Actuele koersen (kg):
Goud €60.588
Zilver €729
    
Terug

American Eagle 1 troy ounce gouden munt - diverse jaartallen

11 op voorraad
meer stuks bestellen van dit product is helaas niet mogelijk.
American Eagle 1 troy ounce gouden munt - diverse jaartallen

De American Gold Eagle is de officiële gouden beleggingsmunt van de Verenigde Staten met een zuiverheid van 916.7 goud. Deze klassieke munt is voor het eerst uitgegeven in 1986 door de United States Mint. Deze befaamde gouden munt is wereldwijd verhandelbaar en erkend als official gold bullion coin.

Bij dit product krijgt u diverse jaartallen geleverd. Dit betekent dat u geen munt krijgt uit het huidige jaar, maar een munt uit een voorgaand jaar. 

De American Gold Eagle is de officiële gouden beleggingsmunt van de Verenigde Staten. De American Eagle heeft een zuiverheid van 916.7 goud, wat gelijk staat aan 22 karaats. Het gewicht van de munt is gelijk aan 33,94 gram, van deze 33,94 gram is 31,1 gram fijngoud wat het een 1 troy ounce munt maakt. De American Eagle heeft dezelfde eigenschappen als de Zuid-Afrikaanse Kruggerand. De Eagle bestaat voor 91.67% aan goud, 3% zilver en 5.33% koper. Dit verklaart de enigzins rode gloed van deze munt.

De American Eagle is voor het eerst uitgeven in 1986 door de United States Mint. De United States Mint heeft zes vestigingen waarvan het hoofdkantoor in Washington is gevestigd. Wanneer u de Verenigde Staten bezoekt kunt u een bezoek brengen aan één van de vestigingen. Hier kunt u een kleine rondleiding krijgen en zien hoe alles in zijn werk gaat.

De voorzijde van de American Gold Eagle toont “Lady Liberty” met in haar rechterhand een fakkel, het symbool van vrijheid. In haar linkerhand draagt ze een olijftak, het symbool van vrede. Deze afbeelding is komt af van de gouden Saint-Gaudens munten. Op de achterzijde van de gouden munt is een Amerikaanse zeearend afgebeeld, die naar zijn nest vliegt. Deze achterzijde is ontworpen door Miley Busiek. De gouden Eagle is een wettig betaalmiddel in de Verenigde Staten, de munt heeft een waarde van vijftig euro.

Meer informatie
Specificaties
Fijn gewicht1 Troy Ounce (31,1 Gram)
Totaal gewicht33,93 Gram
AfmetingenØ 32,7 mm x 2,87 mm
Zuiverheid / Gehalte916,7/1000 - 22 Karaat
Jaar van uitgifteDiverse jaartallen
ConditieEerder in omloop geweest
Land van herkomstVerenigde Staten van Amerika
MunthuisThe United States Mint
 
VerpakkingZachtplastic muntcapsule, per 10 munten in een tube
Veiligheids kenmerkenNee
Wettig betaalmiddel Ja
Nominale waarde50 Amerikaanse dollars
Belasting (BTW)Vrijgesteld van BTW
Verzekerde zending mogelijkJa, op locatie naar keuze
Ophalen mogelijkJa, in Alkmaar of Rotterdam
Opslag mogelijkJa, in Nederland
Hulp nodig?
Neem contact op
Edelmetaal Adviseur
Edelmetaal Adviseur
Goud biedt bescherming in tijden van inflatie
Goud biedt bescherming in tijden van inflatie
Op lange termijn behoudt goud haar waarde, terwijl valuta stevig aan koopkracht verliest. Een voorbeeld van het waardevaste vermogen van goud is dat u 2.000 jaar geleden een maatpak kon kopen voor één gouden munt en dat nu nog steeds het geval is.
Goud is een verzekering tegen een systeemrisico
Goud is een verzekering tegen een systeemrisico
De goudreserves bij centrale banken fungeren als dekking van een geldsysteem. Volgens DNB is goud een ‘vertrouwensanker’: “Als het hele financieel systeem instort, biedt de goudvoorraad een onderpand om opnieuw te beginnen.“
Goud is een steunpilaar in de beleggingsportefeuille
Goud is een steunpilaar in de beleggingsportefeuille
Goud versterkt de portefeuille door het lange termijn rendement en diversificatie. De traditionele rol als veilige haven betekent dat goud in tijden van crisis een troef is, die tegengesteld beweegt tegenover de rest van de portefeuille.
Prijshistorie product