0item(s)

U heeft niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Krugerrand 1 troy ounce gouden munt

  • Krugerrand 1 troy ounce gouden munt Krugerrand 1 troy ounce gouden munt
  • Krugerrand 1 troy ounce gouden munt Krugerrand 1 troy ounce gouden munt

Snel overzicht

De Krugerrand is de oudste en bekendste officiële beleggingsmunt die precies 1 troy ounce zuiver goud bevat. De gouden munt werd voor het eerst geslagen in 1967 door de South-African Rand Refinery. De typisch rode kleur wordt veroorzaakt door de toevoeging van koper aan de gouden legering. Van oudsher werd deze alligatie gebruikt voor het Engels kroongoud. Bij de Krugerrand munten worden er over het algemeen diverse jaartallen geleverd.
€ 1.136,00
Levertijd 1 à 2 weken

Details

Krugerrand kopen

Een Krugerrand kopen is een investering in een zeer gerenommeerde gouden beleggingsmunt. Wereldwijd is er voor 48 miljoen troy ounce aan nieuw geslagen Krugerrands verkocht. Daarmee zijn er internationaal meer Krugerrands in omloop dan van welke gouden munt ook. De Krugerrand staat bekend als de klassieker in het goud.

 

De goudlegering van de Krugerrand

De Krugerrand's karakteristieke roodachtige kleur wordt veroorzaakt door het kopergehalte in de goudlegering. De legering bestaat uit 916,67/1000 uit goud en 83,33/1000 koper. De legering zorgt, naast de legendarische "rode gloed", voor een relatief krasbestendige munt. 

Door de gebruikte goudlegering is de munt zwaarder dan een gouden 1 troy ounce munt die uit 999,9 fijngoud bestaat. De 1 oz Krugerrand weegt exact 33,9305 gram. Beide munten bevatten, ondanks het gewichtsverschil, een volledige ounce fijngoud.

 

Waar komt de naam vandaan?

De naam is afgeleid van de twee woorden Kruger en de rand. Paul Kruger, voormalig president, leefde in 1825 - 1904. Hij was een Zuid-Afrikaanse politicus en militair commandant in de Boerenoorlog, een onafhankelijkheidsoorlog tegen de Britten. Bij de blanke Zuid-Afrikanen werd hij liefkozend "Oom Paul" genoemd. Rand is de naam van de Zuid-Afrikaanse valuta en ook de afkorting voor de Witwatersrand, een zeer goudrijk gebied in de voormalige Transvaal provincie. Het grootste deel van het goud, dat wordt gebruikt voor de gouden Krugerrand munten, komt van het Witwatersrand gebied. Deze naam is dus alles behalve toeval.

 

Technische specificaties Krugerrand (1 ounce)

Land van uitgifte: Republiek Zuid-Afrika

Nominale waarde: geen

Materiaal: 22 karaats goud

Au 916,67 ‰ en Cu 83,33 ‰ 

Gewicht: 33,9305 gram

Diameter: 32,6 mm

Dikte: 2,75 mm

Rand van de munt: gekarteld

 

Nominale waarde Krugerrand

De Krugerrand heeft geen nominale waarde, de waarde is afhankelijk van de goudprijs. Toch, is de munt een wettig betaalmiddel in de Republiek Zuid-Afrika. Er zijn slechts twee munten over de hele wereld die geen nominale waarde hebben: de Krugerrand uit Zuid-Afrika en de Mexicaanse Libertad.

 

Het motief 

De voorkant van de Paul Kruger Krugerrand toont het portret. Het marginale opschrift luidt "South Afrika" in het Engels en "Suid-Afrika" in het Zuid-Afrikaans. Op de achterkant is een antilope, het nationale dier van Zuid-Afrika, afgebeeld. Andere inscripties op de belegginsmunt: "Krugerrand", het jaargang, evenals "FYNGOUD" en "FINE GOLD 1 OZ" in het Engels en Zuid-Afrikaans. De rand van de munt is gekarteld. Het motief van Paul Kruger komt van Otto Schulz, de voorkant met de antilope is ontworpen door Coert Steynberg.

 

Krugerrand: populaire beleggingsmunt

Een Krugerrand kopen beleggers ook vanwege internationale naam en goede verhandelbaarheid. De Zuid-Afrikaanse Krugerrand is vanwege de crisis op de financiële markten populairder dan ooit tevoren. De Rand Refinery, de Zuid-Afrikaanse producent van de gouden beleggingsmunt, draait op volle capaciteit om te kunnen voldoen aan de vraag uit de goudmarkt. Met deze aanhoudende vraag en grote naamsbekendheid biedt de Krugerrand een veilige haven ten tijde van crisis, een van de belangrijkste redenen waarom goudbeleggers een Krugerrand kopen. Het is een munt die wereldwijd wordt verhandeld en waarvan wordt gezegd dat deze munt in vrijwel elke portefeuille van een belegger in edelmetalen aanwezig is.

Extra informatie

Land van herkomst Zuid-Afrika
Afmetingen Ø 32.77 mm x 2,80mm
Gewicht (gram) 33.9000
Zuiverheid 916.7
Producent South African Mint
Oplage munt Nee
Jaartal van munt diverse jaartallen

Er zijn drie manieren om u bestelling te ontvangen.

1. Verzekerde levering via Mikropakket

Wanneer u er voor kiest om u bestelling verzekerd te laten verzenden via Mikropakket is u bestelling volledig verzekerd tijdens het vervoer. Een dag voordat u bestelling verzonden kan worden sturen wij een mail zodat u weet dat de verzending klaar staat. Mocht u de desbetreffende dag niet aanwezig zijn op het door u aangeven adres kunt u dit aan ons melden dan zorgen wij ervoor dat de verzending een andere dag wordt verzonden. De kosten voor de verzekerde verzending bedragen €15.00

2. Privé chauffeur

Wanneer u kiest om de bestelling met een privé chauffeur te laten verzenden is u verzending volledig verzekerd tijdens het vervoer. U kunt samen met Hollandgold een dag en een tijd kiezen afstemmen. De kosten van een privé chauffeur bedragen €185.00

3. Afhalen op kantoor

Het is ook mogelijk om u bestelling op kantoor te komen afhalen. U kunt de bestelling van te voren via internet of telefonisch plaatsen. Wanneer deze bestelling op kantoor ligt zullen wij u een mail sturen. Naar aanleiding van deze mail kunt u bellen en een afspraak maken voor het ophalen van u bestelling. Voor het afhalen van u producten betaald u €9.00. Deze kosten ontstaan door het vervoer van de producten van ons beveiligde depot naar het kantoor.

Klanten keken ook naar