0item(s)

U heeft niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

4 Dukaat Oostenrijk

Snel overzicht

De gouden 4 Dukaat is geslagen in Oostenrijk. Deze gangbare beleggingsdukaten zijn afkomstig uit 1915. Het gaat om een herslag. De dukaten kennen een lange geschiedenis. Alle Oostenrijkse dukaten zijn geslagen in goud met een fijnheid van 986/1000 (23,6 karaat). De 4 dukaat Oostenrijk heeft een gewicht van 13,9636 gram.
€ 514,50
Tijdelijk niet leverbaar

Details

De oorsprong van Oostenrijkse Dukaten gaat ver terug in de geschiedenis. De oorspronkelijke Dukaten werden geslagen in 1140 door Roger II van Sicilië, die opdracht gaf om de munten te slaan als wettig betaalmiddel.

Oostenrijk begon de productie van haar eigen Dukaten in de 16de eeuw en ze bleven het officiële betaalmiddel van Oostenrijk tot 1858. In 1858 leek de Oostenrijkse Dukaat zijn status te verliezen als wettig betaalmiddel, maar werd net op tijd gered door de keizer van Oostenrijk die een proclamatie afgaf tot goedkeuring van de Oostenrijkse Dukaat voor verdere productie als handelsmunt in het jaar 1857.

Op de achterzijde van de Oostenrijkse Dukaat staat een afbeelding weergegeven van een tweekoppige keizerarend van de Habsburgse dynasty. De Habsburgse keizers geloofden dat zij het Heilige Roomse Rijk geërfd hadden en dus ook de wereld, daarom ontwierpen zij de tweekoppige adelaar die in staat was om zowel naar het oosten als het westen te kijken op hetzelfde moment.

Extra informatie

Land van herkomst Oostenrijk
Afmetingen Ø 40 x 0,7
Gewicht (gram) 13.9636
Zuiverheid 986/1000 (23,6 karaat)
Producent Münze Österreich
Oplage munt Nee
Jaartal van munt diverse jaartallen

Er zijn drie manieren om u bestelling te ontvangen.

1. Verzekerde levering via Mikropakket

Wanneer u er voor kiest om u bestelling verzekerd te laten verzenden via Mikropakket is u bestelling volledig verzekerd tijdens het vervoer. Een dag voordat u bestelling verzonden kan worden sturen wij een mail zodat u weet dat de verzending klaar staat. Mocht u de desbetreffende dag niet aanwezig zijn op het door u aangeven adres kunt u dit aan ons melden dan zorgen wij ervoor dat de verzending een andere dag wordt verzonden. De kosten voor de verzekerde verzending bedragen €15.00

2. Privé chauffeur

Wanneer u kiest om de bestelling met een privé chauffeur te laten verzenden is u verzending volledig verzekerd tijdens het vervoer. U kunt samen met Hollandgold een dag en een tijd kiezen afstemmen. De kosten van een privé chauffeur bedragen €185.00

3. Afhalen op kantoor

Het is ook mogelijk om u bestelling op kantoor te komen afhalen. U kunt de bestelling van te voren via internet of telefonisch plaatsen. Wanneer deze bestelling op kantoor ligt zullen wij u een mail sturen. Naar aanleiding van deze mail kunt u bellen en een afspraak maken voor het ophalen van u bestelling. Voor het afhalen van u producten betaald u €9.00. Deze kosten ontstaan door het vervoer van de producten van ons beveiligde depot naar het kantoor.