Philharmoniker 2022 1 troy ounce zilveren munt

De zilveren Wiener Philharmoniker is vernoemd naar het wereldberoemde gelijknamige orkest. Na het grote succes van de gouden Philharmoniker, werd in 2008 besloten om de munt ook in het zilver te slaan. Voor banken en investeerders is de Philharmoniker een interessante investering naast de Maple Leaf en de Silver Eagle.

€ 24,00
27189 stuk(s) voorradig,bij een groter aantal bedraagt de Levertijd 1 à 2 weken.
  • Koop 100 voor € 23,96 per stuk
  • Koop 300 voor € 23,92 per stuk
  • Koop 500 voor € 23,88 per stuk

Zilveren Philharmoniker

De zilveren Philharmoniker is een munt die sinds 2008 geproduceerd wordt door het Oostenrijkse munthuis. De munten staan geheel in het teken van het wereldwijd bekende Wiener Philharmoniker orkest, want op de voorzijde pronkt het grote orgel van het orkest, samen met de tekst Republiek Oostenrijk en de nominale waarde van €1,50.

De munt bevat 1 troy ounce aan puur zilver, wat ook op de munt zelf vermeld staat. Ook is het productiejaar op de voorkant van de munt geslagen. Op de achterkant van deze zilveren munt staan verschillende instrumenten van het Philharmoniker orkest en de tekst ‘Wiener Philharmoniker’ afgebeeld.

Zilveren Philharmoniker munt

Bijzonder aan deze zilveren munt is dat de rand niet geribbeld, maar juist glad is. De diameter van de Philharmoniker munt is met 37 milimeter aan de kleine kant voor een munt van een troy ounce, de dikte van de munt is 3 millimeter. De zilveren Philharmoniker munt wordt in plastic tubes van 20 stuks verpakt, maar u kunt de munten uiteraard ook per stuk aankopen. Wilt u voor een groter bedrag zilver kopen, dan kunt u ook een monsterbox van 500 munten bestellen. Bij de Philharmoniker is de box zelf gemaakt van plastic en voorzien van een veiligheidszegel van het munthuis.

Meer dan 80 miljoen zilveren munten

De Oostenrijkse Philharmoniker is niet alleen een zeer populaire beleggingsmunt in Europa, maar ook in de Verenigde Staten en Japan. Tussen 2008 en 2015 zijn er al meer dan 80 miljoen van deze zilveren munten verkocht. De munten zijn alleen in Oostenrijk wettig betaalmiddel, maar kunnen in de hele Eurozone onder de btw margeregeling verhandeld worden. Dat betekent dat u alleen btw betaalt over de winstmarge van de handelaar en niet over de munten zelf.

Jaartal

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

Jaarlijkse Productie in miljoenen

7,9

9

11,2

17.8

8.8

14.3

4.7

 
   

Wiener Philharmoniker

Het Wiener Philharmoniker is een symfonieorkest dat in 1842 werd opgericht. Het is een van het meest beroemde orkesten ter wereld deelt volgens kenners de toppositie met het Berliner Philharmoniker in Duitsland en het Amsterdamse Koninklijk Concertgebouworkest. Kenmerkend aan dit orkest is het grote orgel, dat ook op de munt staat afgebeeld.

Investeren in zilver

De zilveren Philharmoniker is een interessante beleggingsmunt, omdat deze relatief goedkoop is ten opzichte van andere munten. Beleggen in fysiek zilver kan met deze munten, omdat ze gemakkelijk te verhandelen zijn en wereldwijd geaccepteerd worden door goudhandelaren. De premie is relatief laag, omdat ze in grote aantallen geslagen worden.

Video van de zilveren Philharmoniker

https://www.youtube.com/watch?v=mGC1zAUcfvw

Meer informatie
Afmetingen 37.0 mm x 3.2 mm
Zuiverheid 999.9
Jaartal van munt 2022
Swiss opslag Nee