0item(s)

U heeft niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Souvereign ½ gouden munt

  • Souvereign ½ gouden munt Souvereign ½ gouden munt

Snel overzicht

De gouden ½ Souvereign is een uniek Brits verzamelobject uit de officiële productielijn van The Royal Mint. De munt weegt precies de helft van de hele Souvereign, namelijk 3,99 gram en heeft hetzelfde goudgehalte: 91,67% oftewel 22 karaat. De ½ Souvereign heeft een diameter van 19 mm en is een wettig betaalmiddel in Engeland met een waarde van £ 0,5.
€ 140,50
Tijdelijk niet leverbaar

Details

De halve gouden Souvereign heeft bevat 3,1612 gram fijngoud en wordt sinds 1817 geslagen door The Royal Mint. Het gezicht heeft een verfijnde gravure van Koninklijke Hare Majesteit’s portret en de Dei Gratia Regina inscriptie, met een sprekende ‘’George and the Dragon’’ afbeelding op de achterzijde.

De Gouden Souvereign is een van de meest iconische symbolen van het Britse Rijk en in het bijzonder van de welvaart. De munt is een tijdloze en een gewilde 'gouden investering'. Dankzij de bekendheid van de Souvereign en de historische betekenis wordt deze gouden munt door velen beschouwd als het vlaggenschip van de The Royal Mint. De consistentie van de productiekwaliteit maken deze bijzondere munt nog steeds tot een van de mooiste in de wereld.

Het kopen van een Souvereign kan een uniek patriottische investering in goud worden genoemd. Het klassieke beeld van Sint Joris en de draak vervaardigd door Benedetto Pistrucci in 1817 is een meesterwerk van design dat nog steeds wordt weergegeven op de gouden Souvereign van vandaag. De Souvereign is door vorsten vaak gekozen om een speciale gebeurtenis of een mijlpaal te vieren. De gouden munt kent een lange historie en heeft bewezen waardevast te zijn, daarom zijn Souvereigns een uitstekende allround investering in goud.

Extra informatie

Land van herkomst Verenigde Koninkrijken
Afmetingen Ø 19
Gewicht (gram) 3.9900
Zuiverheid 917/1000 (22 karaat)
Producent Nee
Oplage munt Nee
Jaartal van munt diverse jaartallen

Er zijn drie manieren om u bestelling te ontvangen.

1. Verzekerde levering via Mikropakket

Wanneer u er voor kiest om u bestelling verzekerd te laten verzenden via Mikropakket is u bestelling volledig verzekerd tijdens het vervoer. Een dag voordat u bestelling verzonden kan worden sturen wij een mail zodat u weet dat de verzending klaar staat. Mocht u de desbetreffende dag niet aanwezig zijn op het door u aangeven adres kunt u dit aan ons melden dan zorgen wij ervoor dat de verzending een andere dag wordt verzonden. De kosten voor de verzekerde verzending bedragen €15.00

2. Privé chauffeur

Wanneer u kiest om de bestelling met een privé chauffeur te laten verzenden is u verzending volledig verzekerd tijdens het vervoer. U kunt samen met Hollandgold een dag en een tijd kiezen afstemmen. De kosten van een privé chauffeur bedragen €185.00

3. Afhalen op kantoor

Het is ook mogelijk om u bestelling op kantoor te komen afhalen. U kunt de bestelling van te voren via internet of telefonisch plaatsen. Wanneer deze bestelling op kantoor ligt zullen wij u een mail sturen. Naar aanleiding van deze mail kunt u bellen en een afspraak maken voor het ophalen van u bestelling. Voor het afhalen van u producten betaald u €9.00. Deze kosten ontstaan door het vervoer van de producten van ons beveiligde depot naar het kantoor.