• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €58.041 | Zilver: €709

1:00

 

Koersen zijn de huidige marktprijzen van een bepaald financieel product, zoals aandelen, obligaties, valuta's en grondstoffen. De koers wordt bepaald door vraag en aanbod vanuit de markt en kan op elk moment fluctueren op basis van verschillende factoren, zoals economische en politieke ontwikkelingen, bedrijfsprestaties en marktsentiment.

Hoe komt de goudkoers tot stand? 

Als het gaat om de koers van goud, wordt deze beïnvloed door verschillende factoren zoals economische en politieke ontwikkelingen, inflatie, de waarde van valuta's en de vraag naar goud als belegging en als sieraad. De goudprijs wordt dagelijks vastgesteld door de London Bullion Market Association (LBMA), die de "London fix" publiceert als referentieprijs voor de wereldwijde goudhandel.

Koersen zijn daarom belangrijk voor beleggers die actief zijn op de financiële markten en die willen weten hoeveel hun beleggingen waard zijn. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te blijven van de actuele koersen en de factoren die deze koersen beïnvloeden.

Bekijk de actuele goudkoers

 

Hoe komt de zilverkoers tot stand?

De zilverkoers wordt net als andere financiële activa bepaald door vraag en aanbod op de markt. Dit betekent dat de prijs van zilver kan fluctueren op basis van verschillende factoren, zoals economische en politieke ontwikkelingen, inflatie, de waarde van valuta's en de vraag naar zilver als belegging en voor industriële toepassingen.

De prijs van zilver wordt dagelijks vastgesteld op de wereldmarkt en is afhankelijk van de handelsactiviteit op belangrijke beurzen zoals de New York Mercantile Exchange (NYMEX) en de London Bullion Market Association (LBMA). De zilverprijs wordt bepaald op basis van de futures-markt, waar handelaren speculeren op de toekomstige prijs van zilver en hierop hun bied- en laatprijzen baseren.

Net als bij goud wordt de zilverprijs ook beïnvloed door vraag en aanbod op de fysieke markt. Hierbij gaat het om de vraag naar zilveren munten, baren en industriële toepassingen. De koers van zilver kan daarnaast worden beïnvloed door overheidsbeleid, zoals monetaire beleidsmaatregelen en handelspolitiek.

Kortom, de zilverkoers wordt bepaald door verschillende factoren en kan dagelijks fluctueren op basis van vraag en aanbod op de markt en andere economische en politieke ontwikkelingen.

Bekijk de actuele zilverkoers