0item(s)

U heeft niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

5 Francs Frankrijk

Snel overzicht

Deze gouden 5 Francs zijn afkomstig uit Frankrijk en zijn geslagen met een fijn gewicht van 1.45 gram. De munt weegt bruto 1.61 gram met een zuiverheid van 900/1.000. De intrinsieke waarde van deze munt bedraagt 10 Franc.
€ 75,50
Tijdelijk niet leverbaar

Details

De eerste franc was een gouden munt geslagen in 1360 toen koning John werd bevrijd. Het woord 'franc' betekent vrij en refereert tevens aan de Franken. De franc werd niet meer gebruikt in de periode 1642-1795. Tijdens de Franse revolutie is de franc in 1795 opnieuw geïntroduceerd in combinatie met een decimaal munt systeem.

Frank muntstukken zijn uitgegeven door zowel Belgie, Franklijk als Zwitserland en Italie. De beeltenis op de munten kan per land verschillen, maar alle 5 franc munten zijn geslagen in dezelfde gewichten en gehaltes goud. Elke munt weegt 1.66 gram en bevat 900/1000 goud.

De afbeeldingen op de munt zijn door de jaren heen veranderd. Holland Gold kan niet garanderen dat de munt de exact de zelfde afbeelding heeft als die op het plaatje.

Extra informatie

Land van herkomst Frankrijk
Afmetingen Nee
Gewicht (gram) 1.6600
Zuiverheid 900/1000
Producent French Mint - Monnaie de Paris
Oplage munt Nee
Jaartal van munt niet bekend

Er zijn drie manieren om u bestelling te ontvangen.

1. Verzekerde levering via Mikropakket

Wanneer u er voor kiest om u bestelling verzekerd te laten verzenden via Mikropakket is u bestelling volledig verzekerd tijdens het vervoer. Een dag voordat u bestelling verzonden kan worden sturen wij een mail zodat u weet dat de verzending klaar staat. Mocht u de desbetreffende dag niet aanwezig zijn op het door u aangeven adres kunt u dit aan ons melden dan zorgen wij ervoor dat de verzending een andere dag wordt verzonden. De kosten voor de verzekerde verzending bedragen €15.00

2. Privé chauffeur

Wanneer u kiest om de bestelling met een privé chauffeur te laten verzenden is u verzending volledig verzekerd tijdens het vervoer. U kunt samen met Hollandgold een dag en een tijd kiezen afstemmen. De kosten van een privé chauffeur bedragen €185.00

3. Afhalen op kantoor

Het is ook mogelijk om u bestelling op kantoor te komen afhalen. U kunt de bestelling van te voren via internet of telefonisch plaatsen. Wanneer deze bestelling op kantoor ligt zullen wij u een mail sturen. Naar aanleiding van deze mail kunt u bellen en een afspraak maken voor het ophalen van u bestelling. Voor het afhalen van u producten betaald u €9.00. Deze kosten ontstaan door het vervoer van de producten van ons beveiligde depot naar het kantoor.