Britannia 1/4 troy ounce zilveren munt

De zilveren Britannia munten worden geslagen door de Royal Mint en zijn zeer populaire munten. Aan de 2021 editie van de Britannia munten wordt nu ook de 1/4 troy ounce zilveren Britannia munten. 

€ 9,10
858 stuk(s) voorradig,bij een groter aantal bedraagt de Levertijd 1 à 2 weken.

Design van de Britannia munt

Op de voorzijde van de Britannia munt is een beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II te zien. Haar beeltenis is ontworpen door Jody Clark. De achterzijde van de Britannia munt toont een door Philpip Nathan gecreëerd symbool van een natie staande naast een schild met daarop de Union Flag. De Union Flag is de vlag van het Verenigd Koninkrijk. Ook is er een olijftak te zien en deze staat voor vrede. De achterzijde is ook de zijde waaraan de veiligheidsfeatures zijn toegevoegd.

Toevoegingen van veiligheidsfeatures

De britannia 1/4 zilveren munt heeft 4 punten waarop de echtheid kan worden gecontroleerd:

1. Een hologrameffect waarbij het hangslot verandert in een drietand wanneer ernaar gekeken wordt vanuit een andere hoek.

2.  Doormiddel van speciale lasergravures gecreëerde micro-details op de munt die het visuele effect geven dat de golven in beweging zijn

3. De inscriptie DECUS ET TUTAMEN, in het Engels “an ornament and a safeguard”, rondom de Britannia beeltenis is gecreëerd doormiddel van speciale lasers.

4. Een traditionele kunstvorm waarbij kleuren en patronen op metaal worden afgebeeld.

 

 

Meer informatie
Jaartal van munt 2021
Swiss opslag Nee