• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €58.660 | Zilver: €695

1:00

Souvereign 1/2 gouden munt

De gouden ½ Souvereign is een uniek Brits verzamelobject uit de officiële productielijn van The Royal Mint. De munt weegt precies de helft van de hele Souvereign, namelijk 3,99 gram en heeft hetzelfde goudgehalte: 91,67% oftewel 22 karaat. De ½ Souvereign heeft een diameter van 19 mm en is een wettig betaalmiddel in Engeland met een waarde van £ 0,5.


€ 234,37

Laat het me weten wanneer het artikel beschikbaar is
Tijdelijk niet leverbaar

De halve gouden Souvereign heeft bevat 3,1612 gram fijngoud en wordt sinds 1817 geslagen door The Royal Mint. Het gezicht heeft een verfijnde gravure van Koninklijke Hare Majesteit’s portret en de Dei Gratia Regina inscriptie, met een sprekende ‘’George and the Dragon’’ afbeelding op de achterzijde.

De Gouden Souvereign is een van de meest iconische symbolen van het Britse Rijk en in het bijzonder van de welvaart. De munt is een tijdloze en een gewilde 'gouden investering'. Dankzij de bekendheid van de Souvereign en de historische betekenis wordt deze gouden munt door velen beschouwd als het vlaggenschip van de The Royal Mint. De consistentie van de productiekwaliteit maken deze bijzondere munt nog steeds tot een van de mooiste in de wereld.

Het kopen van een Souvereign kan een uniek patriottische investering in goud worden genoemd. Het klassieke beeld van Sint Joris en de draak vervaardigd door Benedetto Pistrucci in 1817 is een meesterwerk van design dat nog steeds wordt weergegeven op de gouden Souvereign van vandaag. De Souvereign is door vorsten vaak gekozen om een speciale gebeurtenis of een mijlpaal te vieren. De gouden munt kent een lange historie en heeft bewezen waardevast te zijn, daarom zijn Souvereigns een uitstekende allround investering in goud.

Meer informatie
AfmetingenØ 19
Jaar van uitgifteDiverse jaartallen
Opslag BuitenlandNee