• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €58.553 | Zilver: €724

1:00

10 Dollar United States Indian Head

De beeldhouwer Augustus Siant-Gaudens heeft de Indian Head munt ontworpen. De 10 dollar St. Gaudens munt wordt ook wel de 'Golden Eagle' genoemd. De munt heeft een nominale waarde van 10 dollar, een zuiverheid van 90% en een netto goudgehalte van 0,4839 troy ounce. De munten zijn geslagen van 1907 t/m 1933.


€ 1.024,60

Laat het me weten wanneer het artikel beschikbaar is
Tijdelijk niet leverbaar

Algemene informatie

De United States Indian Head $10 munt is ontstaan omdat President Roosevelt de bestaande gouden munten in Amerika niet mooi genoeg vond. Daarom heeft hij Augustus Siant-Gaudens opdracht gegeven een nieuwe munt te ontwerpen. De beeldhouwer heeft vervolgens twee verschillende ontwerpen laten maken: de 'Double Eagle' en de 'Indian Head'. De 10 dollar St. Gaudens wordt ook wel de 'Golden Eagle' genoemd. De munt heeft een nominale waarde van 10 dollar, een zuiverheid van 90% en een netto goudgehalte van 0,4839 troy ounce. De munten zijn geslagen van 1907 t/m 1933.

Ontwerp

De munten van voor 1908 (en enkele exemplaren die in dit jaartal geslagen zijn) hebben geen: ''In God We Trust'' motto op de linkerkeerzijde. De munten die daarna geslagen werden, hebben dit wel. Deze munten zijn dus relatief zeldzaam.

De voorzijde is voorzien van een permanente adelaar op een bos van pijlen, links ervan heeft de adelaar een olijftak in zijn klauwen. Boven de vogel staan de woorden: ''Unites States Of America''. Rechts van de adelaar staan de woorden: ''e pluribus unum'', deze woorden betekenen in het Latijn: ''uit velen één". Onder de vogel is de nominale waarde van de munt ''10 dollar'' zichtbaar.

De keerzijde is voorzien van het hoofd van een Indiaan, de man draagt een hoofdtooi naar links. In de hoofdtooi staat het woord ''Liberty''. Op dezelfde zijde staat ook het jaartal waarin de munt is geslagen. De dertien sterren die om de indiaan heen staan vertegenwoordigen volgens verschillende bronnen de dertien kolonies van de United States.

Conditie munt

De munten zijn circulated, dit betekenend dat de munten in omloop zijn geweest. De munten zijn handmatig gecontroleerd door onze edelmetalen deskundigen. Ze zijn gecontroleerd op het gewicht, de zuiverheid en de staat van de munt. De munten die wij verkopen voldoen aan de verkoopeisen (G). Echter is het van belang te beseffen dat de munten in omloop zijn geweest en daarom niet aan de hoogste standaard ('mint' conditie) voldoen.

Meer informatie
AfmetingenDiameter van 27 mm
Zuiverheid / Gehalte900/1000
Opslag BuitenlandNee