• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €58.041 | Zilver: €709

1:00

Ad Verbrugge en Flavio Pasquino over framing, censuur en toekomst alternatieve media

Datum 14 sep. 2023   Categorieën Categorieën: Economisch Nieuws
Ad Verbrugge en Flavio Pasquino over framing, censuur en toekomst alternatieve media

In deze aflevering gaat Paul Buitink in gesprek met Ad Verbrugge (De Nieuwe Wereld) en Flavio Pasquino (blckbx) over hun mediakanalen en de toekomst van alternatieve media.

Paul vraagt aan Ad Verbrugge en Flavio Pasquino hoe het is om te worden weggezet als complot denker of wappie kanaal. Ad noemt dit een makkelijke manier om de kanalen te diskwalificeren. Hij ziet dit als een brevet van onvermogen. Verder heeft hij het over een wappie terminologie die is ontstaan en is gevoed door de mainstream media en zelfs de overheid in de persoon van Hugo de Jonge. Dit heeft geleid tot uitsluiting en het dehumaniseren van mensen.

Zowel Ad als Flavio geven aan open te staan voor mainstream gasten, echter is het niet altijd even makkelijk deze gasten in hun show te krijgen. Flavio maakt wel de kanttekening dat zij graag het verhaal vertellen wat volgens hen onderbelicht is. Hierdoor komt hij minder vaak uit bij mainstream gasten en kan je gezien worden als niche kanaal met een bepaald imago.

Beide mannen maken zich zorgen over de Digital Services Act die de vrijheid van meningsuiting nog verder kan gaan inperken. Dit zou zelfs tot gevolg kunnen hebben dat hun kanalen worden gedeplatformed. Flavio maakt zich hierover grote zorgen omdat hij verwacht dat er geen verontwaardiging zal zijn in de samenleving als dit gebeurt. Ook Ad verwacht niet dat dit tot veel ophef zal leiden. Wel ziet hij een groeiende tegenbeweging waar hij hoop uit put voor de toekomst.

Bekijk de video: