0item(s)

U heeft niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

20 Mark Duitsland

  • 20 Mark Duitsland 20 Mark Duitsland
  • 20 Mark Duitsland kop 20 Mark Duitsland kop

Snel overzicht

De 20 Mark muntstukken zijn geslagen van 1871 tot 1915 met een oplage van tientallen miljoenen stuks. De munt heeft een diameter van 22,5 mm en weegt 7,965 gram. Het netto goudgewicht is hoger dan bij de 20 Franks muntstukken van de meest omliggende buurlanden.

De gouden 20 Mark muntstukken zijn geslagen in 9000/1000 fijn goud, wat betekent dat de munt 21,6 karaat is en 7,169 gram fijngoud bevat.
€ 267,00
Tijdelijk niet leverbaar

Details

Op de voorzijde van de munt staat ‘Willhelm I/II Deutscher Kaiser König Von Preusse’ Op de achterzijde van de munt staat een afbeelding van een gekroond Duits Wapen en een Adelaar, daarbij staat de tekst ‘Deutsches Reich - 20 M – Jaartal’.

De munt beschikt ook over een randschrift. De tekst op de rand van de munt is 'Gott Mit Uns'. De 20 mark munten zijn in verschillende exemplaren geslagen. Zo zijn er ook exemplaren van 5 en 10 Mark uit diverse jaartallen. Deze hebben hetzelfde goudgehalte als de 20 Mark, maar andere gewichten. Door de hoge oplages, zijn de munten vooral interessant als goudinvestering.

Extra informatie

Land van herkomst Duitsland
Afmetingen Ø 22,5
Gewicht (gram) 7.9650
Zuiverheid 0,900 (21,6 karaat)
Producent Deutsche Bundesbank
Oplage munt Nee
Jaartal van munt diverse jaartallen

Er zijn drie manieren om u bestelling te ontvangen.

1. Verzekerde levering via Mikropakket

Wanneer u er voor kiest om u bestelling verzekerd te laten verzenden via Mikropakket is u bestelling volledig verzekerd tijdens het vervoer. Een dag voordat u bestelling verzonden kan worden sturen wij een mail zodat u weet dat de verzending klaar staat. Mocht u de desbetreffende dag niet aanwezig zijn op het door u aangeven adres kunt u dit aan ons melden dan zorgen wij ervoor dat de verzending een andere dag wordt verzonden. De kosten voor de verzekerde verzending bedragen €15.00

2. Privé chauffeur

Wanneer u kiest om de bestelling met een privé chauffeur te laten verzenden is u verzending volledig verzekerd tijdens het vervoer. U kunt samen met Hollandgold een dag en een tijd kiezen afstemmen. De kosten van een privé chauffeur bedragen €185.00

3. Afhalen op kantoor

Het is ook mogelijk om u bestelling op kantoor te komen afhalen. U kunt de bestelling van te voren via internet of telefonisch plaatsen. Wanneer deze bestelling op kantoor ligt zullen wij u een mail sturen. Naar aanleiding van deze mail kunt u bellen en een afspraak maken voor het ophalen van u bestelling. Voor het afhalen van u producten betaald u €9.00. Deze kosten ontstaan door het vervoer van de producten van ons beveiligde depot naar het kantoor.