Actuele koersen (kg):
Goud €59.706
Zilver €727
    
Terug

5 Francs Frankrijk

Tijdelijk niet leverbaar
5 Francs Frankrijk

Deze gouden 5 Francs zijn afkomstig uit Frankrijk en zijn geslagen met een fijn gewicht van 1.45 gram. De munt weegt bruto 1.61 gram met een zuiverheid van 900/1.000. De intrinsieke waarde van deze munt bedraagt 5 Franc.

De eerste franc was een gouden munt geslagen in 1360 toen koning John werd bevrijd. Het woord 'franc' betekent vrij en refereert tevens aan de Franken. De franc werd niet meer gebruikt in de periode 1642-1795. Tijdens de Franse revolutie is de franc in 1795 opnieuw geïntroduceerd in combinatie met een decimaal munt systeem.

Frank muntstukken zijn uitgegeven door zowel Belgie, Franklijk als Zwitserland en Italie. De beeltenis op de munten kan per land verschillen, maar alle 5 franc munten zijn geslagen in dezelfde gewichten en gehaltes goud. Elke munt weegt 1.66 gram en bevat 900/1000 goud.

De afbeeldingen op de munt zijn door de jaren heen veranderd. Holland Gold kan niet garanderen dat de munt de exact de zelfde afbeelding heeft als die op het plaatje.

Meer informatie
Specificaties
Fijn gewicht1,45 Gram
Totaal gewicht1,61 Gram
AfmetingenØ 16,7 mm x 0,5 mm
Zuiverheid / Gehalte900/1000 - 21,6 Karaat
Jaar van uitgifte1854-1860, 1862-1869
ConditieEerder in omloop geweest
Land van herkomstFrankrijk
MunthuisMonnaie de Paris (De Parijse Munt)
 
VerpakkingZachtplastic muntcapsule
Veiligheids kenmerkenNee
Wettig betaalmiddel Nee
Nominale waarde5 Franse francs
Belasting (BTW)Vrijgesteld van BTW
Verzekerde zending mogelijkJa, op locatie naar keuze
Ophalen mogelijkJa, in Alkmaar of Rotterdam
Opslag mogelijkJa, in Nederland
Hulp nodig?
Neem contact op
Edelmetaal Adviseur
Edelmetaal Adviseur
Goud biedt bescherming in tijden van inflatie
Goud biedt bescherming in tijden van inflatie
Op lange termijn behoudt goud haar waarde, terwijl valuta stevig aan koopkracht verliest. Een voorbeeld van het waardevaste vermogen van goud is dat u 2.000 jaar geleden een maatpak kon kopen voor één gouden munt en dat nu nog steeds het geval is.
Goud is een verzekering tegen een systeemrisico
Goud is een verzekering tegen een systeemrisico
De goudreserves bij centrale banken fungeren als dekking van een geldsysteem. Volgens DNB is goud een ‘vertrouwensanker’: “Als het hele financieel systeem instort, biedt de goudvoorraad een onderpand om opnieuw te beginnen.“
Goud is een steunpilaar in de beleggingsportefeuille
Goud is een steunpilaar in de beleggingsportefeuille
Goud versterkt de portefeuille door het lange termijn rendement en diversificatie. De traditionele rol als veilige haven betekent dat goud in tijden van crisis een troef is, die tegengesteld beweegt tegenover de rest van de portefeuille.
Prijshistorie product