De zilveren Kangaroo munten van het Australische munthuis zijn niet aan te slepen in de Verenigde Staten, zo schrijft de Wall Street Journal. Deze nieuwe beleggingsmunt, die vorig jaar gelanceerd werd als goedkoper alternatief voor de Canadese Maple Leaf en de Amerikaanse Silver Eagle, blijkt goed in de smaak te vallen bij beleggers wereldwijd.

De Perth Mint verwachtte in het eerste jaar 5 miljoen van deze zilveren beleggingsmunten van 1 troy ounce te verkopen, maar het worden er waarschijnlijk ruim dubbel zoveel. Volgens Richard Hayes, directeur van het Australische munthuis, moest de productie veel eerder opgeschaald worden dan verwacht.

De Perth Mint heeft in de afgelopen twaalf maanden in totaal 15,6 miljoen zilveren munten verkocht, meer dan een verdubbeling ten opzichte van de 7,1 miljoen stuks in de twaalf maanden daarvoor.

Zilveren munten populair

Met de zilveren Kangaroo lanceerde de Perth Mint haar eerste beleggingsmunt die in groot volume geleverd kan worden. Anders dan munten als de Koala, Lunar en Kookaburra wordt de Kangaroo niet per stuk apart verpakt, maar in monsterboxen van 250 stuks die gemakkelijk in een kluis gestapeld kunnen worden.

“Al onze concurrenten hebben zilveren beleggingsmunten die ze in groot volume verkopen. We hadden echt een product nodig waarmee we onszelf op de kaart konden zetten in de Verenigde Staten en dat is zeker gelukt”, zo verklaarde Hayes.

Door de munten in groot volume te verpakken kan het munthuis deze voor een zeer concurrerende prijs op de markt brengen. Maar de scherpe prijs is niet de enige reden waarom beleggers voor de Kangaroo kiezen. Muntverzamelaars en zilverbeleggers zijn ook te spreken over het ontwerp van de munt, waarop het meest herkenbare dier van Australië afgebeeld staat.

Amerikaanse markt

De Verenigde Staten is een belangrijke afzetmarkt voor de producenten van zilveren munten. Van alle Kangaroo munten die in Australië van de band rollen wordt ongeveer 65% verscheept naar Amerikaanse distributeurs. Ook worden er aanzienlijke hoeveelheden munten naar Duitsland verscheept, de belangrijkste afzetmarkt op het Europese vasteland.

Wilt u ook zilveren Kangaroo munten kopen? Hollandgold heeft op dit moment meer dan duizend stuks op voorraad!

Kangaroo zilveren munten