• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €58.041 | Zilver: €709

1:00

Noah's Ark 10 troy ounce zilveren munt

In 2011 introduceerde Armenië haar eigen collectie zilveren munten, de Noah's Ark. Deze zilveren beleggingsmunten hebben een zuiverheid van 99,9% en worden in opdracht van Armenië geproduceerd door de Duitse smelterij Geiger Edelmetalle GmbH. Er zijn maar liefst zeven verschillende formaten van deze munt, die allemaal in een gelimiteerde oplage geslagen worden


€ 416,04

Betaalmogelijkheden

37 op voorraad,meer stuks bestellen van dit product is helaas niet mogelijk.

In 2011 introduceerde Armenië haar eigen collectie zilveren munten, de Noah's Ark. Deze zilveren beleggingsmunten hebben een zuiverheid van 99,9% en worden in opdracht van Armenië geproduceerd door de Duitse smelterij Geiger Edelmetalle GmbH. Er zijn maar liefst zeven verschillende formaten van deze munt, die allemaal in een gelimiteerde oplage geslagen worden.

Het ontwerp van de Noah's Ark komt van de Armeense tekenaar Eduard Kurghinyan en verwijst naar het verhaal uit Genesis 8.4 van de Bijbel. De Noah's Ark is een schip dat door de grote overstroming is weggespoeld naar de bergen. Daar strandde het schip in de bergen van Arafat. Op de voorzijde van de munt staat een wapenschild, het jaar waarin de munt geslagen is, de nominale waarde, het gewicht en de zuiverheid van de munt. Aan de onderkant staat "Republiek van Armenië". Op de achterkant van de munt is de Noah's Ark afgebeeld, omringd door golven met op de achtergrond het Arafat gebergte. Op de voorgrond siert een duif met een olijftakje.

De oplage van de Noah's Ark is beperkt tot 2 miljoen per jaar voor de 1/4 en 1/2 troy ounce munten, 8 miljoen voor de 1 troy ounce Noah's Ark en tot 500.000 exemplaren voor de grotere munten met een gewicht van 5 of 10 troy ounce en 1 of 5 kilogram.

Meer informatie
Fijn gewicht10 Troy Ounce (311,0 Gram)
AfmetingenØ 75,5 mm × 7,7 mm
Zuiverheid / Gehalte999/1000 - 99,9% Zilver
Jaar van uitgifteDiverse jaartallen
ConditieNieuw
Land van herkomstArmenië
MunthuisGeiger Edelmetalle (Geiger-edelmetalen)
VerpakkingHardplastic muntcapsule
Veiligheids kenmerkenNee
Wettig betaalmiddel Ja
Nominale waarde5.000 Armeense Dram
Belasting (BTW)Margeregeling
Verzekerde zending mogelijkJa, op locatie naar keuze
Ophalen mogelijkJa, in Alkmaar of Rotterdam,
Ja, in Alkmaar of Rotterdam
Opslag mogelijkJa, Nederland