Actuele koersen (kg):
Goud €59.711
Zilver €728
    
Terug

Noah's Ark 1/4 troy ounce zilveren munt

2230 op voorraad
meer stuks bestellen van dit product is helaas niet mogelijk.
60 voor € 10,00 per stuk
100 voor € 9,98 per stuk
300 voor € 9,96 per stuk
500 voor € 9,94 per stuk
1000 voor € 9,92 per stuk
Prijs alert
Noah's Ark 1/4 troy ounce zilveren munt

De zilveren Armeense Noah's Ark munt wordt sinds 2011 als troy ounce beleggingsmunt geslagen. Omdat de munt pas vanaf 2011 wordt geslagen is het één van de jongste leden onder de beleggingsmunten. De munt heeft een nominale waarde van 100 Dram. De munt heeft een gewicht van 7.78 gram (1/4 troy ounce), een zuiverheid van 999.9% en een diameter van 20,2 mm.

 

Wanneer u een monterbox (500 munten) besteld worden de munten geleverd in een prachtige houten Masterbox.

Algemene informatie

De zilveren Armeense Noah's Ark munt wordt sinds 2011 als troy ounce beleggingsmunt geslagen. Omdat de munt pas vanaf 2011 wordt geslagen is het één van de jongste leden onder de beleggingsmunten. De munt heeft een nominale waarde van 100 Dram, de intrinsieke waarde is veel hoger want die wordt bepaald door de zilverprijs. De munt heeft een gewicht van 7.78 gram (1/4 troy ounce), een zuiverheid van 999.9% en een diameter van 20,2 mm.

Ontwerp

Op de voorzijde is het wapen van Armenië te zien. In het wapen van Armenië is een schild waar te nemen die de heilige berg van Ararat in het midden heeft, deze berg is het nationale symbool. De vier overige afbeeldingen van het schild zijn de familie schilden van oude dynastieën die ooit over Armenië hebben geregeerd. Linksboven is de dynastie van Bagratuni (700-1100) te zien. Linkonder is de dynastie van Artaxiade dynastie (100 v.Chr.) te vinden. Rechtsboven is de dynastie van Arsacid dynastie (301 n.Chr.) zichtbaar en rechtsonder de dynastie van Ruben dynastie (1200-1300). Deze vier families zijn de families waar Armenië trots op is. De schildhouders, de arend en de leeuw die we tegenkomen op de munt staan symbool voor deze families. Deze dieren zijn gekozen vanwege hun competenties: kracht, onverschrokkenheid, kalmte en begaafdheid. Naast het wapen van Armenië is ook nog de nominale van 100 Dram, 1/4 troy ounce en de woorden: Republic of Armenië in twee talen zichtbaar.

 

Op de achterzijde van de munt is de Noah's Ark, een duif met een olijftak, de berg van Ararat en een stralende zon te zien. De woorden Noah's Ark kunnen niet ontbreken op de munt. Deze woorden zijn zowel in het Engels en Armeens te lezen. De Noah's Ark verwijst naar het Bijbelverhaal in de Genesis waarmee Noach veel dieren en mensen heeft gered van de zonvloed. De duif met een olijftak is een Europees symbool voor vrede.

Verkrijgbaarheid

De Noahs Ark munt is verkrijgbaar in 1/4 troy ounce, 1/2 troy ounce en 1 troy ounce formaat.Individuele munten worden geleverd in een plastic munthoesje. 20 munten worden geleverd in originele plastic tube. Wanneer u een monterbox (500 munten) besteld worden de munten geleverd in een prachtige houten Masterbox.

Meer informatie
Specificaties
Fijn gewicht1/4 Troy Ounce (7,8 Gram)
AfmetingenØ 20,2 mm x 2,7 mm
Zuiverheid / Gehalte999/1000 - 99,9% Zilver
Jaar van uitgifteDiverse jaartallen
Land van herkomstArmenië
MunthuisGeiger Edelmetalle (Geiger-edelmetalen)
VerpakkingPlastic tube 20 stuks, munten per 500 in een houten kist
 
Veiligheids kenmerkenNee
Wettig betaalmiddel Ja
Nominale waarde100 Armeense dram
Belasting (BTW)Margeregeling
Verzekerde zending mogelijkJa, op locatie naar keuze
Ophalen mogelijkJa, in Alkmaar of Rotterdam
Opslag mogelijkJa, in Nederland
Hulp nodig?
Neem contact op
Edelmetaal Adviseur
Edelmetaal Adviseur
Oók zilver biedt bescherming in tijden van inflatie
Oók zilver biedt bescherming in tijden van inflatie

Mensen beschouwen zilver als het goud van de arme man, wat absoluut de verkeerde manier is om ernaar te kijken. Goud heeft het meeste een monetair karakter, maar zilver beweegt in tijden dat een financieel systeem onder druk staat, minstens net als goud. 

Zilver is een grondstof voor industriële toepassingen
Zilver is een grondstof voor industriële toepassingen
Het groeiende tekort aan zilver biedt kansen. Zilver is schaars. De vraag naar zilver komt voor grofweg 50% vanuit de industrie, met name voor toepassingen in zonnepanelen en elektrische auto’s. Door de energietransitie stijgt deze vraag hard.
Zilver is een steunpilaar in de beleggingsportefeuille
Zilver is een steunpilaar in de beleggingsportefeuille

Zilver is een grondstof en monetair metaal. Goud en zilver verhouden zich in een lange geschiedenis in zekere mate tot elkaar; dit wordt de goud-zilver ratio genoemd. Zilver is in 25 jaar niet zó goedkoop geweest in vergelijking met goud.

Prijshistorie product