Actuele koersen (kg):
Goud €60.235
Zilver €725
    
Terug

Souvereign 1/2 gouden munt

Tijdelijk niet leverbaar
Souvereign 1/2 gouden munt

De gouden ½ Souvereign is een uniek Brits verzamelobject uit de officiële productielijn van The Royal Mint. De munt weegt precies de helft van de hele Souvereign, namelijk 3,99 gram en heeft hetzelfde goudgehalte: 91,67% oftewel 22 karaat. De ½ Souvereign heeft een diameter van 19 mm en is een wettig betaalmiddel in Engeland met een waarde van £ 0,5.

De halve gouden Souvereign heeft bevat 3,1612 gram fijngoud en wordt sinds 1817 geslagen door The Royal Mint. Het gezicht heeft een verfijnde gravure van Koninklijke Hare Majesteit’s portret en de Dei Gratia Regina inscriptie, met een sprekende ‘’George and the Dragon’’ afbeelding op de achterzijde.

De Gouden Souvereign is een van de meest iconische symbolen van het Britse Rijk en in het bijzonder van de welvaart. De munt is een tijdloze en een gewilde 'gouden investering'. Dankzij de bekendheid van de Souvereign en de historische betekenis wordt deze gouden munt door velen beschouwd als het vlaggenschip van de The Royal Mint. De consistentie van de productiekwaliteit maken deze bijzondere munt nog steeds tot een van de mooiste in de wereld.

Het kopen van een Souvereign kan een uniek patriottische investering in goud worden genoemd. Het klassieke beeld van Sint Joris en de draak vervaardigd door Benedetto Pistrucci in 1817 is een meesterwerk van design dat nog steeds wordt weergegeven op de gouden Souvereign van vandaag. De Souvereign is door vorsten vaak gekozen om een speciale gebeurtenis of een mijlpaal te vieren. De gouden munt kent een lange historie en heeft bewezen waardevast te zijn, daarom zijn Souvereigns een uitstekende allround investering in goud.

Meer informatie
Specificaties
Fijn gewicht3,66 Gram
Totaal gewicht3,99 Gram
AfmetingenØ 19,3 mm x 1 mm
Zuiverheid / Gehalte916,7/1000 - 22 Karaat
Jaar van uitgifte1821, 1823-1828, 1834-1915, 1937
ConditieEerder in omloop geweest
Land van herkomstVerenigd Koninkrijk
MunthuisThe Royal Mint
 
VerpakkingZachtplastic muntcapsule
Veiligheids kenmerkenNee
Wettig betaalmiddel Nee
Nominale waarde0,5 Britse pond
Belasting (BTW)Vrijgesteld van BTW
Verzekerde zending mogelijkJa, op locatie naar keuze
Ophalen mogelijkJa, in Alkmaar of Rotterdam
Opslag mogelijkJa, in Nederland
Hulp nodig?
Neem contact op
Edelmetaal Adviseur
Edelmetaal Adviseur
Goud biedt bescherming in tijden van inflatie
Goud biedt bescherming in tijden van inflatie
Op lange termijn behoudt goud haar waarde, terwijl valuta stevig aan koopkracht verliest. Een voorbeeld van het waardevaste vermogen van goud is dat u 2.000 jaar geleden een maatpak kon kopen voor één gouden munt en dat nu nog steeds het geval is.
Goud is een verzekering tegen een systeemrisico
Goud is een verzekering tegen een systeemrisico
De goudreserves bij centrale banken fungeren als dekking van een geldsysteem. Volgens DNB is goud een ‘vertrouwensanker’: “Als het hele financieel systeem instort, biedt de goudvoorraad een onderpand om opnieuw te beginnen.“
Goud is een steunpilaar in de beleggingsportefeuille
Goud is een steunpilaar in de beleggingsportefeuille
Goud versterkt de portefeuille door het lange termijn rendement en diversificatie. De traditionele rol als veilige haven betekent dat goud in tijden van crisis een troef is, die tegengesteld beweegt tegenover de rest van de portefeuille.
Prijshistorie product