• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €58.041 | Zilver: €709

1:00

Maple Leaf 1 troy ounce platina munt

De Canadian platina Maple Leaf is de officiële platina beleggingsmunt van Canada. Uitgegeven door de Royal Canadian Mint sinds 1988 met een uitzonderlijk hoge zuiverheid van 999.5 platina. Deze munt is wereldwijd verhandelbaar en bevat exact één troy ounce puur platina. De platina Maple Leaf munten die worden geleverd zijn van diverse jaartallen.


€ 1.186,77

Betaalmogelijkheden

10 op voorraad,meer stuks bestellen van dit product is helaas niet mogelijk.

Platina Maple Leaf specificaties

De Canadese platina Maple Leaf munt weegt 1 troy ounce (31,1035 gram) en heeft een zuiverheid van van 999.5 / 1000 platina. De platina Maple leaf heeft een nominale waarde van 50 dollar, een diameter van 30 mm en is 2.62 mm dik. De platina munt word geslagen door de Royal Canadian Mint.

Kwaliteit

De Royal Canadian Mint maakt gebruik van de nieuwste technologieën, uitstekende kwaliteitscontroles en beste auditing. Door al deze kwaliteitsnormen garandeert zelfs de Canadese regering dat de Maple Leaf munten van de Royal Canadian Mint voldoen aan het juiste gewicht en zuiverheid.

Ontwerp

Dankzij het internationale erkende Maple Leaf ontwerp is deze platina munt makkelijk verhandelbaar. Op de voorzijde van deze zilveren munt staat het portret van Elizabeth II en haar naam. Dit is de koningin van het Verenigd Koninkrijk, Canada, twee andere landen en de twaalf Commonwealth Realms. Ook staat er op de voorkant de nominale waarde van 50 dollar en het jaar waarin de munt is geslagen.

Op de achterzijde van de munt staat: Canada, de zuiverheid van 99.95% en het gewicht van 1 troy ounce puur platina afgebeeld. Daarnaast staan er de woorden: "Fine Platinum / Platina Pur", dit betekent fijn platina in het Engels en Frans. Fijn platina staat expres in twee talen op de munt vanwege de tweetaligheid van Canada. Ook is er op de achterzijde een esdoornblad te zien, de zogeheten Maple Leaf. Dit is het Canadese symbool sinds 1700 en staat voor de representatie van de Canadese natuur. De 11 punten die te vinden zijn in het blad hebben geen officiële betekenis. Maar sommige geloven erin dat de punten verwijzen naar de tien provincies en de federale regering.

Geschiedenis

In 1988 werd de eerste platina Maple Leaf munt geïntroduceerd door de Royal Canadian Mint. Vanwege de esthetiek die kwam kijken bij de munt, de zuiverheid en de RCM expertise was de munt direct een succes. Direct na deze platina Maple Leaf munt zijn er ook de varianten ½ oz, 1/4 oz en 1/10 uitgebracht met diverse denominaties. De 1/20 oz variant werd alleen uitgegeven in de periode van 1993 Tm 1999. In de jaren van 2003 tm 2009 werden er geen platina Maple Leaf munten geslagen. Na deze periode is de munt weer heringevoerd en is nog steeds een veelvoorkomende keuze van particulieren, wanneer het om platina gaat.

Meer informatie
Fijn gewicht1 Troy Ounce (31,1 Gram)
AfmetingenØ 30 mm x 2,62 mm
Zuiverheid / Gehalte999,5/1000 - 99,95% Platina
Jaar van uitgifteDiverse jaartallen
ConditieEerder in omloop geweest
Land van herkomstCanada
MunthuisThe Royal Canadian Mint
VerpakkingZachtplastic muntcapsule
Veiligheids kenmerkenJa
Wettig betaalmiddel Ja
Nominale waarde50 Canadese Dollars
Verzekerde zending mogelijkJa, op locatie naar keuze
Ophalen mogelijkJa, in Alkmaar of Rotterdam
Opslag mogelijkJa, Nederland
Belasting (BTW)Margeregeling