Panda 2020 30 gram gouden munt

De Chinese centrale bank heeft op 28 oktober de nieuwe 2016 serie van gouden en gouden beleggingsmunten geïntroduceerd. Bijzonder aan deze munten is dat het gewicht voor het eerst niet meer op een troy ounce gebaseerd is, maar op het metrieke systeem.

De munt is geslagen in negen verschillende formaten. De 30 gram gouden munt is de meest geslagen munt van de gouden versies. De andere gewichten van de gouden munt zijn Goud: 1 gram, 3 gram, 8 gram, 15 gram, 50 gram, 100 gram, 150 gram, 1 kilogram.

€ 1.896,00
Tijdelijk niet leverbaar

Algemene informatie

De gouden Panda munt 2020 is één van de reeks panda munten die uitgegeven word door de People's Republic of China. De munt is voor het eerst in 1982 geïntroduceerd. Het ontwerp van de panda verandert ieder jaar en is daarom interessant voor verzamelaars. De Panda munt wordt uitgegeven in verschillende maten en denominaties.

Ontwerp

Op de voorzijde van de munt staat de Tempel van de Hemel die gevestigd is in Peking. In de Tempel van de Hemel leiden de keizers van de Ming-dynastie ceremonies waarbij zij als intermediair optraden tussen hemel en aarde. Tijdens deze rituele werden offers gebracht en om de gunst gevraagd van de goden voor een goede oogst. De godsdienst die daarbij werd uitgevoerd heet het daoïsme. Dankzij de bemiddelingsrol werden de keizers gezien als een legitieme leider. Op deze zijde staan ook de woorden: ''Zhonghua Renmin Gongheguo'' in het Mandarijn. Ook staat het jaartal waar de munt in is geslagen ''2020''.

Op de keerzijde staat een portret van de reuzenpanda. Deze is op de munt te vinden in zijn natuurlijke habitat. De panda komt voor in delen van Azië en leeft endemisch in delen van China. De Chinezen noemen de reuzenpanda: 大熊猫 (dà xiong mao), oftewel grote kater. Op dezelfde zijde staat het gewicht van de munt ''30 gram'', de zuiverheid ''au 999'' en de nominale waarde van 500 Yuan.

Meer informatie
Afmetingen 32,00 mm x 2,70 mm
Zuiverheid 999.9
Jaartal van munt 2020
Swiss opslag Nee