de groeiende valutareserves trekken de aandacht van de markten en kunnen een impact hebben op de wereldeconomie. Beleggers en analisten houden nauwlettend in de gaten hoe China zijn reserves blijft beheren en welke rol goud zal spelen in het monetaire beleid van het land. Deze ontwikkelingen kunnen ook van invloed zijn op de wereldwijde vraag naar en de prijs van goud, waardoor het edelmetaal een blijvend belangrijke rol speelt in de mondiale financiële markten.

 

 Holland Gold YouTubeKijk ook eens een keer op ons YouTube kanaal

Namens Holland Gold interviewen Paul Buitink en Joris Beemsterboer verschillende economen en experts op macro-economisch gebied. Het doel van de podcast is om de kijker een beter beeld en houvast te bieden in een steeds sneller veranderend macro-economisch en monetair landschap. Klik hier om te abonneren. 

 

Bron: Bloomberg

Auteur: