0item(s)

U heeft niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

20 Francs Belgie

Snel overzicht

De 20 Belgische Franc is een gouden munt die vanaf 1831 tot en met 1934 geslagen zijn. Naast de Belgische Franc is eer ook een Zwitserse Franc en een Franse Franc.
€ 216,00
Tijdelijk niet leverbaar

Details

Alleen de eerste drie Belgische Koningen lieten gouden Franken slaan. De meest recent is die van Leopold II, hiernaast zijn er ook nog munten van Koning Leopold I en van koning Albert. Deze gouden munten zij geslagen vanaf 1831 tot en met 1934. Naast de 20 Belgische Francs munten zijn er ook 10 Belgische Francs, 25 Belgische Francs, 40 Belgische Francs.

De gouden 20 Frank België is geslagen in 6,45 gram goud met een zuiverheid van 91,66% wat betekend dat hij 21,6 karaat is. De munt bevat 5,8 gram fijngoud. De 20 frank België heeft een diameter van 21,5 mm en is geslagen in België van 1831 tot 1934. De gouden munten die nu op de markt zijn vanwege hun goudwaarde zijn geslagen van 1866 tot 1909. Op de voorzijde van de munt staat een afbeelding van koning Leopold met de tekst ‘’Roi des Belges’’. Op de achterzijde staat het wapen van België getoond en de tekst ‘’Dieu Protege La Belgique’’ of ‘’God bescherme België’’. Naast de 20 Frank België zijn er in diverse jaren ook exemplaren van 10 Francs, 25 Francs en 40 Francs geslagen. Gouden munten met een netto goudgewicht dat procentueel meeliep ten opzichte van de nominale waarde.

Extra informatie

Land van herkomst België
Afmetingen Ø 21,5 mm
Gewicht (gram) 6.4516
Zuiverheid 900/1000 (21,6 karaat)
Producent Umicore
Oplage munt Nee
Jaartal van munt 1831-1934

Er zijn drie manieren om u bestelling te ontvangen.

1. Verzekerde levering via Mikropakket

Wanneer u er voor kiest om u bestelling verzekerd te laten verzenden via Mikropakket is u bestelling volledig verzekerd tijdens het vervoer. Een dag voordat u bestelling verzonden kan worden sturen wij een mail zodat u weet dat de verzending klaar staat. Mocht u de desbetreffende dag niet aanwezig zijn op het door u aangeven adres kunt u dit aan ons melden dan zorgen wij ervoor dat de verzending een andere dag wordt verzonden. De kosten voor de verzekerde verzending bedragen €15.00

2. Privé chauffeur

Wanneer u kiest om de bestelling met een privé chauffeur te laten verzenden is u verzending volledig verzekerd tijdens het vervoer. U kunt samen met Hollandgold een dag en een tijd kiezen afstemmen. De kosten van een privé chauffeur bedragen €185.00

3. Afhalen op kantoor

Het is ook mogelijk om u bestelling op kantoor te komen afhalen. U kunt de bestelling van te voren via internet of telefonisch plaatsen. Wanneer deze bestelling op kantoor ligt zullen wij u een mail sturen. Naar aanleiding van deze mail kunt u bellen en een afspraak maken voor het ophalen van u bestelling. Voor het afhalen van u producten betaald u €9.00. Deze kosten ontstaan door het vervoer van de producten van ons beveiligde depot naar het kantoor.

Klanten keken ook naar