Actuele koersen (kg):
Goud €59.769
Zilver €729
    
Terug

100 Pesos Chili

Tijdelijk niet leverbaar
100 Pesos Chili

De 100 Pesos Liberty gouden munt werd voor het eerst geslagen door Chili in 1926, zonder de bedoeling om er een circulatiemunt van te maken. Deze realiteit was nog meer uitgesproken toen de Peso werd vervangen door de Escudo in 1960. Tussen 1932 en 1980 had de Chili 100 Pesos Liberty gouden munt een stabiele productie en werd gekenmerkt als een moderne gouden munt. De Peso munten werden in verschillende waardes geslagen door de overheid zo zijn er ook nog de 20 Pesos gouden munten en de 50 Pesos gouden munten. De oplage van de Chili 100 Pesos Liberty gouden munten is naar schatting rond de 4 miljoen stuks. De munten zijn geslagen in 20,34 gram goud met een zuiverheid van 900/1000 oftewel 21,6 karaat. De munt bevat 18,30 gram fijngoud.

Op de voorzijde van de 100 Pesos munten staat een afbeelding van een gelauwerd vrouwelijk hoofd met opgestoken haren. Ze is gekleed in een representatieve Chileense jurk. Bij deze afbeelding staat de tekst ‘’REPUBLICA DE CHILI’’. Op de achterzijde van de munt staat een afbeelding van een schild met in het midden een vijfpuntige ster. Aan beide kanten van het schild staan twee gekroonde dieren. Naast deze afbeelding staat de tekst ‘’CIEN PESOS 100 Ps DIEZ Condores’’. Het muntteken vertegenwoordigt de Sintiago Chili Mint. Samen met andere pesos munten, zoals de 20 pesos en 50 pesos gouden munten, is de Chile 100 Peso Liberty gouden munt interessant voor investeerders en verzamelaars van goud.

Meer informatie
Specificaties
Fijn gewicht18,30 Gram
Totaal gewicht20,34 Gram
AfmetingenØ 31,1 mm x 2,1 mm
Zuiverheid / Gehalte900/1000 - 21,6 Karaat
Jaar van uitgifte1926, 1932-1979
ConditieEerder in omloop geweest
Land van herkomstChili
MunthuisCasa de Moneda de Chile (De Chileense Munt)
 
VerpakkingZachtplastic muntcapsule
Veiligheids kenmerkenNee
Wettig betaalmiddel Ja
Nominale waarde100 Chileense pesos
Belasting (BTW)Vrijgesteld van BTW
Verzekerde zending mogelijkJa, op locatie naar keuze
Ophalen mogelijkJa, in Alkmaar of Rotterdam
Opslag mogelijkJa, in Nederland
Hulp nodig?
Neem contact op
Edelmetaal Adviseur
Edelmetaal Adviseur
Goud biedt bescherming in tijden van inflatie
Goud biedt bescherming in tijden van inflatie
Op lange termijn behoudt goud haar waarde, terwijl valuta stevig aan koopkracht verliest. Een voorbeeld van het waardevaste vermogen van goud is dat u 2.000 jaar geleden een maatpak kon kopen voor één gouden munt en dat nu nog steeds het geval is.
Goud is een verzekering tegen een systeemrisico
Goud is een verzekering tegen een systeemrisico
De goudreserves bij centrale banken fungeren als dekking van een geldsysteem. Volgens DNB is goud een ‘vertrouwensanker’: “Als het hele financieel systeem instort, biedt de goudvoorraad een onderpand om opnieuw te beginnen.“
Goud is een steunpilaar in de beleggingsportefeuille
Goud is een steunpilaar in de beleggingsportefeuille
Goud versterkt de portefeuille door het lange termijn rendement en diversificatie. De traditionele rol als veilige haven betekent dat goud in tijden van crisis een troef is, die tegengesteld beweegt tegenover de rest van de portefeuille.
Prijshistorie product