• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €58.500 | Zilver: €690

1:00

American Eagle diverse jaartallen 1 troy ounce gouden munt

De American Gold Eagle is de officiële gouden beleggingsmunt van de Verenigde Staten met een zuiverheid van 916.7 goud. Deze klassieke munt is voor het eerst uitgegeven in 1986 door de United States Mint. Deze befaamde gouden munt is wereldwijd verhandelbaar en erkend als official gold bullion coin.

Bij dit product krijgt u diverse jaartallen geleverd. Dit betekent dat u geen munt krijgt uit het huidige jaar, maar een munt uit een voorgaand jaar. 


€ 1.970,67

Betaalmogelijkheden

3 op voorraad,meer stuks bestellen van dit product is helaas niet mogelijk.

De American Gold Eagle is de officiële gouden beleggingsmunt van de Verenigde Staten. De American Eagle heeft een zuiverheid van 916.7 goud, wat gelijk staat aan 22 karaats. Het gewicht van de munt is gelijk aan 33,94 gram, van deze 33,94 gram is 31,1 gram fijngoud wat het een 1 troy ounce munt maakt. De American Eagle heeft dezelfde eigenschappen als de Zuid-Afrikaanse Kruggerand. De Eagle bestaat voor 91.67% aan goud, 3% zilver en 5.33% koper. Dit verklaart de enigzins rode gloed van deze munt.

De American Eagle is voor het eerst uitgeven in 1986 door de United States Mint. De United States Mint heeft zes vestigingen waarvan het hoofdkantoor in Washington is gevestigd. Wanneer u de Verenigde Staten bezoekt kunt u een bezoek brengen aan één van de vestigingen. Hier kunt u een kleine rondleiding krijgen en zien hoe alles in zijn werk gaat.

De voorzijde van de American Gold Eagle toont “Lady Liberty” met in haar rechterhand een fakkel, het symbool van vrijheid. In haar linkerhand draagt ze een olijftak, het symbool van vrede. Deze afbeelding is komt af van de gouden Saint-Gaudens munten. Op de achterzijde van de gouden munt is een Amerikaanse zeearend afgebeeld, die naar zijn nest vliegt. Deze achterzijde is ontworpen door Miley Busiek. De gouden Eagle is een wettig betaalmiddel in de Verenigde Staten, de munt heeft een waarde van vijftig euro.

Meer informatie
AfmetingenØ 32.7 mm x 2.83 mm
Jaar van uitgifteDivers
Opslag BuitenlandNee