0item(s)

U heeft niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)


Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een integraal onderdeel van Hollandgold's bedrijfscultuur. Wij zijn ervan overtuigd dat als iedereen zijn verantwoordelijk neemt, we gezamenlijk een bijdrage kunnen leveren een de kwaliteit van de wereld en haar bewoners. Dit moet gerealiseerd worden uit vrijheid en enkel een verantwoordelijkheidsgevoel van ondernemers en haar klanten. Hollandgold maakt onderdeel uit van een groep bedrijven die actief zijn in de edelmetaalmarkt. Naast het realiseren van onze doelstellingen vinden wij het uiterst belangrijk om als bedrijf maatschappelijk betrokken te zijn en ons in te zetten voor een betere wereld. Daarom kiezen wij er voor om in een brede context verantwoord te ondernemen en hiermee onze verantwoordelijk te nemen voor welzijn, gezondheid, veiligheid, innovatie en maatschappelijke betrokkenheid van medewerkers. Concrete activiteiten om dit te realiseren zijn:


Recyclegoud en -zilver

Recycle goudRecyclen en hergebruik is een logische keuze als we onze schaarse grondstoffen slimmer willen gebruiken. Onze maatschappij is gericht op consumeren. Een gemiddelde Westerse burger consumeert 16 ton essentiële grondstoffen per jaar. Consumeren is niet verkeerd, maar de essentie voor een betere welvaart is dat er niets verloren gaat, slechts rouleren. Dit brengt ons tot het recyclen. Daarnaast is de winning van edelmetalen steeds arbeidsintensiever en kost het steeds meer energie en andere grondstoffen. Hierbij worden de arbeidsomstandigheden niet beter.

Daarom maakt Hollandgold principieel gebruik van haar eigen goud en zilver. Dit is goud wat wordt gerecycled door onze inkooppartner Bestegoudprijs. Hierbij wordt het 'oude' goud in de vorm van niet gebruikte sieraden omgesmolten tot goudbaren. Dit proces is vele malen goedkoper dan nieuw goud winnen en daarnaast een verantwoord proces.

 

Selectieprocedure van leveranciers 

Heraeus MVOOm een juiste bijdrage te leveren aan het verantwoord ondernemen is het essentieel dat onze samenwerkingpartners bewust bezig zijn met maatschappelijk ondernemen. Hierom hebben we een bewuste keuze gemaakt om als tweede merk voor goudbaren de Heraeus baren aan te bieden. Heraeus is een wereldspeler op de markt in edelmetalen en al sinds 160 jaar een familiebedrijf. Zij zetten zich nadrukkelijk in voor maatschappelijk ondernemen wat concreet zichtbaar is in hun beleid en praktische toepassingen. Ze kopen alleen goud uit goudmijnen die voldoen aan de door hun gestelde hoge eisen, waaronder de arbeidsomstandigheden. Daarnaast maken ze gebruik van milieuvriendelijke verpakking waarbij ze gebruikmaken van PET plastic. De wetenschap dat deze baren verantwoord worden geproduceerd maakt ze ook geliefde onder de bewuste beleggers. Daarom kiezen wij ervoor om als bedrijvenambassadeur het werk van Oxfam Novib te steunen.